Maxim Hartman in VI: ‘John de Mol is een psychopaat’

Geplaatst op Wed 20 Jun 2018 om 9:00

Maxim Hartman heeft keihard uitgehaald naar mediamagnaat John de Mol. Hij vindt hem een psychopaat die bagger produceert. Dat heeft hij gisterenavond gezegd tegen Wilfred Genee in VI Oranje Blijft Thuis. Hartman vindt het een slechte keuze van Genee dat hij gaat werken voor De Mol. “Jij gaat nu naar Talpa en dat vind ik een heel slechte keuze“, liet hij weten. “John de Mol ben je geen fan van, hè?“, zei Genee daarop. Toen riep Hartman snoeihard: “Dat is gewoon een psychopaat.”

Nee joh, hou op“, zei Genee. Hartman: “Dat is gewoon zo. Als je vijf miljard hebt of hoeveel heeft die man, en je nog steeds zulke bagger produceert, dan ben je toch niet goed bij je hoofd?

Genee: “Dat is smaak, hè?

Hartman: “Dat is niet smaak.”

Genee: “Wat jij maakt kunnen mensen toch ook bagger vinden?”

Hartman: “Dat zijn domme mensen dan. Je kan een hoop zeggen, maar ik maak geen bagger. Dan hebben mensen geen goede smaak of geen goed verstand. Het is niet alleen wat ik maak, maar ik zag laatst ook een ander programma bij de VPRO wat heel goed was: Goed Volk. Dat is met liefde gemaakt over allerlei culturen in het buitenland. Maar Talpa… Alles wat SBS 6 is, is toch pleuriszooi, behalve wat ze aangekocht hebben? Laten we eerlijk wezen.”

Genee: “Ik vind dat wat ver gaan.”

Hartman: “Noem eens één programma van SBS 6 dat goed is dan.”

Genee lachend: “Shownieuws. En Hart van Nederland. Dat doet het ook hartstikke goed. Die komen dichtbij de mensen! Dat doet het al jaren heel goed.”

Hartman: “Piet Paulusma scoort ook 800.000 man elke dag. Dus? Waar hebben we het over?”

Genee: “Je hebt het over dingen met liefde maken. Je kunt veel van John zeggen, maar als je ziet hoe bezeten die man is als hij tv maakt...”

Hartman: “Hij is een fantastische zakenman. Ik begrijp alleen niet dat je teringzooi over mensen hun koppen uitkotst als je vijf miljard hebt.”

Kritiek op VI

Verder uitte Hartman ook kritiek op VI. “Ik vond het ook belangrijk om hier een keer aan te schuiven, want ik wil jou ook een keer de waarheid zeggen. Ik vind gewoon dat je je als een soort pooiertje van Derksen en Van der Gijp gedraagt. Je zet ze eigenlijk elke avond achter het raam op maandag en vrijdag en dan mogen zij een trucje doen en kijkers lokken met allemaal seksistische grappen. Jij zit daar uiteindelijk garen bij te spinnen. Dan vind ik je gewoon een pooiertje.”

Ik heb heel veel respect voor Johan; hij is altijd eerlijk en heeft overal schijt aan, behalve aan zijn publiek, want hij zit altijd te slijmen over het volk. Zijn gevoel voor humor vind ik echter niet best. Ze hebben altijd hetzelfde repertoire seksistische grappen.”

Foto: RTL
75 Reacties op “Maxim Hartman in VI: ‘John de Mol is een psychopaat’”


 1. Peter

  Truer words were never spoken.

 2. herbert

  100 punten voor Maxim

 3. Mattie Valk

  Helemaal gelijk, samen met van den Ende heeft hij een oneindige stroom derrie over ons uitgestort, en daar goud geld aan verdiend, de maatschappij compleet uitgewoond achterlatend

 4. Flip de Beer

  Sterk interview. Mis m wel

 5. Flip de Beer

  Maxim en M in één show. M&M!

 6. SOLANGE

  Hartman heeft gelijk whaaaaaaaaaaaaaaaaaa tenminste geen kontenlikker ……

 7. Poenwasi

  Fijn dat je je eigen soort gelijk herkent

 8. Michael

  Hart van Nederland en Shownieuws zijn zo ongeveer nog de enige programmas die niet door John de Mol wordt gemaakt en bestonden zelfs al lang voordat de eerste Talpa in 2005 van start ging.

 9. D.

  Eindelijk – pulp tv ontmaskerd!!

 10. Erik Kooistra

  Maxim was geweldig! Genee zat er hele uitzending ongemakkelijk bij. Lijkt er sowieso steeds meer op dat de dagen zonder Rene van der Gijp en Johan Derksen spannender en spraakmakender zijn dat de uitzendingen met die mannen.

 11. Freek

  We hebben meer Maxim’s nodig op de TV. Iedereen is bang om zich uit te spreken. En is bang voor zijn baantje.
  Maxim heeft een sterk punt. Als je een enorme bak geld hebt, waarom maakt je dan nog steeds zulke bagger?

 12. Enzo Voort

  Bagger inderdaad, het is radio en TV met een wansmaak en het wordt nog erger.

 13. jomari

  Heerlijke reacties!

  Waren er maar meer Hartmannen.

 14. Rodrigo

  goh wat is iedereen lovend over Hartman, Angela de Jong doet hetzelfde, en dan zijn de reacties altijd negatief, hoe kan dat?

 15. Robert

  Hartman is wel prima kerel, maar wil ook even extra statement maken. Houd ook van lekker provoceren. Wat hij over SBS zegt, ja wat is een goed programma, dat zijn er inderdaad niet veel.
  Vond het gisteren wel verder leuke uitzending, die Drenthe is een aparte vogel, maar blijft altijd wel gewoon netjes, kan tegen een geintje.

 16. KingAlert

  Hele heldere analyse van Maxim Hartman over Genee cs. Hele rake typering van Genee als pooier. Zelden zo íemand treffend het spreekwoord Lachen als een boer met kiespijn zien uitbeelden.

 17. jaja

  Hartman heeft gelijk over John de Mol, het enige waar die man aan denkt is nog meer geld binnenhalen met drek op de tv.

  Hij heeft geen gelijk over Van der Gijp en Derksen die durven zich tenminste nog enigzins uit te spreken over de nieuwe netheid in de media, en het opgedrongen feminisme en dat voortdurende pro-homogelul.

 18. OMG

  Rembo en Rembo was écht kwaliteit ja… of zijn we NOX vergeten op Tien/Talpa? Laten we het dan ook nog eens hebben over DumpertReeten, ook zo’n kwalitatief programma. Hou toch op, hij heeft er zelf aan meegedaan die ‘bagger’ over ons ‘uit te kotsen’.

  Typisch het publiek van de VPRO: elitair.

  Al die ‘bagger’ van John en Joop wordt en werd door miljoenen mensen bekeken, dat zijn dat in zijn visie dus allemaal mensen zonder smaak en met een hoog tokkie gehalte. Maar niets is waar, recent bleek nog dat Temptation Island vooral bekeken werd door hoog opgeleiden… Dat iemand een hoog IQ heeft, houdt niet automatisch in dat ze nonstop klassieke muziek, documentaires en longreads als vermaak consumeren…

 19. danny

  Niemand de uitzending gezien?? Op Facebook waren alle reacties negatief over Hartman gisteren. En ja ik hou van eerlijke types zonder blad voor de mond. Heerlijk.
  Maar deze Maxim Hartman kon ik niet niet uitstaan gisteren. Prem in het kwadraat. Er kwam allemaal onzin uit alleen om maar te kunnen provoceren.

 20. Grace321

  Hij is zelf nog 100x erger

 21. D.

  Tja- fakebook … HET informatie medium!

 22. Henri Knap

  Hartmans vergelijking is prima. Een miljardair die alleen maar goedkope programma’s blijft maken.
  Als je bij J. de Mol thuis uitgenodigd wordt te eten is het waarschijnlijk ook Stamppot boerenkool uit een kilopak van Unilever, jus uit een zakje en Smac/Spam uit blik. Doe ik wel als het een keeer makkelijk/budget moet. Maar als je kapitaal hebt verwacht je toch eens alles vers incl. een gehakbal in roomboter gebraden.

 23. Annoniemus

  Kijk als je toch al niks meer voorsteld in TV land kun je dit rustig roepen !

 24. Bart

  @KingAlert Maxim was gewoon aan het dollen met Wilfred. Hij fileerde hem helemaal niet. Maxim heeft een apart soort humor en is een beetje gek. Je moet het niet te serieus nemen. Dat doet hij zelf ook niet. Stiekem is het een hele aardige man.

 25. Rubicon

  Ga niet mee in De Mol verhaal. Wel spijker op de kop wat betreft interview techniek (trucje en effectbejag) Genee. Blijf bij mijn mening dat door gebrek aan oprechtheid en warmte hij ongeschikt is voor talkshow

 26. Bart

  Was allemaal gespeeld van die Maxim. Haha

 27. Floddero Flunk

  Mensen als Maxim zijn schaars helaas in deze oppervlakkige, politiek correcte bende die TV heet tegenwoordig. En dan vragen zenders zich af waarom het aantal kijkers terugloopt? Nou echt niet alleen Netflix en consorten hoor, maar ook de constante aanwas van onzinprogamma’s. En John is slim, want hij weet dat hij daarmee het schreeuwerige tokkievolk kan bereiken.

 28. K

  John is volgens mij een gepassioneerd zakenman…daar mag je hem toch wel alle credits voor geven .

 29. omg

  Ze trappen er allemaal in zie ook de DOMME reacties hierboven!

 30. JasperV

  Hartman is een onbeschofte vent, een schreeuwerd zonder verstand maar dat heeft hij zelf niet in de gaten.

 31. DJ KING

  @Bart
  Ik bepaal zelf wat ik vind Bart en zolang jij niet in de zandbak heb gespeeld met Maxim moet je je maar ver wegblijven om een verklaring te geven voor hij zegt en bedoelt.
  L

 32. pieter 52

  Als je wereldwijd je programmas verkoopt dan maak je geen bagger,
  Maar vele kunnen de zon niet in het water zien schijnen
  Zonder John de Mol of Joop van de Ende had de hele tv brance ( tv produktiebedrijven) op zijn gat gelegen
  En het media park , dus een park zonder mediabedrijven alleen misschien toren 1, ,2,3 en het facilicair bedrijf dat misschien nog NOB zou zijn , het decore centrum
  en de radio en tv opnamestudio`s studio! John en Joop zijn de redders met hun com. zenders begin jaren
  90, van het media park , en een flinke economische boost voor Hilversum gebracht !
  maar dit land heeft 17 miljoen mensen die altijd wat te zeuren hebben , zelf kunnen ze niet eens een cd opzetten of hun tv goed bedienen !!
  Werk niet voor Joop of John , maar heb wel respect voor de heren wat ze gedaan hebben in ons radio tv landschap , en in het bijzonder het cullturele gebeuren
  waar Joop zijn a sporen verdiend heeft met zijn theater producties
  en heeft Nederland wel op de kaart gezet wat musicals betreft !

 33. Ron

  Ach Hartman, een leuk ventje hoor in talkshows kan je hem er goed bij hebben en altijd in voor wat reuring en getroll maar die neem ik totaal niet serieus in dingen die hij roept. Het is een masker/een typetje meer niet. Wel weer een leuke uitzending gisteren ondanks dat ‘de heren’ er niet waren.

 34. freek

  De vraag van Maxim aan Genee: Wat is dan een goed programma op SBS? Toen zei Genee: ….. Shownieuws, (lach) Hart van Nederland….. Daar maakte Genee Maxim’s punt.
  Dat er veel mensen naar kijken wil niet zeggen dat het goed is.
  Ook dat punt maakte Maxim: Naar Piet Paulusma kijken ook 900.000 mensen.

  Maar Genee heeft een mooi contract bij John. En bijt de hand die Genee-tje voed natuurlijk niet!

 35. oijij9opji

  Gisteren was het heel goed, met die heel heldere kunsthistorica. Zonder Gijp, Derksen en Bosman is het ineens een heel ander programma. Kunstje van G, D & B is een beetje uitgewerkt ben ik bang.

 36. Ano Nymous

  Maxim Hartman slaat de spijker keihard op de kop.
  John de Mol. Koning van de bagger.

 37. Jack

  Ja, en maxim maakt zeker kwalitatieve programma’s? Hahahahahahaaaa !

 38. Gert

  Maxim herkent zijn eigen type nu eenmaal meteen. Zelf een psychopaat die denkt dat hij superieur is en dat hij domme spelletjes en toneelstukjes kan spelen op tv en dat dat ok is. Dan ben je dus een over het paard getilde nul.

 39. Jeronimus

  Niet serieus nemen , geen aandacht aan geven en in de stront laten zakken.

 40. Nashua

  Het verschil tussen J.de Mol en meneertje ”Maxim” is wel eventjes dat J.de Mol aanzienlijke qualiteiten en capaciteiten heeft, en ”Maxim” iemand zonder enige capaciteit is. Hij kan niets, maar maakt zichzelf wel wijs dat hij boven iedereen staat. Dan moet je wel een neefje of zoontje van een wel belangrijke bons zijn, die leven wel vaker in een waanwereld. En dat doet meneertje ”Maxim”. Het is een waanachtige.

 41. age

  Als Derksen niks meer kan bedenken om anderen te schofferen, worden andere mislukkelingen binnengehaald..
  Volgende keer Jan Roos ?

 42. vandeudekom

  Maxim Hartman is zelf psychopaat. Manisch depressief. Onder behandeling bij Bram Bakker. Werkt kennelijk voor geen meter! En een heel Eng Mannetje.

 43. StefanV

  Ik schreef het vorige week ook al: er is weinig inhoudelijke vulling voor VI Oranje Blijft Thuis. Niemand gaat kijken naar urenlang geleuter over de wedstrijd Peru-Denemarken, dus heb je ruzies en relletjes nodig. Alles voor de kijkcijfers.

 44. robb

  Studio Rusland heft geen relletjes nodig met 50% meer kijkers.

  Genee valt wel door de mand zonder D en G is het een slechte presentator.

 45. toxilogic

  Maxim is gewoon niet echt slim, De Mol heeft z’n miljarden verdiend met bagger, dus waarom zou hij in godsnaam wat anders gaan doen?.. Hij heeft zijn zoon gedoneerd aan goede doelen dus wat wil je nou Maxim?

 46. Floddero Flunk

  Hihi de John de Mol-webcare staat ook weer paraat hoor. Niemand zal ontkennen dat hij een succesvolle zakenman is (dat geeft Maxim ook toe), maar dat wil niks zeggen over de kwaliteit van de programma’s die op zijn naam staan. Leuke oppervlakkige rotzooi voor het klootjesvolk (wat helaas betrekking heeft op 6/8 van de kijkers), maar niks voor Maxim en nog vele anderen die liever wat meer inhoud op tv zien. Dat heet smaak, en daar valt niet over te twisten.

 47. Joshua

  @Floddero Flunk, Hihi Maxim Hartman-webcare staat ook weer paraat. Niemand zal ontkennen dat Maxim een waardeloze flodder zonder capaciteiten is, (dat weet iedereen), maar hij weet met veel leugen, en ingebeelde belangrijkheid toch nog wat tv momentjes te scoren. Wel dankzij zijn ongetwijfeld media-achtergrond familie, anders kan zo’n nul natuurlijk nergens tussenkomen. Doei.

 48. Jannick

  Maxim Hartman samengevat:
  John de Mol is een psychopaat omdát hij heeft veel geld heeft maar volgens Maxim bagger produceert;
  Maxim bepaald wat wel of geen (goede) smaak is, niet mensen zelf;
  Als mensen de producties van Maxim bagger vinden dat zijn zij volgens Maxim dom;
  Maxim bepaald zelf en niemand anders dat hij geen bagger produceert;
  Het bewijs van Maxim: “Laten we eerlijk zijn’;
  Omdat Piet Paulusma veel kijkers heeft is dat volgens Maxim het bewijs dat programma’s met veel kijkers bagger zijn;
  Maxim begrijpt niet hoe het kan dat John rijk is en (volgens Maxim) tóch bagger produceert (en alleen Maxim kan oordelen over bagger of geen-bagger). Dat dit juist de reden is dat Maxim geen cent te makken heeft en John wél dat is te moeilijk voor Maxim om te begrijpen;
  Maxim schuift bij vi aan om toch eens DE waarheid te zeggen. Hij begint zijn argumentatie met: “IK vind ..”, kortom, DE waarheid is volgens Maxim onlosmakelijk verbonden met wat Maxim zelf vindt.

  Een wat snelle en losse conclusie geeft het volgende beeld:
  Maxim kan alleen vanuit zichzelf redeneren en wordt boos als de realiteit andere resultaten geeft dan het brein van Maxim vindt dat zou moeten zijn.
  Maxim is boos dat John de Mol wél succesvol is.
  Maxim heeft vrij waarschijnlijk narcistische persoonlijkheidstrekken.
  Maxim heeft vrij waarschijnlijk megalomane trekken.
  Maxim is hét typische voorbeeld van de in zichzelf gekeerde linkse media die steeds harder om zich heen slaat omdat de wereld niet denkt en doet wat zij goedkeuren.

  Eindconclusie: De onvermijdelijk ondergang van Maxim wordt een genot om te aanschouwen. Het liefst maakt hij er zelf een eind aan en hangt hij zich op. Dat scheelt weer een hoop subsidies en geeft de gewone burger plezier. Als Maxim dat doet zou het zomaar kunnen zijn dat hij met die actie voor het eerst in zijn leven een zinvolle daad heeft verricht.
  GO MAXIM, HANG YOURSELF !!!

 49. Fatoe

  John de Mol heeft nog Big Brother gemaakt.
  Daarmee heb ik al genoeg gezegd.
  John is een held.

 50. Ano Nymous

  Ach ach. Het is weer duidelijk dat er over John de Mol helemaal niks kwaads gezegd mag worden. Voor sommigen hier een heilige ofzo.
  Triest.

 51. Sinke

  @Toxilogic. Nou, Maxim zou graag intelligent zijn en invloed hebben, ongeveer zoals John de Mol. Helaas is Maxim echter een beetje dom, en een beetje een wanige patient, dus doet hij het enige wat hij kan: maar wat roepen en dan hopen op commotie en media-aandacht. En o ja, zonder dat hij afkomstig was uit een of andere media familie kan dit natuurlijk niet, het verschijnsel van de totale nul die zichzelf door familie in de picture werkt is bekend.

 52. Theodorus

  Ga aan die achterlijke geen 3 zinnen vuil maken. Is hij niet waard.

 53. Ano Nymous

  Al die De Mol fans hier.
  Noem één De Mol produktie met enige diepgang. Wordt moeilijk he.
  John de Mol is rijk geworden van en door kritiekloze domme massaschapen zoals veel van jullie… dat zal niemand ontkennen denk ik.

 54. Kaaskijker

  Goede satire bevat een kern van waarheid. En doet zeer door niet te beledigen maar door de kleren van de keizer te tonen. De smaak van John de Mol als de norm.

 55. Kaaskijker

  Zo hey, die Jannick neemt de tijd om John de Mol te verdedigen en Maxim dood te wensen.

 56. Slieke

  John is een eindbaas nuff said

 57. Ano Nymous

  Inderdaad Slieke. Eindbaas wb bagger.

 58. Willy Wonka

  Ik proef iets van jaloezie, hij wil onderscheidend en anarchistisch zijn maar het lukt het voor geen kant. Alleen maar een grote bek opzetten en afzetten zo kom je er niet loser Hartman. De Mol en Hartman hebben allebei een overeenkomst: geld!

 59. DC

  Als Maxim echt ballen had moet hij dat zeggen over RTL dat is nog erger dan SBS op dit moment.

 60. antmaxim

  die Maxim is een ordinaire blaaskaak .

 61. Floddero Flunk

  Ahhhhh Joshua, heb ik je gekrenkt? Poelepoelepoele…..doe Sjonnie de groetjes van mij :D

 62. Freek

  Je kunt veel over Maxim zeggen, maar loser? Hij lijkt me zakelijk ook slim en is zover ik weet financieel onafhankelijk. Hoeveel reaguurders hier kunnen dat zeggen? …
  Maxim heeft een absurde maar doeltreffende humor. Daar kunnen de meeste grijze muizen niet mee omgaan.

 63. Claire

  Maxim Hartman heeft gelijk. De Mol maakt debiliserende programma´s
  Het is te stuitend voor woorden wat een troep er vanuit die Mol fabriek op tv komt.

 64. Raaf

  Maxim heeft gelijk.

  Hulde !!!

  Hetzelfde geldt natuurlijk voor de NPO
  (muv. Rembo & Rembo)

 65. Peter

  Maar naast Studio Sport komt Maxim er bij VI onder Talpa ook niet meer in.

 66. M. Zwartjes

  De Mol produceert wel al heel zijn leven alleen maar bagger van de bovenste plank. Die vreselijke man heeft nog nooit iets positiefs bijgedrage aan tv of radio laat staan aan de samenleving. Ondanks zijn geld gewoon een enorme pauper heel John de Mol.

 67. maxim is eerlijk

  Prachtige analyse van Maxim.

  De incestueuze familie rond geluksvogel de Mol zal nooit iets zeggen over de bagger.

  Ook Genee eindelijk eens met zijn gladde praatjes opzijn nummer gezet. Heerlijke tv.

 68. Ano Nymous

  Meer types als Maxim Hartman op TV graag.

 69. Mike

  Laat Maxim Hartman op NPO1 ma t/m vr om.19:00 uur een talkshow presenteren.

 70. aammehoela

  Ben geen fan van deze schreeuwlelijk, maar hier heeft hij een groot punt. John de Mol produceert enkel bagger en als het iets minder bagger is dan is het een gejat programma. Lang leve de NPO, daar is op een enkel programma van Paul de Leeuw na, geen bagger te vinden.

 71. Ernst

  Gewoon, net als Genee, een bommetje in een gesprek gooien en kijken hoe er gereageerd wordt. Ik hou er wel van. Het was leuke tv.

 72. Jodokus

  John = een voyeur pur sang !!!

 73. BRAAK

  Ik ben het helemaal eens met je AMMEHOELA. Alleen als ik een mening zoals die van die druktemaker hier schrijf wordt ik door MC geboycot.

 74. BRAAK

  John de Mol is een mechelomane machtswellusteling die inderdaad rijk is geworden met het produceren van puin.

 75. Wim Bosboom

  MANDJE ! ! ! (Sorry, keek net naar Jinek/Ja-ier die Vd Staay vroeg om ‘kort’ – 26/6/18)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.