Matthijs krijgt energie van naderend einde tv-tijdperk

Geplaatst op Fri 17 Aug 2018 om 15:50

Matthijs van Nieuwkerk krijgt energie van het naderende einde van het televisietijdperk. Hij verheugt zich erg op de transitie die ons te wachten staat. Dat heeft de NPO-ster gezegd op NPO Radio 1. Mensen kijken steeds minder televisie, vooral in periodes van mooi weer. “Het is een ongelooflijk spannende tijd. Het lineaire kijken neemt af; dat kun je gewoon zien elke dag aan de harde cijfers. Je kunt zeggen dat het bedreigend is en jammer, maar je kunt ook zeggen: wat een avontuur.

De BNNVARA-ster vraagt zich af waar dit heen gaat. “Het is heel erg aan het verschuiven. Neem de opwinding in je telefoon, wat je daar allemaal kunt lezen en zien.”

Het einde van tv betekent niet per se het einde van Van Nieuwkerk als mediamaker, benadrukt hij. “Ik vind het ongelooflijk fascinerend of ik nog een rol speel in het nieuwe avontuur, geen idee, maar ik word er niet somber van. Ik word er eerder een beetje energiek van.

Er verandert bij zijn omroep BNNVARA al erg veel. Zo is onder meer boegbeeld Paul de Leeuw vertrokken. “Ze hebben alleen mij nog, ha ha. Deze personele turbulenties interesseren mij geen bal. Ik zie het ook, en het heeft invloed op de familiesfeer binnen de VARA, maar ik denk alleen maar binnen de club waarmee ik werk.

Wat is zijn eigen houdbaarheidsdatum? “Dat vind ik altijd moeilijk. Dat bepaalt de kijker voor een deel. Je kunt het ook voor zijn. Maar ik vind De Wereld Draait Door nog hartstikke valide.

Foto: BNNVARA
34 Reacties op “Matthijs krijgt energie van naderend einde tv-tijdperk”


 1. Henk en Jolanda

  He he eindelijk nieuws over Matthijs. Lang niks van gehoord of gelezen over hem.

 2. IP Reclame

  Last van brandend maagzuur of een opgeblazen gevoel?

  Vertrouw dan op Rennie! Want Rennie helpt snel, en effectief.

  Rennie. Als je maag moeite heeft je tempo bij te houden.

 3. pieter 52

  in het winterseizoen zitten we allemaal weer voor de buis
  dan heeft de NPO RTL weer meer dan een miljoen kijkers iedere avond

  Er wordt ook minder kleding en schoenen in de winkelstraten verkocht
  doen we ook online daarom kopen we niet minder kleding en schoisel.
  zo is het met tv kijken ook we kijken nog steeds of het nu met een kabel van ZIGGO of een ethernet dus online kijken doen we nog steeds
  en het vele aanbod van zenders maakt ook dat er minder naar NPO of RTL wordt gekeken

 4. bram

  ik zou ook energie krijgen van een naderend pensioen met 10 miljoen aan publiek geld op de bank…

 5. BEUK DE BOOM

  De Wereld Draait Door is valide? Als je propaganda valide vindt, dan klopt dat inderdaad.

 6. Yoshi

  En dat te bedenken dat 1 van de grootste merken uit de geschiedenis, Walt Disney, nu ook met een eigen streamingdienst komt! Einde Netflix?? Denk het niet maar hij gaat het wel verschrikkelijk zwaar krijgen nu Disney beschikt over zijn eigen merk, series en films van Fox, Marvel, Star Wars en samenwerkt met ABC en AMC studio’s.

  Ik denk juist met de komst van Disneys streamingdienst dat Netflix nog eerder uit de running ligt dan liniar TV

 7. SOLANGE

  Grootgraaier denkt dat ie de wijsheid in pacht heeft tuitlip moet lekker opzouten naar zn boerderij in Frankrijk en zn andere huizen in Amsterdam en het boerenland….griezel heeft genoeg gegraaid…..

 8. Bart

  Ik denk alleen maar binnen de club waarin ik werk. Daarmee vat Matthijs eigenlijk in een zin samen wat er mis is binnen de NPO. Men moet bezuinigen maar denkt alleen maar aan zijn eigen clubje. Daardoor zien ze niet dat ze ook op andere manieren heel veel geld kunnen besparen. Zoveel dat de kijker er niets van merkt. De kijker waar je het voor doet. Dat mis ik weer in het verhaal. Ook zo’n probleem van de NPO. Al hebben de commerciëlen hier ook last van.

  Matthijs vindt het allemaal wel spannend wat er staat te gebeuren. Of hij daar nog een rol in speelt straks weet hij niet. Ik merk door deze uitspraken dat het hem eigenlijk helemaal niet boeit. Dat als linear straks voor het grootste gedeelte verdwijnt of dat men nog meer moeit bezuinigen komt blijkbaar bij Matthijs niet op. Wat maakt het hem uit. Hij heeft miljoenen verdiend dus het maakt hem niet uit. Rare uitspraken allemaal.

  Iemand noemt hierboven dat Matthijs de wijsheid in pacht heeft maar dat is natuurlijk niet zo. Dat heeft eigenlijk niemand. Het is tijd dat er veel veranderd. Het een komt en het ander gaat. Het een bestaat kort en het andere lang. Dingen kunnen heel goed naast elkaar bestaan. De denkwijze bij de gewone televisie zenders moet anders. Je doet het voor je zelf maar niet voor elkaar maar voor de kijker. Lineare tv zenders moeten veel meer brengen wat de kijker wil en waar de kijker om vraagt i.p.v. wat ze zelf willen brengen, wat de adverteerders willen, wat ze denken dat de kijker wil, nutteloze experimentjes, elkaar na-apen of iets maken omdat het goedkoop is. Onder dat laatste valt ook iets uit het verleden terugbrengen maar daar dan een slap aftreksel van. De kijker en luisteraar die zijn belangrijk en daar moet je het voor doen. Dat geld voor Matthijs maar eigenlijk voor iedereen die bij de tv zenders werkt.

 9. Evert

  @ Bart/Achmed
  Je snapt er niets van, domme moslim.

 10. Bears’den

  Wat een haters hierboven..
  Op deze site zitten alleen zuurpruimen en zeurpieten die het heerlijk vinden om lekker te kunnen zeiken..
  Kansloze mensen oh oh oh wat een misguners..

 11. Evert

  @ Bears’den
  Krijg de longkænker.

 12. Grafkrant

  Ben benieuwd of Mathijs nog steeds in een midlife crisis zit.

 13. Hans Cokehead Dorrestijn

  ‘einde van het televisietijdperk’

  Ojajoh? Dat gaat heus niet gebeuren.

 14. Ad

  Een keer of drie, vier vandaag met nieuws van hem. Gaat zijn programma soms weer beginnen?

 15. Bears’den

  @ Evert

  Thanks voor je positieve reactie..

 16. Klavvie

  Wat een waanzinnige kwal is dit toch. De hele tijd die Zoolander-tronie ook gisteravond. Echt heel erg lachwekkend. Denkt ie echt dat ie cool is?

 17. Costa

  Pruillipje met zijn boekenshow moet opbokken ja!

 18. scott_0

  is deze gast van de televisie of zo? Ik wil hem iig even condoleren met zijn kapper.

 19. Pieternel

  en wij van een snel naderend einde van DWDD.

 20. Klavvie

  Ja Matthijs! Opbokken!!!!!

 21. PamelaTevesLover

  En ik krijg pas energie op het moment wanneer Matthijs is op getyfed. Bye bye!

 22. anoniem

  Ach.. Over een paar jaar heb je geen sterren meer, maar computersimulaties.. :-)

 23. Anna

  @anoniem
  Lachen met jou!

 24. anoniem

  matthijs dan moet je eerlijk antwoord geven.

  je hebt ook bij parool gewerkt. je bent debet aan dat het niet goed gaat met parool.

  nu wordt je langzaam uitgepoept bij de televisie en dan kom je met zo’n een hypocriet opmerking

  foeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  een ding is zeker je neemt geen cent mee.

 25. Groink

  Dat die nog zonder bewaking over straat kan

 26. IP Reclame

  Kip, het meest veelzijdige stukje vlees.

  KIP!

 27. Dooie Hannie

  DWDD heeft het gehad, MvN mag naar huis en hoeven we niet meer terug te zien. Die vie ze vui le linkslul lende, megalomane h u f t er, die zijn leven lang bijna afgestudeerd was. Bijna. En zijn domme dochter mag een nose-job hebben, tjeeeezus wat een ellende is dat om te zien. Allebei opge rot staat netjes.

 28. Groink

  Mjn god… Wat een totaal nutteloze site..l en werkelijk? Mensen tikken lappen tekst over volstrekt nutteloze mensen… Tv mensen… Sterf…

  Zap…

 29. Peter

  Lineaire tv is helemaal niet op zn eind. Sterker nog het komt wel weer goed.
  De hype van On Demand is inmiddels wel voorbij. Mensen komen erachter dat het niet zaligmakend is. Tientje p.m. hier en tientje p.m. daar , dat ga je merken op de bankrekening.
  Series en films die komen en gaan van Netflix, mensen moeten steeds wisselen van platform om hun favo serie te kunnen blijven volgen. Iedere keer weer een abbo afsluiten bij een nieuw platform. Nee, dat gaat uiteindelijk de nekslag zijn. Dan maar lineaire tv met reclame en gewoin opnemen.

 30. hatseflatssssss

  Er zijne velen die klaar zijn met Matthijs en terecht. Jarenlang hetzelfde. Net zoals die dikke plofkop van een Paul de Leeuw.

 31. IP Reclame

  Met ons nieuwe Roll.Press.Go systeem kun je je maandverband makkelijk, hygiënisch, discreet en geurloos afsluiten en weggooien. Waar je ook bent.

 32. ano@niem.nl

  Je zit juist dat online weer aan het terugkrabbelen is. Netflix komt nu met het 8e seizoen van 7e seizoen van populaire series, kortom het raakt uitgemolken. Bovendien wanneer je jouw series gezien hebt en een bepaald genre niet leuk vind dan ben je ook met Netflix wel een keer uitgekeken.

  Bovendien is het iets van de ‘jongeren’ een soort hype die ik vergelijk met jojo. Eenmaal in zie je er iedereen mee en het kan ook zo maar van de een op de andere dag ontzettend uit zijn om Netflix te kijken.
  Andere merken als Disney en Amazon gaan er nu achteraan hollen, maar die zullen het niet gaan redden ben ik bang. Hoe meer aanbod er online komt des te eerder opeens het ouderwets televisie kijken weer in wordt.

 33. Gallus

  Matthijs is de profeet van de gemakkelijkste meningen.

 34. Carola

  Matthijs moet eens naar een goede kapper. Nu is het een overjarige eikel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.