Beau vertelt over nieuw tv-project met veteranen

Beau van Erven Dorens is gisteren in RTL Boulevard dieper ingegaan op zijn nieuwe tv-project met getraumatiseerde veteranen. Het nieuwe programma gaat Reset heten. Dat vertelde hij in de show op RTL 4. Van Erven Dorens denkt na The Amsterdam Project en Beau Five Days Inside een nieuw mooi project in handen te hebben. “We hebben in ons land ongeveer 115.000 veteranen en die zijn voor ons land uitgezonden over de hele wereld. Je maakt verschrikkelijke dingen mee.

Veel militairen raken getraumatiseerd. “Een percentage van 4 procent komt terug met een trauma. Ik ga proberen die mensen, die zich daarop gevoelen worden, te helpen. Dat is één kant van het verhaal. De andere kant van het verhaal is dat ik eens heel graag wil laten zien wat die veteranen allemaal voor ons uit nationaal belang doen.”

Het posttraumatische stressstoornis komt veel voor onder veteranen. “Dat is een van de grote problemen. Je moet je voorstellen dat een groot deel van die mensen de oog in de dood heeft gekeken. Alleen al in Joegoslavië heb je 50.000 Nederlandse militairen gehad en daar zijn verschrikkelijke dingen gebeurd. Die mensen lopen rond met al die trauma’s en zijn vaak ook heel erg hulpschuw. Het zijn militairen en die komen vaak voor zichzelf op.”

Ze doen er van alles aan bij Defensie, maar heel veel van die jongens komen toch niet met hun verhaal naar boven en daar willen we nu graag een programma over maken.

Lees ook: Nieuw project Beau: serie over veteranen met trauma (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen