Maxim Hartman in VI: ‘John de Mol is een psychopaat’

Maxim Hartman heeft keihard uitgehaald naar mediamagnaat John de Mol. Hij vindt hem een psychopaat die bagger produceert. Dat heeft hij gisterenavond gezegd tegen Wilfred Genee in VI Oranje Blijft Thuis. Hartman vindt het een slechte keuze van Genee dat hij gaat werken voor De Mol. “Jij gaat nu naar Talpa en dat vind ik een heel slechte keuze“, liet hij weten. “John de Mol ben je geen fan van, hè?“, zei Genee daarop. Toen riep Hartman snoeihard: “Dat is gewoon een psychopaat.”

Nee joh, hou op“, zei Genee. Hartman: “Dat is gewoon zo. Als je vijf miljard hebt of hoeveel heeft die man, en je nog steeds zulke bagger produceert, dan ben je toch niet goed bij je hoofd?

Genee: “Dat is smaak, hè?

Hartman: “Dat is niet smaak.”

Genee: “Wat jij maakt kunnen mensen toch ook bagger vinden?”

Hartman: “Dat zijn domme mensen dan. Je kan een hoop zeggen, maar ik maak geen bagger. Dan hebben mensen geen goede smaak of geen goed verstand. Het is niet alleen wat ik maak, maar ik zag laatst ook een ander programma bij de VPRO wat heel goed was: Goed Volk. Dat is met liefde gemaakt over allerlei culturen in het buitenland. Maar Talpa… Alles wat SBS 6 is, is toch pleuriszooi, behalve wat ze aangekocht hebben? Laten we eerlijk wezen.”

Genee: “Ik vind dat wat ver gaan.”

Hartman: “Noem eens één programma van SBS 6 dat goed is dan.”

Genee lachend: “Shownieuws. En Hart van Nederland. Dat doet het ook hartstikke goed. Die komen dichtbij de mensen! Dat doet het al jaren heel goed.”

Hartman: “Piet Paulusma scoort ook 800.000 man elke dag. Dus? Waar hebben we het over?”

Genee: “Je hebt het over dingen met liefde maken. Je kunt veel van John zeggen, maar als je ziet hoe bezeten die man is als hij tv maakt...”

Hartman: “Hij is een fantastische zakenman. Ik begrijp alleen niet dat je teringzooi over mensen hun koppen uitkotst als je vijf miljard hebt.”

Kritiek op VI

Verder uitte Hartman ook kritiek op VI. “Ik vond het ook belangrijk om hier een keer aan te schuiven, want ik wil jou ook een keer de waarheid zeggen. Ik vind gewoon dat je je als een soort pooiertje van Derksen en Van der Gijp gedraagt. Je zet ze eigenlijk elke avond achter het raam op maandag en vrijdag en dan mogen zij een trucje doen en kijkers lokken met allemaal seksistische grappen. Jij zit daar uiteindelijk garen bij te spinnen. Dan vind ik je gewoon een pooiertje.”

Ik heb heel veel respect voor Johan; hij is altijd eerlijk en heeft overal schijt aan, behalve aan zijn publiek, want hij zit altijd te slijmen over het volk. Zijn gevoel voor humor vind ik echter niet best. Ze hebben altijd hetzelfde repertoire seksistische grappen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen