Prinses Laurentien laat zichzelf afkatten op NPO 1

Geplaatst op Mon 09 Jul 2018 om 9:42

Prinses Laurentien van Oranje laat zich vanavond op televisie behandelen als een gewone vrouw. Ze zit in de allereerste aflevering van het nieuwe MAX-programma Eindredactie, waarin BN’ers het vak van tv-eindredacteur onder de knie proberen te krijgen, en daarin wordt ze op een gegeven moment zelfs afgekat. Als ze op plechtige toon een voice-over inspreekt, roept een tv-maker: “Ik heb tegen jou gezegd dat ik hard ga zijn. Dit is net alsof je de troonrede aan het voorlezen bent.

Prinses Laurentien stond gisteren voor de camera van RTL Boulevard en werd daar gevraagd naar deze sneer. Ze kan er wel om lachen. “Ik zei: ‘Ik wil echt dat jullie zeggen of dit oké om naar te luisteren is.’ Wat heel belangrijk was, denk ik, is dat je aan de voorkant de toon zet van: zo gaan we met elkaar om. Ik daagde iedereen heel erg uit om niet voorzichtig te zijn met mij.

Peter R. de Vries begrijpt niet dat zijn collega’s zo verbaasd zijn over de directheid van de betreffende tv-maker. “Het zou toch ook een bloody shame zijn als hij dat niet deed? Ik snap niet dat jullie dit allemaal zo bijzonder vinden. Als iemand nou die job aanneemt, die gaat inspreken en het klinkt voor geen meter, dan zou die eindredacteur toch geen knip voor de neus waard zijn als hij dat liet passeren?”

Al met al is Laurentien dus vanavond te zien als tv-eindredacteur. Het grootste deel van het programma bestaat uit backstagebeelden; aan het eind is het door haar gemaakte tien minuten durende item te zien. Daarin brengt ze laaggeletterdheid onder de aandacht, wat ook de reden zal zijn van haar deelname.

Volgende week is Bennie Jolink de hoofdpersoon. Naar aanleiding van deze twee afleveringen hoopt MAX dat er interesse is voor een heel seizoen van zes afleveringen.

Eindredactie is vanavond om 21.25 uur te zien op NPO 1.

Foto: MAX
16 Reacties op “Prinses Laurentien laat zichzelf afkatten op NPO 1”


 1. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Wat veel mensen niet weten, is dat Laurentien eigenlijk Petra heet.

  Zij is schoonzus van de koning, schoondochter van prinses Beatrix. Ze is koninklijke hoogheid, prinses der Nederlanden, prinses van Oranje-Nassau, mevrouw Van Amsberg-Brinkhorst.

  Een heel warm en fijn mens, dus ik ga zeker kijken!

 2. Hasdds

  Ohhhhh het lijkt wel een mens!

 3. HansrZ

  @ Ja Sjoukefia
  Ze is net als jij en ik en MENS van vlees en bloed niets meer en minder.

 4. Freddy

  Leuke vrouw Prinses Laurentien! Ik ga zeker kijken.

 5. Rodrigo

  precies Hasdds

  ook zij moet haar behoeftes doen op het toilet net zoals ieder ander, details zal ik jullie besparen

 6. q8

  o, word max nu ook al voor BNers ??
  vond max altijd goed, maar kijk nu ff niet,
  de dochter van brinkhorst,
  en bennie joling,
  geen belang bij,
  ook zo””n programma…ONS KENT ONS,
  bbbbbrrrrr

 7. K

  Zeker een leuke vrouw…doet veel voor de ongeletterde kinderen en spoort vooral in die doelgroep het lezen aan….op een héle leuke manier.

 8. Remi

  Prinses Laurentien van Oranje is hooggeletterd.
  Of, zoals ze zelf zegt, ‘heuggelatterd’ ;)

 9. SOLANGE

  Kijk toch niet

 10. OMG !

  Zijn de koninklijke vrouwtjes afgestuurd in zo mogelijk nog bekakter praten dan de koninklijke überbitch der Nederlanden, Beatrix??

 11. OMG !

  Zijn de koninklijke vrouwtjes afgestudeerd in zo mogelijk nog bekakter praten dan de koninklijke überbitch der Nederlanden, Beatrix??

 12. Klennis Krees

  En weer een Max tv hit!

 13. age

  Wat fijn dat we hier vrijheid van meningsuiting hebben en je prinses Beatrix, voorheen onze koningin, gewoon ‘koninklijke uberbitch der Nederlanden kan noemen.
  Onze beschaving is de beste!

 14. God

  SOLANGE, hou je bek eens met je eeuwige negаtieve geroeptoeter. Reageer eens inhoudelijk.

 15. Japie

  Ik denk dat ik alleen Bennie Jolink wil zien.

 16. Lies

  Laurentien, neem afstand van dit circus.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.