Dennis Schouten niet boos op baas omroep PowNed

Geplaatst op ma 06 aug 2018 om 11:45

Dennis Schouten is niet boos op Dominique Weesie, de baas van omroep PowNed. Hij kan juist erg goed met hem overweg. Dat heeft de verslaggever gezegd op Radio 538. Schouten besloot vorige maand om 4.000 euro mee te betalen aan zijn eigen online serie Dennis in Albufissa, nadat de NPO geen budget wilde toekennen aan dit project en PowNed slechts de helft wilde inleggen. En dat terwijl de verslaggever maar 3.000 euro bruto per maand verdient. Toch is hij niet boos op Weesie.

Wel was Schouten flink pissig op de NPO. “Ik heb lang gebeld en toen kwamen we op een begroting. Daar ga je dan mee naar de NPO en die hebben een paar dagen voor vertrek gezegd dat we het niet gingen doen. We gingen er al vanuit dat het er kwam, dus ik was toen zó over de zeik.”

PowNed wilde het project daarom afblazen, maar Schouten wilde door. “Voor elk programma krijg je een budget van de NPO. We gingen er allemaal vanuit dat het budget er kwam. Toen was het: jammer, het gaat niet door. Het ging om 8.000 euro en ik was zó gefrustreerd. Toen zei ik: ‘Ik betaal de helft. Ik wil er gewoon heen. Als jullie ergens die andere helft vandaan kunnen halen.‘”

Weesie adviseerde Schouten om dat niet te doen. “Mijn baas Dominique Weesie, waarmee ik kan lezen en schrijven, zei nog: ‘Dennis, als vriend zijnde, dit moet je niet doen. Ik vind het top dat je dit wil voor de omroep, maar dit moet je niet doen.’ Ik zei: ‘Dominique, ik wil erheen, dus alsjeblieft, regel het.’ Zo is het gegaan.”

Vindt Weesie het niet lullig dat Schouten in de media heeft geroepen dat hij de helft zelf heeft betaald? “Dat weet ik niet. Dat is een heel goede vraag. Het verschil tussen mij en anderen is dat ik altijd graag heel eerlijk ben. Het werd aan mij gevraagd in het interview met de Tubantia. Toen las ik het en toen dacht ik: beetje dom. Misschien had ik het niet moeten zeggen.”

Heel veel mensen dachten dat ik pissig was of PowNed, maar ik wilde wel graag dat de mensen wisten dat het eraan kwam. Dat was het dan ook. Kennelijk was het zo bijzonder dat ik zelf geld inlegde… Maar ik zou het zo weer doen. Al is het geld natuurlijk op een gegeven moment op.

Ziet hij een overstap naar een grotere omroep zitten? “Dan moet het wel heel mooi zijn, want ik ben heel gek op de omroep waar ik nu werk. Ik ben mijn baas ook ontzettend dankbaar.”

Foto: PowNed
13 Reacties op “Dennis Schouten niet boos op baas omroep PowNed”


 1. Roel Driesvink

  “MAAR” 3000 euro bruto ???? Ik durf te wedden dat heeeeel veeeeel mensen dat bedrag wel willen krijgen voor een beetje dom lullen en proberen te doen alsof je een belangrijk persoon bent.

 2. Tim

  Wie is Dennis Schouten?

 3. niezen

  Naar het NOS-journaal

 4. L.

  Maar zn baas is wel de grootste zakkenvuller van Hilversum!

 5. Simon

  Prachtvent die Dennis!

 6. Lamberto

  En hoeveel kijkers trekt dit programma?

 7. Tjep

  En hoeveel strijkt je baas ook al weer per jaar op Dennis?

  Hij lacht je keihard uit

 8. StefanV

  Geen wonder dat PowNed budget-technisch niet uitkomt. Liefst 6,4 procent van het totale budget gaat rechtstreeks naar de bankrekening van Weesie. Deze man ontving in 2017 een totaal salaris van maar liefst 212.756 euro.

  Het heeft dan ook iets aandoenlijks dat die Dennis Schouten uit eigen zak 4.000 euro op tafel legt….

 9. niezen

  @StefanV
  De helft ging in de zakken van de ex-vrouw van Weesie.106k is bar weinig.

 10. joop18

  @niezen

  Das nog teveel.

 11. pff

  krijgt POWNED niet meer dan 5 miljoen subsidie per jaar?

 12. aammehoela

  Weg met Powned. Deze zender zend niets fatsoenlijks uit, hoort niet bij de NPO.

 13. Joop55

  PowNed ook zo’n legacy van de nu ten dode opgeschreven TMG.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.