PowNed laat Dennis Schouten eigen productie betalen

Dennis Schouten komt met een nieuw programma op het YouTube-kanaal van omroep PowNed, dat hij deels zelf financiert. Het gaat om ‘Dennis in AlbuFissa’: de ene 4.000 euro betaalt hij zelf, de andere helft komt van zijn werkgever. Dat laat de programmamaker weten. De NPO heeft PowNed te kennen gegeven geen 8.000 euro vrij te willen maken voor dit programma van Schouten. Omdat de omroep dit ook niet eigen zak wilde betalen, heeft Schouten voorgesteld zelf de helft in te leggen.

Schouten wilde het dolgraag. “Na tweeënhalfjaar PowNews te hebben gemaakt mag ik nu mijn eerste programmaserie gaan maken! Maar dit proces ging niet zonder slag of stoot…

De financiering was een heikel punt. “Het heeft heel lang geduurd voordat de NPO PowNed liet weten of we budget zouden krijgen voor deze serie, vandaag hebben ze ons laten weten ons geen budget te willen geven. Vervolgens heb ik voorgesteld om de helft van de kosten (4.000 euro) zelf te willen betalen, omdat ik het zo enorm graag wil maken! PowNed betaalt nu de andere helft uit eigen zak en zo kunnen mijn cameraman en ik zondag toch op het vliegtuig!

Dat vliegtuig brengt hem naar Albufeira. “Ik volg daar een week lang een feestcafé dat deze zomer voor het eerst haar deuren heeft geopend en natuurlijk het nachtleven daar.

Het wordt aanpoten. “Hetgeen wat we filmen wordt de volgende dag al uitgezonden, pittig dus!”

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen