Goedemorgen Nederland krijgt minder presentatoren

Omroep WNL gaat bezuinigen op het aantal presentatoren van Goedemorgen Nederland, het ochtendprogramma van NPO 1 dat half mei met zomerstop ging. Dat vertelt omroepbaas Bert Huisjes dit weekend aan BuzzE. Goedemorgen Nederland is dit jaar al drie presentatoren verloren: Leonie ter Braak vertrok naar SBS 6, Roos Moggré naar EenVandaag en Vivienne van den Assem deze week naar RTL Boulevard. Toch opent omroep WNL nu niet drie, maar slechts één vacature.

Het programma krijgt minder gezichten. “We zaten wat ruim in ons jasje met meerdere gezichten. Dat losten we regelmatig op met een duopresentatie, maar dat hoeft niet.

Momenteel zijn presentatrices Nikki Herr, Maaike Timmerman en Lisette Wellens nog wel aan boord. Wie hun nieuwe collega wordt is nu dus nog niet bekend.

Huisjes verwacht snel zijn nieuwe presentatrice aan te kunnen kondigen. “Iedere keer als een presentatrice bij ons vertrekt, dan stromen de sollicitaties binnen.

Vindt hij het jammer dat presentatrices zo snel vertrekken bij Goedemorgen Nederland? Nee, Huisjes snapt dat zijn programma vooral gezien wordt als kweekvijver van talent.

Bijna elke dag een liveprogramma presenteren met veel gesprekken, een betere leerschool kun je niet krijgen.

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen