Erland Galjaard bedankt Humberto Tan voor alles

Het was één van de grootste fouten van Erland Galjaard: Humberto Tan te lang de hand boven het hoofd houden. Hij liet de talkshowhost anderhalf jaar lang de late avond van RTL 4 ruïneren. Officieel door Galjaard, maar vermoedelijk al door vervangers werd Tan in februari ontslagen om op de late avond ruimte te maken voor Twan Huys. Afgelopen vrijdag had Tan zijn laatste uitzending. Nu die erop zit, spreekt Galjaard zijn dank uit aan Tan, die hij vijf jaar geleden op de late avond lanceerde.

Galjaard spreekt zijn emoties uit. “Dank voor alles Humberto. Je inzet, durf om er aan te beginnen, je vakmanschap, je geloof, je charme, je strijdvaardigheid, interesse, muzikanten een écht podium bieden, je gasten de tijd en de ruimte, je blik op de wereld en haar onrust, het afronden waaraan je begon, en natuurlijk, natuurlijk de vele goede gesprekken in alle talen.”

Vijf jaar RTL Late Night zit in Galjaards geheugen gegrift. “Ik zal de ode aan Thé Lau nooit vergeten, en wie kreeg Pharell Williams, George Clooney, Malala en Chris Martin aan de praat… En hét gesprek over Bataclan, onvergetelijk. Dank, heel veel dank.

Op naar nieuwe wegen, verhalen, en de mensen die ze vertellen, schrijven, filmen, bedenken en spelen. De toekomst is altijd aan de makers Humberto Tan. Het ga je goed.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen