‘Marieke Elsinga mogelijk alsnog naar Qmusic’

Het is niet uitgesloten dat Marieke Elsinga alsnog aan de slag gaat voor de ochtendshow van Qmusic, waar al weken over gespeculeerd wordt. Dat zei Privé-baas Evert Santegoeds donderdag in Shownieuws. Elsinga bevestigde donderdag dat ze weggaat bij RTL Late Night. Ze verhuist echter niet naar Qmusic, maar naar RTL Boulevard. Toch acht Santegoeds de kans aanwezig dat er straks alsnog een bericht komt dat ze óók aan de slag gaat voor de commerciële radiozender.

De geruchtenstroom gaat al heel lang, aldus Santegoeds. “Het feit dat ze wegging hoefde ze alleen nog maar te bevestigen, want dat is al weken bekend. Toen was er ook nog het verhaal dat ze naar Qmusic zou gaan. Daar kan nog steeds sprake van zijn.”

Elsinga kan het imago van de Q-ochtendshow opvijzelen. “Dat zou redelijk verrassend zijn, want dan zou ze in de plaats van Wietze naast Mattie komen te zitten. Daardoor zou de sfeer van het programma een beetje moeten veranderen en de vergelijking met Mattie & Wietze wegtrekken.”

Nu kan Elsinga nog niet worden aangenomen. “Het feit is alleen dat Qmusic de afkoopsom van Wietze nog niet geregeld heeft en dan is het juridisch onhandig om alvast met een opvolger op de proppen te komen.”

Kan ze tv en radio combineren? Volgens Santegoeds wel. “Ze zou het natuurlijk kunnen combineren met het werk dat zij gaat doen voor dat andere programma, zeg maar.”

Foto: SBS Shownieuws

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen