‘Waarom moeten wij Jan Slagters Range Rover betalen?’

Geplaatst op Tue 12 Jun 2018 om 14:00

Zo lang omroepbazen als Jan Slagter van MAX nog in peperdure Range Rovers rondrijden, is er bij de publieke omroep nog steeds te bezuinigen op overhead. Dat heeft mediakennerdiva Marianne Zwagerman gezegd op NPO Radio 1. Zwagerman vindt het zonde dat er zo veel NPO-geld níet naar programma’s gaat. “Ik ben helemaal voor de Nederlandse maakindustrie. Daar betalen wij als belastingbetaler 750 miljoen euro per jaar voor. Daar ben ik voor. Ik vind ook dat we dat moeten blijven doen.”

Ze vervolgt: “Maar vind nou eens opnieuw uit hoe we dat moeten besteden. Ongeveer de helft gaat naar programma’s en ongeveer de helft aan de Range Rover van Jan Slagter en een salaris van Dominique Weesie die daar niets voor doet. Er wordt op dit Media Park nog steeds ongelooflijk veel geld verspild.”

Als Zwagerman wordt voorgelegd dat de werkelijke verhouding 70/30 is, antwoordt ze: “Dat betekent dat er nog steeds heel veel geld wordt verspild.

Het moet gewoon afgelopen zijn met al die afzonderlijke omroepen en hun baasjes, vindt Zwagerman. “Het bestel is nog altijd ingericht op zuilen die er al lang niet meer zijn. Een heleboel zuilen komen niet aan bod en een aantal zuilen die minder belangrijk zijn geworden hebben nog een heel grote plek in het bestel.”

Waar de discussie over zou moeten gaan is: hoe zouden we die 750 miljoen euro maximaal inzetten zodat die Nederlandse maakindustrie sterk kan blijven en we een vuist kunnen maken tegenover Netflix?

Recentelijk was er discussie over de topsalarissen van omroepbestuurders. Zo pakt Jan Slagter 219.000 euro per jaar en Dominique Weesie 213.000 euro per jaar.

Foto: NPO Radio 1
31 Reacties op “‘Waarom moeten wij Jan Slagters Range Rover betalen?’”


 1. Johan

  Jan Slager heeft weliswaar een goed salaris, maar heeft hiervoor dan ook daadwerkelijk een geweldige prestatie neergezet met zijn omroep, dus wat mij betreft is hij zijn geld waard.

  Dominique Weesie heeft niets gepresteerd. Hij graait alleen maar en is op een ongelooflijke manier door de mand gevallen.

 2. Linda

  Hij mag zelf weten waar hij in rijdt lijkt mij.Misschien is hij zuinig op een ander vlak.Jan maakt Topprogramma’s met een Topomroep.

 3. Enzo Voort

  Wordt deze automobiel gefinancierd uit Jans riante maandvergoeding of krijgt hij deze als extraatje uit het machtige budget van MAX? Dat maakt een wezenlijk verschil, hoe dan ook het blijft belastinggeld.

 4. jeanne

  Zwagerman heeft gelijk, al die verschillende omroepen en hun overhead slaan he-le-maal nergens op.

 5. scott_0

  Dat dikke wijf zit zeker gratis in de microfoon van de NPO verhaaltjes te vertellen wat iedereen al weet.

 6. asdsad

  https://twitter.com/jan_slagter/status/310414533904723968

 7. Job

  Begin eens met het afschaffen van Powned… Wat heb ik daar een spijt van zeg…. Ik steunde die klootzakken…

 8. Ookdatnog

  @Johan14.11. EENS!

 9. julske

  zij is ook een 2de addergebroed, gaat u geen bal aan, in wat voor auto die man rijdt.Is niet uw zaak.(Basta)Houdt u bezig met u eigen leven.

 10. q8

  ben t meestal met zwagermans eens,
  nu ff niet,
  ik vind dat jan t heel goed doet,
  en wat zegt een auto ?
  moet je kijken wat er in die grote bakken rondrijd,
  of heel ouwe dames ,met de auto van hun man,
  dat soort rijd via de belasting heel voordelig,
  heb je bmw en Mercedes ,allemaal petjesvolk. die huren de auto van hun neef,[anders komen ze in de problemen met hun uitkering,]

  meest drugsgeld

 11. K

  Volgens mij mag hij in iedere willekeurige auto rijden lijkt mij..gaat ons toch niks aan…als je een hond wil slaan kan je altijd wel een stok vinden.

 12. K

  Wat ik vreemd vindt is dat sommige mensen in een dikke bak rijden,gloednieuw. ..waarvan ik weet dat zij een bijstandsuitkering hebben…laten ze daar maar eens naar kijken ipv muggenziften over de auto van Slagter.

 13. Otto Groeneveld

  Ja ze heeft natjurlijk gelijk. Nou is die dakduif daar inderdaad een goed voorbeeld van maar Hilversum zit er vol mee.

 14. Dinsdag

  Waar bemoeit die muts zich mee. We weten toch verder niets over zijn privé situatie.

  Wellicht ook rijk geboren net zoals die jaloerse dikbil.

 15. Wim

  Zwagerman heeft gelijk. Dit is de publieke omroep mensen. Geen commercieel bedrijf. En jaloers is ze niet hoor, ze heeft haar zaakjes goed voor elkaar en rijdt in een dikkere auto dan Slagter. En die wordt niet betaald door de overheid (dus door jou en mij)

 16. Michel

  @ Johan tegenwoordig lijkt goed werk leveren gepaard te moeten gaan met een uitzonderlijk hoge beloning. Voor de helft van het salaris had hij ongetwijfeld dezelfde goede programma’s gemaakt. Bovendien zou dat ook een zeer royale beloning zijn geweest. Het zijn en blijven wel ambtenaren hoor die TV baasjes.

 17. pieter 52

  Waar rijden rtl bazen in, dat is ook betaald van ons kabel geld of denk je nog steeds dat rtl gratis is

 18. pieter 52

  haar familie heeft toch een vleeswaren fabiek ?? laat ze daar eens gaan werken ipv

  te zeuren

 19. animo

  Nu zij het zegt mag hij van mij er nog een bij kopen ,ze is jaloers omdat ze van grote houd.

 20. Joep uit Tilburg

  Jaloers dus. Muts!

 21. Diderick

  Race naar de bodem? De vraag is niet waarom hij zoveel geld verdient, maar waarom de rest van Nederland zo weinig loon krijgt. Ik heb liever dat onze lage lonen stijgen, dan dat andermans hoge lonen dalen. Want ik heb er helemaal niks aan als iemand loon daalt.

 22. BRAAK

  Het typeert een hele enge man.

 23. Lies

  Zeg Marianne. Je was al triest als een van de 3 vrouwen op het IVA in mijn tijd. En dan zit je zelf op de payroll van NPO radio hypocriet te lullen?
  Kus TMO

 24. aammehoela

  Zij is heel erg anti-NPO, echt rechts. Maar wat Powned betreft heeft ze gelijk. Opdoeken die omroep, vindt zowel links als rechts.

 25. SD

  Ik ben het vrijwel nooit met deze roeptoeter eens, maar ze heeft hierin absoluut gelijk

 26. Niettedoen

  Helemaal eens met Zwagerman. Omroepen de reserves aan laten spreken voor reorganisatiekosten. Gebouwen verkopen. En dan 1 zakelijk bedrijf waar makers maken wat anders niet wordt gemaakt. Verder alle reclame weg van de NPO en de content gratis maken op alle moderne platforms. Thats it! Lastig voor iedereen die z’n baan verliest maar het enige redmiddel voor de NPO

 27. toxilogic

  Ach zure koe Zwagermans zoekt steun met haar open deurtjes intrappen en dat met aanvallen op de veruit best functionerende omroep manager, druk maken om de Range Rover die hij rijdt, dat mens spoort niet.

 28. Willy Wonka

  Wat dacht je van Jurgen Graaiman? , die doet het puur voor het geld, want tja zijn Maserati en reisjes naar de Malediven kosten nogal wat.

 29. Henriette

  Veel van die mensen kopen contant een huis terwijl de mensen die hun salaris betalen jaren op een huis moeten wachten of er heel lang voor moeten werken. En dan maar wijzen met je vingertje als mensen aankaarten dat ze tig jaar op de wachtlijst staan.

 30. critikast

  “Mediakennerdiva”…..kan het wat minder ?

 31. BRAAK

  Jurgen Graaiman, hahaha, en zo is het!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.