Nieuwsuur-ster Saskia Dekkers boycot Netflix

Saskia Dekkers, correspondent van Nieuwsuur, vindt dat we allemaal te veel en te vaak naar Netflix kijken. Het beheerst sommige huiskamers. Dat zegt de tv-journaliste in VARAgids. Dekkers heeft bewust geen abonnement genomen op de Amerikaanse videodienst, omdat ze niet als een zombie dagenlang op de bank wil bivakkeren. “Netflix hebben we niet en willen we niet. Om ons heen zien we dat mensen aan het vernetflixen zijn, ze zitten ’s avonds alleen nog maar voor de tv.

Zelf luistert Dekkers liever radio. “Ik ben een radioluisteraar. Dat kun je altijd doen. In Nederland luister ik Franse radio en BBC. In Frankrijk luister ik juist vaak naar het Nederlandse nieuws. Ook zijn we fervente podcast-luisteraars, vooral als we onderweg zijn.

En tv dan? “Tv kijken we niet veel. We kijken wel terug. Natuurlijk altijd Nieuwsuur.”

Verder is ze dol op documentaires. “We zijn trouwe bezoekers van IDFA, een van de beste documentaire festivals ter wereld. We proberen altijd vrij te houden.

Het VARAgids-interview met Saskia Dekkers kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen