SBS 6-quiz LUCKY13 in première: ‘Is geen belspelletje’

Geplaatst op Mon 11 Jun 2018 om 15:15

Vanavond is het zo ver: SBS 6 lanceert zijn nieuwe vooravondquiz LUCKY13, met 3FM-dj Rob Janssen als het verrassende gezicht. Elke dag stelt Janssen de kijker twee series van dertien vragen: iedereen die thuis meespeelt met de app en alle vragen goed beantwoordt, krijgt een deel van de prijzenpot. Bij het eerste spel van de aflevering is dat 1.000 euro, bij het tweede spel 2.000 euro. Is dit niet gewoon een belspel? “Eigenlijk is Lucky13 niet meer te vergelijken met die oude belspelletjes.

Janssen vervolgt in De Telegraaf: “Dit is niet alleen gratis om aan mee te doen, maar de vragen zijn ook een stuk uitdagender. Net als bij een pubquiz gaat het alle kanten op, van popmuziek tot topografie.

De te winnen geldbedragen zijn niet echt hoog, aangezien het verdeeld moet worden onder veel kijkers. “Het is sowieso leuk om mee te spelen, of je nou €100 wint of €4,13. Met veel winnaars zul je geen wereldbedrag krijgen, maar het komt wel heel snel op je rekening te staan. Toch weer geld om een pilsje van te kopen.

Het wordt echt iets anders dan we nu al kennen, vult Janssen aan bij NU.nl. “In de basis maken we geen televisie, maar iets voor mensen die via de app meespelen. En daarom moet je mensen ook anders aanspreken. Het wordt geen ‘goedenavond dames en heren’.

Het echte interactieve deel is in de pauze, als er reclame is. Dan gaan we in de app natuurlijk nog gewoon door. En dan is het eigenlijk een radioshow in de app.

LUCKY13 is om 19.00 uur te zien op SBS 6, direct na Marktplaats: Heel Holland Handelt en voorafgaand aan Utopia 2.

Foto: SBS
31 Reacties op “SBS 6-quiz LUCKY13 in première: ‘Is geen belspelletje’”


 1. Penny Wise

  “Toch weer geld om een pilsje van te kopen.”

  Om dat laatste beetje verstand ook nog weg te zuipen zeker? De rest had je al verkeken door naar dit soort bullshitprogramma’s te kijken. ;)

  Het leven is als een ouderwetse telefooncel. Als het kwartje eenmaal valt begint de tijd te tikken. *tuut* *tuut* *tuut* de groeten van Ruud. ;)

 2. Choco115

  Flop….

 3. Ruk

  Molletje wordt seniel. Denkt dat ie een gokhal rund

 4. oijij9opji

  rund?

 5. DAAN

  Lekker origineel idee weer van John de Mol
  http://www.armozaformats.com/formats/new/10cash

 6. THOMAS

  @DAAN armoza kondigt dit op 9 april 2018 aan, Talpa Network op 27 februari. Wie is dan het origineelste van de 2?

 7. Ikke

  @THOMAS @DAAN Talpa of Armoza? Geen van beiden waren het eerste en origineel. Dat is HQ Trivia. Wereldwijd bekend geworden door filmpje dat viral ging na Amerikaanse Superbowl op 4 februari 2018: http://time.com/money/5133593/hq-trivia-super-bowl-ad/

 8. pieter 52

  ze hebben er lang over gedaan, maar na het wetboek en mediaregels goed te hebben gelezen, en de mazen van de wet gezocht, is het wel degelijk een bel spel
  waar de wet niets tegen kan doen

 9. Mike

  Ik ben benieuwd. Zeker ook vanwege de presentator. :)

 10. Mark

  Weet iemand hoeveel mensen die app al gedownload hebben? Lijkt me echt zoiets wat bij jongeren als een lopend vuurtje gaat. Die zijn al blij met 3 of 4 euro.

 11. Mark

  Tellen mensen die op hun telefoon kijken ook mee voor de kijkcijfers. Denk dat dat er meer zullen zijn dan mensen voor de tv, want die hebben er niks aan, want via de tv kun je niet meespelen. Dus ik vrees hele lage kijkcijfers. Maar als er veel online spelers zijn, zou ik het gewoon op de buis laten. Typisch een spelletje voor in de zomer.

 12. Zonder Naam

  Wat een goedkope rommel.

 13. Willemijn

  Ben al weer afghaakt.
  Wat een vreselijke presentator.

 14. Rik

  Wat slecht zeg! Nieuwe generatie Belspelletje….

 15. Rik

  Wat slecht zeg! Belspelletje….

 16. Wollter

  Die presentator ziet er niet uit. Hij vindt zichzelf vast wel grappig. Hij moet wel leren z’n handen stil te houden, het is geen radio!

 17. Bert

  Lucky 13

  Sorry weg met dat programma
  Wat een onzin.

  Mvg bert

 18. Suomynona

  Net een stukje gezien, maar man, wat een pijnlijke televisie is dit. Het deed mij vooral denken aan dat nog pijnlijkere Kortingsbrigade wat in de krochten van de ochtend op RTL4 te zien is, maar dan met een quizje i.p.v. een hoop onzinnige kortingen.

  Ik geef dit een maand, en dan ben ik nog optimistisch.

 19. K

  Gaat denk ik niet eens om het spelletje op tv…gaat erom dat die app gedownload wordt ;-)

 20. joost

  Wat een ontzettend leuk concept!
  fijn ook via de app te spelen!
  Vindt dit echt een verrijking voor de Nederlandse televisie!

 21. Mike

  Leuke televisie.

  Stuk aangenamer dan zure M.

 22. Kijker

  @pieter. Belspel? Ik Heb niet Hoeven bellen of smsen hoor. Helemaal gratis!
  Alleen jammer dat Ik op tv anders aantallen spelers (die hij ook noemde) zag dan in de app. Startproblemen zal ik maar denken….

 23. Bart

  Het zat leuk in elkaar. Leuk ook om mee te spelen. De bedragen worden uiteraard steeds hoger en dan kan het interessant worden. Rob Janssen deed het erg leuk. Zeker voor de eerste keer live op televisie.

 24. Bart

  Eigenlijk kan kijken op tv niet samen met de app ivm delay. Kijken zonder app lijkt me vrij saai. Maar heel geinig dat je echt kan meespelen en winstkans vrij groot is.

 25. Bart

  Haha. Ene Bart is andere niet

 26. C

  Dit gaat inderdaad totaal niet om het tv programma. John de Mol is bezig om een nieuw advertentieplatform op te zetten. Vergelijk het maar met Facebook waar advertenties precies op maat zichtbaar worden per gebruiker. De tv-markt loopt hier hopeloos achter, omdat adverteerders maar moeten hopen dat hun advertentie op tv door de beoogde persoon wordt bekeken.

  Om dit te kunnen realiseren heeft John oa al het bedrijf achter vakantieveilingen gekocht. Dit bedrijf bevat enorm veel data van gebruikers. Deze app gaat daar aan bijdragen door je hele telefoon te strippen van data over jou.

 27. Johann

  @Mike..verbaast me niets dat jij dat vindt. M is ook heel goed te vergelijken met Lucky 13 he. Beetje zure reactie, Mike

 28. Ikke

  @C Precies! Dit is een verborgen verleider, een reclamespot die niet 30 seconden duurt maar 30 minuten. Zodra je de app download ben je de Sjaak. Kom je in het bestand van de Vriendenloterij en andere commerciele bedrijven. Veel geluk!!

 29. dr phil

  ik heb een stukje gezien wat een k.u.t. spel is dat maar dat was te verwachten van die camping zender

 30. Erik

  Jongenjongenjongens, wat een afgang voor Nederland dit niveau!!

  Vind je raar dat het slecht gaat met 3FM?

 31. Annoniemus

  Wat is dit een gruwelijk slecht programma dat Lucky13 , met de slecht verstaanbare Brabo als presentator !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.