Clairy Polak heeft geen spijt van Buitenhof-exit

Clairy Polak kreeg in februari heel veel complimenten toen ze plotseling weer even opdook als presentatrice van Buitenhof. Toch heeft ze nog steeds geen spijt dat ze is vertrokken bij de zondagochtendtalkshow. Dat zegt ze in gesprek met de VARAgids. Polak viel in, omdat er echt helemaal niemand anders kon, legt de presentatrice uit. “Ik viel in, de nood was aan de man: alledrie de vaste presentatoren waren ziek of hadden iets anders te doen. Heel leuk weer voor een keer.”

Er kwam een stortvloed aan positieve reacties. “Ik moet eerlijk zeggen: ik voelde me ook als een vis in het water. Leuk dus, ontzettend leuk zelfs. Maar alleen voor de afwisseling.”

Ze denkt niet dat als ze in 2050 terugkijkt op nu, spijt heeft dat ze is gestopt bij Buitenhof. “Ik geloof het niet. Als ik me moet voorstellen hoe ik dan als 84-jarige – of nee, wat zeg ik? 94-jarige! – terugkijk op deze tijd? Met heel weinig spijt, dat durf ik wel te voorspellen.”

Polak is zondag te zien in de laatste aflevering van Het Filosofisch Kwintet, waarin ze uitzoekt hoe historici in 2050 zullen oordelen over de tijd waarin we nu leven.

Het VARAgids-interview met Clairy Polak kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen