Matthijs krijgt energie van naderend einde tv-tijdperk

Matthijs van Nieuwkerk krijgt energie van het naderende einde van het televisietijdperk. Hij verheugt zich erg op de transitie die ons te wachten staat. Dat heeft de NPO-ster gezegd op NPO Radio 1. Mensen kijken steeds minder televisie, vooral in periodes van mooi weer. “Het is een ongelooflijk spannende tijd. Het lineaire kijken neemt af; dat kun je gewoon zien elke dag aan de harde cijfers. Je kunt zeggen dat het bedreigend is en jammer, maar je kunt ook zeggen: wat een avontuur.

De BNNVARA-ster vraagt zich af waar dit heen gaat. “Het is heel erg aan het verschuiven. Neem de opwinding in je telefoon, wat je daar allemaal kunt lezen en zien.”

Het einde van tv betekent niet per se het einde van Van Nieuwkerk als mediamaker, benadrukt hij. “Ik vind het ongelooflijk fascinerend of ik nog een rol speel in het nieuwe avontuur, geen idee, maar ik word er niet somber van. Ik word er eerder een beetje energiek van.

Er verandert bij zijn omroep BNNVARA al erg veel. Zo is onder meer boegbeeld Paul de Leeuw vertrokken. “Ze hebben alleen mij nog, ha ha. Deze personele turbulenties interesseren mij geen bal. Ik zie het ook, en het heeft invloed op de familiesfeer binnen de VARA, maar ik denk alleen maar binnen de club waarmee ik werk.

Wat is zijn eigen houdbaarheidsdatum? “Dat vind ik altijd moeilijk. Dat bepaalt de kijker voor een deel. Je kunt het ook voor zijn. Maar ik vind De Wereld Draait Door nog hartstikke valide.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen