Paul de Leeuw wil Job Gosschalk terug in het zadel

Paul de Leeuw vindt dat de vieze casting director Job Gosschalk genoeg gestraft is. Het is tijd dat we hem weer op laten krabbelen. Dat zegt de RTL-presentator in Volkskrant Magazine. Gosschalk is net als RTL-collega Katja Schuurman goed bevriend met de casting director. Vriendschap – dat is blijven als anderen weglopen, zegt de presentator van shows als Ranking the Stars. “Job Gosschalk is een vriend van me. Dan loop je niet weg, wat iemand ook overkomt“, geeft hij aan.

Wat iemand overkomt? Hij heeft het toch zelf aangericht? “Nou ja, goed: het is verschrikkelijk wat hij heeft aangericht en wat hem is overkomen, maar hij is géén Harvey Weinstein.”

We moeten het ook niet overdrijven, lijkt De Leeuw te willen zeggen. “Hij heeft enorme fouten begaan, het mag nooit meer gebeuren, maar laat iemand weer opkrabbelen. Ik keur het niet goed hè, laat dat duidelijk zijn.”

Dit soort types worden in de Verenigde Staten veel harder aangepakt. De carrière van Kevin Spacey is nu bijvoorbeeld wel over. “Kijk… maar hij wordt beschuldigd van ontucht met een minderjarige, een ongelooflijk ernstig probleem, dat is ontoelaatbaar.”

Dan lachend: “Maar d’r lopen wat minderjarigen rond die de boel uitdagen zeg, hahaha. Ik had ook de hoer uitgehangen als het had gemoeten hoor. Ik had iedereen naar God gepepen voor een goeie rol.”

Het Volkskrant-interview met Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Olivier Thijssen

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen