Shelly Sterk vindt televisiecarrière erg onzeker

Shelly Sterk vindt dat het werk als presentatrice op televisie weinig baanzekerheid biedt. Ze houdt daarom al rekening met een televisie-exit. Dat vertelt de Shownieuws-presentatrice in Het Parool. Voor je het weet lig je eruit, aldus Sterk. “In de tv-wereld ben je vaak afhankelijk van de kansen die een ander je gunt; dat vond ik vroeger best confronterend. In het bedrijfsleven speelt dat minder. Ik ben nu ook van plan om huizen hier in Den Haag op te knappen“, legt ze uit.

Verder heeft ze haar eigen bedrijf Sterk Media. “Ik begon ermee als student, omdat het me verbaasde dat bedrijfsfilmpjes zo duur waren“, aldus Sterk, die het daarom zelf begon te doen en slechts 500 euro vroeg. “Dat is niks voor een bedrijfsfilmpje, maar als student snel verdiend.

Nu laat Sterk dat aan anderen over. “Nu huur ik mensen in en ben ik meer een soort productieleider, en werk ik eraan op vrije ochtenden en in de avonduurtjes. Mijn tv-werk heeft de focus, maar ik moet toch een beetje aan de lange termijn denken.”

Door ontwikkelingen als YouTube en Instagram TV wordt tv-werk steeds onzekerder. “Ik wil vermijden dat ik mijn hypotheek niet meer kan betalen, omdat ik geen programma’s krijg.”

Ze rekent erop dat ze pas met haar 70ste met pensioen mag. “Welke presentatrice van zeventig zie je nou nog op tv? En hoeveel zijn er van in de vijftig? Het bestaan van een presentator is niet eeuwig.

Het Parool-interview met Shelly Sterk kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen