Jan Joost wil talkshow tegenover Studio Voetbal

Geplaatst op ma 27 aug 2018 om 12:15

Jan Joost van Gangelen zou graag een eigen talkshow willen presenteren tegenover Studio Voetbal op NPO 1. Dat vertelt hij in gesprek met de Metro. Het is de droom van Van Gangelen. “Weet je wat ik heel graag zou willen? Een eigen talkshow. Het liefst op zondagavond – ja, tegenover Studio Voetbal – met heel veel voetbal, andere sporten en een actuele gast. Ergens in een mooi grand café in Rotterdam ofzo met publiek erbij en met prachtige beelden. Dat mag van mij volgend seizoen al zo zijn.

Krijgt hij dat bij FOX niet geregeld? “Ik heb hier al een paar keer een balletje opgegooid, maar zo’n productie kost echt heel veel geld. Maar goed, ik blijf net zo lang zeiken tot ik het mag doen.”

Wel presenteert hij bij de tv-zender het programma De Eretribune. Tot voor kort met Hélène Hendriks, nu met een andere dame. “De mensen waren dol op Hélène, maar zij kreeg een prachtige aanbieding van Veronica. (…) Dat vind ik erg jammer, want pas aan het eind van vorig seizoen had ik het idee dat alles eindelijk klopte. Maar Aletha krijgt ook veel leuke reacties.”

Tot slot zou hij ook nog graag eens het EK of WK willen presenteren. “Ik weet niet of ik daarvoor moet terugkeren naar de NOS, waar ik ooit als redactie-assistent begon. Want ik denk dat we met FOX Sports over een paar jaar standaard in de pakketten van alle providers zitten. Laten we zeggen dat de NOS het WK van 2022 in Qatar nog doet en dat wij het WK van 2026 binnenhalen.

Het interview met Jan Joost van Gangelen kunt u lezen op de Metro-site.

Foto: FOX
24 Reacties op “Jan Joost wil talkshow tegenover Studio Voetbal”


 1. Boris

  Dat ze eerst maar eens zorgen dat ik geen 17 euro moet betalen voor de Eredivisie bij Ziggo. Daarna mag Jan Joost best wel zijn talkshow krijgen waar 10.000 mensen per week naar kijken.

 2. Job de echte

  Tsja, het zijn zware tijden voor Jan Joost. De heren van VI hebben al zijn schnabbels afgepakt op Veronica. Wat moet ie nu doen doordeweeks?

 3. TopofFlop

  Ik denk dat er momenteel voldoende sport- en vooral voetbalpraatprogramma’s zijn. RTL7 zou het op zondagavond 22:00-23:30 kunnen proberen met Sport Inside of Voetbal Inside? Maar RTL7 (en RTL5) tonen de komende maanden geen enkele ambitie, dus….kleine kans dat ze iets nieuws gaan doen.

 4. Remi

  Dinsdagavond 19.00 uur US Open Kiki Bertens !

 5. wat een simpele denker die joost

  Wat een droeftoeter.

  A denkt hij dat de kijker naar hem wil luisteren en
  B denkt deze simpele blater dat mensen dan naar dat programma kijken ten koste van Studio Voetbal hoe zielig.

 6. Marcooo

  Het duurt niet lang meer voor JanJoost.
  Hij is te nep. Niemand zit te wachten op een talkshow met JanJoost.
  Diep van binnen hij zelf ook niet.
  Hij zou muziek moeten aan maken: JanJoosti-band

 7. StefanV

  Studio Voetbal en soortgelijke studio-sport-praatprogramma’s hebben nul sfeer. De NOS denkt dat geneuzel over sport entertainment voor het hele gezin is; dat is het beslist niet.

  Veronica Inside draait ook hoofdzakelijk om voetbal, maar de heren mijden andere onderwerpen niet, net als leuke grappen. Ik betwijfel trouwens of de kijker zit te wachten op nóg een voetbaltalkshow.

 8. Piet de Boer

  Deze man moet ophouden, men zit niet meer op hem te wachten. Succes met je kut carrière

 9. Trouvée

  @Boris, wat krijg je dan voor die €17 ? Want ik vind dat veel geld.

 10. Weg Ermee

  Boris is een gierige Hollander!

 11. Remi2

  Dinsdagavond 19:00 uur Kiki Bertens US Open op Eurosport 1 !!

 12. TopShow

  Eens met TopofFlop12:26…
  Ja jammer dat RTL7 zo sukkelt.
  Naar Studio Voetbal kijkt niemand echt. Daar zijn de kijkers blijven hangen door voorafgaand programma of ze zijn in slaap gevallen.

  Ziggo heeft Rondo 19:50 uur op de zondagavond en Peptalk om 19:50 uur op de maandag. Deze programma’s, op het open net, tikken de 100.000 ook nog niet aan.

 13. NPO verplettert rtl/sbs

  @stevanv
  Onzinnige en onderbuikgevoel redenering.

  NPO kijken gewoon circa 800 k kijkers elke week.
  VI met platvloerse seksistische domme humor met hinnikende geit van de Gijp en Derksen met makkelijke negatieve opmerkingen kijken gemiddeld 550 k.

  En let op mijn woorden over een paar maanden zakken ze onder de 400k omdat de trucjes al lang zijn uitgewerkt.

 14. peter

  Jan Joost van Gangelen als je het wk en/of ek hadden willen doen, had dan bij de NOS gebleven. Je zal nooit meer het ek of wk presenteren.

 15. critikast

  Schoenmaker, blijf bij je leest. M.a.w. Van Gangelen, stel je eens wat meer bescheiden op. Je bent een beetje een showmannetje, iets teveel overtuigd van je eigen capaciteiten. Je bent een matige interviewer en een popi-jopi gastheer. Dus totaal ongeschikt voor een eigen talkshow. En nog wel tegenover Studio Sport. Hiermee geef je er blijk van niet te beseffen hoe roestvast dit programma in de zondagavond van de sportliefhebber gebakken zit. Ga eens met Van Gelder praten om wat meer van het vak te leren. Voor een talkshow is Van Gelder kandidaat nummer één en jij mag blij zijn met een top `15-klassering. Dank God op je blote knietjes dat je dit baantje hebt, want zo goed als je ons wilt doen geloven ben je zeker niet !

 16. Nanda

  Fox moet dit gewoon doen, op het open kanaal. Jan Joost is een van de beste sportpresentatoren die ik ken en Studio Voetbal is ruk.

 17. Trouvée

  Mijn zegen heb je want wat de NPO laat zien, is slaapverwekkend. Pijnlijke stiltes, ongemakkelijke grijnzen en inhoudsloos commentaar. Hoog tijd om de boel op te peperen.

 18. chris

  Dromen zijn bedrog van Gangelen

 19. GJ

  Jan Joost heeft nog al een hoge eigen dunk. Stelt echter weinig voor! Als presentator ongeschikt.

 20. aammehoela

  EK en WK moeten op het open net. Dat blijft zo, tenzij geheel Europa politiek gezien rechts wordt. Die behartigen enkel de belangen van de ondernemers en hebben lak aan de belangen van de kijker. Dan zouden we moeten betalen om dit soort toernooien te zien. Reden voor mij om nooit rechts te gaan stemmen.

 21. Erik

  Heerlijke slungel is dit net zoals z’n geslachtsdeel trouwens! Echt een gigantische worst heeft Jan Joost. Echt een heerlijk ventje, alleen jammer dat hij bang is om uit de kast te komen.

 22. joost

  jvg : Narcist !

 23. Ome H

  Laat hem het vrouwenvoetbal maar doen, doei!

 24. Sip

  Ome H, laat hem het fraaie damesvoetbalelftal niet verpesten. Ik snap niet wat deze Jan Joost toe voegt aan het sporten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.