Miryanna van Reeden wil dat Job Gosschalk oplazert

Miryanna van Reeden vindt het onverteerbaar als de vieze castingdirector Job Gosschalk zich direct of indirect blijft bemoeien met creatieve producties. Dat zegt de actrice in Privé. Gosschalk moet opzouten, vindt ze. “Mijn vak is een droom. Dit is wat je wilt. En wanneer mensen als Job Gosschalk die dromen kapot maken, moet zoiets uitkomen. Hij heeft mij ooit fantastisch geregisseerd en ik heb met hem gelachen toen ik nog onwetend was, maar nu weet ik dat het een misdadiger is.

Hij mag nooit meer terugkeren in de acteerwereld, vindt Van Reeden. “Hem zien terugkeren in zijn oude rol zou voor alle acteurs een enorme klap in onze smoel zijn. Hij heeft herhaaldelijk bewezen zich niet aan de regels te kunnen houden en dan is er maar sanctie: oplazeren!

Wát een viezerik, briest ze. “Steeds maar weer mensen vragen zichzelf te bevredigen of uit te laten kleden tot op het punt dat het niets meer met acteren te maken heeft. Fouten maken is menselijk, maar hij deed het dertig jaar lang, al sinds zijn periode bij Harry Klooster Casting.”

Inmiddels zijn ouders bang om hun kind naar een toneelschool of castingbureau te brengen. “Ik kan wel huilen als ik daaraan denk.”

Wat zou ze doen als ze hem op straat tegenkomt? “Ik denk dat ik me dan kapot schrik en dapper genoeg ben iets tegen hem te zeggen, maar veel liever loop ik hem nooit meer tegen het lijf.”

Job heeft zo veel mensen naar de kloten geholpen en dat is laakbaar.”

Er zijn maar weinig bekende Nederlanders die opstaan tegen de praktijken van Job Gosschalk. Veel andere sterren, zoals Arie Boomsma en Katja Schuurman, houden hem de hand boven het hoofd.

Het Privé-interview met Miryanna van Reeden kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen