Arjan Noorlander volgt Dominique van der Heyde op

Geplaatst op Tue 03 Jul 2018 om 11:40

Arjan Noorlander wordt de nieuwe duider van het politieke nieuws voor Nieuwsuur. Hij volgt per 1 september Dominique van der Heyde op, die na de zomervakantie begint als chef van de Haagse redactie van de NOS. Dat heeft de omroep laten weten. De afgelopen vier jaar deed Noorlander verslag vanuit Brussel. Die ‘politieke achtbaan met een Griekse, Russische, migratie-, brexit- en voortbestaanscrisis’ laat hij nu achter zich om zich te concentreren op Den Haag, net zoals vroeger.

Noorlander is geen vreemde in Den Haag: in 1999 kwam hij er stage lopen bij de radio, waarna hij er tien jaar volmaakte als redacteur, coördinator en verslaggever. Van Paars en de politieke onrust na de moord op Fortuyn, via Balkenende tot en met Rutte.

Tussen de posten Den Haag en Brussel zat nog een periode van vier jaar waarin hij voor de economie-redactie verslag deed van onder meer de banken- en financiële crisis.

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje is blij met de komst van Noorlander: “Arjan past uitstekend bij Nieuwsuur. Met zijn jarenlange ervaring als verslaggever en duider in Den Haag én Brussel is hij gewend om politieke ontwikkelingen inzichtelijk te maken voor een groot publiek.”

Oranje: “Arjan is niet alleen een gedreven journalist, maar ook een uitstekend verteller die met een frisse blik de Haagse duiding in Nieuwsuur voor zijn rekening zal nemen.

Foto: NOS, Stefan Heijendael
11 Reacties op “Arjan Noorlander volgt Dominique van der Heyde op”


 1. Dinsdag

  Top beslissing.

  Alles is trouwens beter dan die rechtse aardappel.

 2. Remco Slikzaad

  Ik snap niet dat ze er geen gespierde mocroboy neerzetten die pontificaal met zijn besneden knop naar voren leunt, dan kijkt er tenminste nog iemand naar Nieuwsuur. Er zit toch echt kraak noch smaak aan deze aseksuele gemberkleurige droogstoppel.

 3. anymousin

  Goede keuze!!!

 4. Raaf

  Dominique van der Heyde was extreem links, extreem politiek correct, extreem pro islam, pro EU, pro multicul, pro Frau Merkel, pro open grenzen, pro TBS systeem, pro massa-immigratie, pro Hillary, 110% linkse agitpropaganda.
  Ze was een activiste vermomd als journaliste.

  Ik hoop dat de heer Noorlander niet uit hetzelfde hout gesneden is en dat hij wel beide kanten van een zaak belicht.

  Slechter dan de Groen Links activiste Dominique kan eigenlijk niet dus ik laat me gaarne verrassen.

  Zou de heer Noorlander het exacte tegenovergestelde doen van bovengenoemde Groen Links activistische dan zou hij het vertrouwen in de media enigszins kunnen herstellen voor veel mensen die dagelijks werden beledigd door de beroeps Gutmensch van der Heyden.

 5. chris

  Dominique is VVD stemmer, dat is algemeen bekend, en dus zeker niet links.
  Persoonlijk vind ik haar een vakvrouw. Wens haar succes in haar nieuwe baan.

 6. anonymous

  Noorlander is goed, ook een aanrader hem te volgen op twitter, heeft veel humor.

 7. Raaf

  Voor de aandoenlijke beroepsclown Chris (12:19)

  Chris snottert, kwijlt en bellenblaast
  “Dominique is VVD stemmer, dat is algemeen bekend”

  Natuurlijk liegt Christje (as usual want Christje liegt nog als ie ademt)
  Maar vooruit, laat ik het clowntje bij de hand nemen
  &
  Keer ik het om

  De VVD is extreem politiek correct, extreem pro islamisering, pro EU, pro multicul, pro Frau Merkel, pro open grenzen, pro TBS systeem, pro massa-immigratie, pro Hillary, 110% linkse agitpropaganda.
  Ze zijn een socialistische weg-met-ons partij vermomd als een rechtse liberale partij.

  Kun je nu weer wat beter ademhalen Clowntje Christje ?

 8. shrink

  Prima keuze, maar Noorlander mist nog wat profiel. Tip: scheer je hoofd eens in een crew cut of neem een driedagenbaard, dat zal een hoop schelen.

 9. Ron

  Dominique VVD stemmer? Echt niet! Zit gewoon aan de linker kant hoor.

 10. Joost

  Lijkt mij eerder een D66 aanhanger. Economisch rechtser dan rechts.

 11. GJ

  Uitstekende keus! Veel succes Arjan. Kan als geen ander zaken helder duiden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.