Criminelen azen op Televizier-ringen Henny Huisman

Criminelen hebben geprobeerd om de Televizier-prijzen die Henny Huisman in het verleden heeft gewonnen te stelen van het museum over de tv-ster in Drenthe. Dat vertellen de presentator en museumeigenaar Hans Jutstra vandaag in De Telegraaf. De ringen en sterren die Huisman heeft gewonnen en die worden tentoongesteld zijn bij elkaar 100.000 euro waard, stelt Huisman. “En dus bewaart eigenaar Hans Jutstra ze buiten openingstijden veilig in zijn eigen kluis aan huis.

Dat kluisverhaal vertelt Jutstra tijdens elke rondleiding aan zijn bezoekers. “Daardoor heb ik enkelen van hen waarschijnlijk op ideeën gebracht“, zegt Jutstra, die het museum gevestigd heeft in zijn meubelzaak.

Jutstra maakt het dieven echter niet makkelijk. “Tien huizen verderop wonen mijn ouders met ook twee stevige kluizen. Soms liggen de awards daar, een andere keer bewaar ik ze in mijn eigen kluis.

Dieven hebben ingebroken bij de ouders van Jutstra, die op vakantie zijn, en deden er alles aan om de ringen te vinden, zegt hij. Er is zelfs een kluis uit een muur gehakt. “De awards had ik net die ene keer ergens anders liggen. Gelukkig maar, anders wist ik niet of ik Henny ’s ochtends nog onder ogen had durven komen.

Het Telegraaf-artikel ‘HENNY doelwit CRIMINELEN’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen