PowNed laat Dennis Schouten eigen productie betalen

Geplaatst op do 19 jul 2018 om 13:30

Dennis Schouten komt met een nieuw programma op het YouTube-kanaal van omroep PowNed, dat hij deels zelf financiert. Het gaat om ‘Dennis in AlbuFissa’: de ene 4.000 euro betaalt hij zelf, de andere helft komt van zijn werkgever. Dat laat de programmamaker weten. De NPO heeft PowNed te kennen gegeven geen 8.000 euro vrij te willen maken voor dit programma van Schouten. Omdat de omroep dit ook niet eigen zak wilde betalen, heeft Schouten voorgesteld zelf de helft in te leggen.

Schouten wilde het dolgraag. “Na tweeënhalfjaar PowNews te hebben gemaakt mag ik nu mijn eerste programmaserie gaan maken! Maar dit proces ging niet zonder slag of stoot…

De financiering was een heikel punt. “Het heeft heel lang geduurd voordat de NPO PowNed liet weten of we budget zouden krijgen voor deze serie, vandaag hebben ze ons laten weten ons geen budget te willen geven. Vervolgens heb ik voorgesteld om de helft van de kosten (4.000 euro) zelf te willen betalen, omdat ik het zo enorm graag wil maken! PowNed betaalt nu de andere helft uit eigen zak en zo kunnen mijn cameraman en ik zondag toch op het vliegtuig!

Dat vliegtuig brengt hem naar Albufeira. “Ik volg daar een week lang een feestcafé dat deze zomer voor het eerst haar deuren heeft geopend en natuurlijk het nachtleven daar.

Het wordt aanpoten. “Hetgeen wat we filmen wordt de volgende dag al uitgezonden, pittig dus!”

Foto: PowNed
17 Reacties op “PowNed laat Dennis Schouten eigen productie betalen”


 1. André

  Toch fijn dat de NPO op de kleintjes let, maar zie liever dat ze op de grote investeringen wat beter letten (zoals betaald voetbal).

 2. yesbutnobut

  Powned laat die jongen zelf z’n programma betalen want hun eigen geld (van de belastingbetaler) is al opgemaakt aan Rutger Castricum en Dominique Weesie.
  Oh wat zijn we lekker het publieke bestel aan het opschudden….

 3. peter

  Waarom moet een week filmen in Albufeira 8000 euro kosten

 4. Freek

  Dus de drie directeuren verdienen alle drie het maximum van rond de 180.000 euro p/j.
  En laten hun medewerker zelf de helft van de productiekosten betalen?

  Wat een kolder.

 5. anoniem

  Dennis for President! :-P

 6. johan

  Hobbyisme waarvan de helft door de beste brave burger wordt opgehoest. BELACHELIJK.

 7. Weesie

  Het moet toch niet gekker worden! Dat die zakkenvullers van Powned nu hun eigen verslaggever z’n eigen programma laten betalen. Het is een dictatuur daar in Amsterdam. Wie niet doet wat Weesie zegt vliegt eruit of krijgt ‘straf’. Had Weesie gesierd als hij Dennis zijn eigen serie had gegund. Desnoods betaald uit eigen zak. (die overigens meer dan gevuld is inmiddels)

 8. Me

  Leuk jochie

 9. Simon

  Weesie moet zich schamen. Dennis werkt keihard voor die omroep maar de bazen vullen liever hun eigen zakken.

 10. bert

  8000? dat is vrij weinig voor een productie… Maar dat die boerse mafkees dat zelf gaat betalen is toch op zijn minst bizar te noemen

 11. Hasdds

  En Weesie lacht zich de ballen uit zn broek, 2 ton pj voor niets doen.

 12. anoniem

  @Hasdds: Maar ondertussen wel de sfeer in NL verpesten voor dat geld..

 13. tim

  een programma financieren voor een youtube kanaal?

 14. Timo

  Best een leuke vent die Dennis idd, maar als hij echt serieus aan de slag wil op de landelijke televisie, moet hij wel naar de logopedist. Man, man, dat accent leidt soms echt veel te veel af.

 15. E. Hartsma

  Ik geniet altijd van de reportages van Dennis Schouten. Prijzenswaardig dat hij dit programma-idee wil doorzetten, desnoods met eigen geld.

 16. ArnieAlberts

  Iedereen heeft het maar over Powned en hun financiële budgetten, maar ik snap iets niet. Waarom heeft de NPO hier geen 8000 euro budget voor over? Hoe zit het met de budgetten voor alle andere reisprogramma’s van de NPO? Waar komen die gelden vandaan?

  Al ben ik wel ook van mening dat het vreemd is dat Weesie/Castricum niet gewoon Dennis hierin matsen, hij maakt momenteel eigenhandig de meeste content met meerwaarde voor de omroep. Powned ligt ver onder zijn kunnen en misschien moeten andere omroepen eens opletten.

 17. Ron van der Vlugt

  Belachelijk dat NPO dit kleine bedrag niet wil betalen… de grote kijkcijfers van 150.000+ op YouTube zouden het wel verdienen. De eerste twee afleveringen zijn al uit en ik moet zeggen: prachtige serie Dennis!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.