Dries Roelvink blijft verbonden aan NPO Radio 1

Dries Roelvink behoudt zijn dagelijkse rubriek in het programma 1 op 1, dat Sven Kockelmann elke ochtend van half twaalf tot twaalf maakt op NPO Radio 1. Dat vertelde hij donderdagavond in RTL Boulevard. Kockelmann houdt in zijn show dagelijks een serieus een-op-een-interview en belt vervolgens met Roelvink voor de mening van de ‘gewone man’. “Mijn contractje bij de NCRV-KRO (KRO-NCRV, red.) is verlengd. Daar geef ik eigenlijk mijn mening als de stem van de straat.”

Roelvink geniet van zijn rubriekje. “Je laat een andere kant van jezelf zien en daardoor kreeg ik leuke interviews, bijvoorbeeld met HP/DeTijd en de Volkskrant. Vandaag nog met Het Parool.”

Volgens de zanger zet de rubriek allerlei dingen in gang. “Ik mag niet klagen hè, de laatste tijd. Ze zeggen weleens: de aanhouder wint. Ik ben natuurlijk jaren weggezet als: met Dries gaat het nooit echt lukken. Ze namen me nooit echt serieus. Ik wilde alleen nog wel wat stappen maken, bijvoorbeeld naar het theater toe en nu naar Carré.”

Dat is allemaal voortgekomen, zou je kunnen zeggen, uit dat radioprogramma. Ik zit heerlijk in mijn vel, mijn zoons gaan goed, dus we kunnen nu wel een bubbeltje bestellen.

Boulevard-ster Luuk Ikink vindt het goed dat Roelvink te horen blijft op NPO Radio 1: “Het is ook echt wel goed. Als je zit te luisteren dan hoor je een heel ingewikkeld interview van Sven Kockelmann over handelsverdragen en dan belt Dries in en die heeft dan ook echt iets te zeggen. Mensen die worden geïnterviewd antwoorden daar ook serieus op.”

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen