Den Haag boos over Weesie-achtige topsalarissen NPO

Geplaatst op vr 01 jun 2018 om 11:00

Normaal gesproken staat het PowNews vooraan in Den Haag om politici aan hun jasje te trekken over mensen die baden in belastinggeld, maar nu de eigen omroepbaas Dominique Weesie in het nieuws is als belastinggeld-graaier is dat wel anders. En daarom ging parlementair verslaggever Ernst Lissauer maar op pad om politici te vragen naar hun mening over de 31 topsalarissen bij de NPO die door RTL onthuld zijn. Met name de PVV en de SP spreken schande van het Hilversumse gegraai.

SP-Kamerlid Ronald van Raak laat weten ‘not amused’ te zijn. “Ik word hier toch wel een beetje droevig van. Het is toch wel choquerend. We hebben afgesproken dat mensen die betaald worden met belastinggeld niet meer mogen verdienen dan een minister. Je ziet aan dit lijstje dat presentatoren en bestuurders van omroepen er heel dik boven zitten, soms wel een halve ton. Dat is niet de afspraak en ook niet acceptabel.”

Ondertussen roept NPO-baas Shula Rijxman steeds weer om meer geld. “Dan moet ze op zoek gaan naar een andere baan. Opkrassen, wegwezen.”

Voor PVV-Kamerlid Martin Bosma is dit koren op de molen. Hij is anti-NPO. “Ik vind het een heel raar verhaal. Het aantal mensen met topinkomens in Hilversum blijkt veel groter dan de meeste mensen dachten.

Het lijkt wel alsof de NPO zich nergens aan houdt, aldus Bosma. “Als ik kijk hoe groot die lijst is, dan is dat echt schandalig. Er wordt heel veel verdiend, het is heel veel geld. We hebben een WNT, maar blijkbaar denken ze in Hilversum dat ze op hun eigen planeet wonen.

Het moet allemaal zo snel mogelijk stoppen.

Het aantal topsalarissen van de NPO kan nog steeds zo hoog zijn, omdat veel medewerkers nog in een overgangsregeling zitten. Straks mag niemand meer meer dan de WNT-norm van 181.000 euro verdienen.

GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld wijst ook op die overgangsregeling: “Ik vind het heel onwenselijk dat mensen zulke grote bedragen verdienen. Maar het zijn wel de spelregels.

Foto: SP
19 Reacties op “Den Haag boos over Weesie-achtige topsalarissen NPO”


 1. Peter

  De positie van Shula staat so wie so onder druk. Ze heeft in de tijd dat ze er zit niet veel vrienden gemaakt. Ook veel omroepbazen zijn haar het liefst spoedig kwijt.
  NPO staat onder haar bewind steeds meer in een negatief daglicht en zij weet die organisatie maar niet onder controle te krijgen.

 2. Richard

  Ik heb Powned / Geenstijl / Dominique Weesie nog nooit kunnen betrappen op het maken van iets wat ook maar een beetje in de richting komt van “mwoah.” Hoe lang zitten we nu al met die uitkeringstrekkers opgescheept? Van mij mag de overheid ingrijpen om dit soort gezwellen voortijdig aan te pakken. Als je niet meer dan zoveel kijkcijfers trekt, kom je in een lagere salarisschaal. Ga je nog lager, donder je maar op en ga je maar voor de private televisie werken om je eigen hoofd boven water te houden.

 3. Nav

  Hij kan ook een andere politieke partij zoeken, eentje waar hij niet bijna alles aan de partijkas moet inleveren. Hij heeft er dus zelf bewust voor gekozen om minder dan anderen te verdienen. Jaloers?

 4. Jos

  Zolang het kan zal het gebeuren. Maak dan een Wet om geldverspilling te voorkomen en hou toch op met zeuren iedere keer.

 5. animo

  En dat wisten ze niet in Den Haag.

 6. rene

  We hebben ook nog een Wereldomroep, waar niemand naar luistert. Daar gaat 12 miljoen euro naar toe per jaar. Puur werkverschaffing. Als je een luizenbaantje zoekt, moet je daar zijn. Bij de Wereldomroep. Een vergeten instantie, die wel gratis geld soupeert, maar geen tegenprestatie hoeft te leveren. Waarom komt niemand in actie?

 7. Kaaskijker

  Jan Slagter: 219K

 8. aammehoela

  De NPO is onmisbaar. Neemt niet weg dat een aantal medewerkers minder zouden mogen verdienen. Zeker die gast van Powned, een zakkenvuller. Van een aantal medewerkers zal ik het minder erg vinden en zoals vermeld: men zit in een overgangsregeling. Hierna zou het over moeten zijn. Maar ergens werken en bovenmatig verdienen zien we in meer bedrijven en organisaties, met name de gezondheidszorg is ook zo’n voorbeeld en de veel te dure prijs voor medicijnen is natuurlijk ook te triest voor woorden. Iets heel anders, maar lijkt me belangrijker.

 9. Keyboard Warrior

  Slap gelul allemaal.
  Yvonne Jasper Het grootste kijkcijfer kanon staat er niet tussen. Waarom niet.? Zi werkt voor de productiemaatchappij. KRO/NCRV koopt t programma,

  Iedereen gaat freelance of produceren. Opgelost

  Dat weet Bosma ook (heeft eigen bv) Maar NPO bashen scoort bij de ongeletterden.

 10. Keyboard Warrior

  Yvonne Jasper Het grootste kijkcijfer kanon staat er niet tussen. Waarom niet.? Zi werkt voor de productiemaatchappij. KRO/NCRV koopt t programma,

  Iedereen gaat freelance of produceren. Opgelost

  Dat weet Bosma ook (heeft eigen bv) Maar NPO bashen scoort bij de ongeletterden.

 11. lvs2015

  Het zou Ernst Lissauer ook sieren als hij dan ook het lef heeft te vragen waarom bij de NPO allerlei BN’ers elke keer dik betaald mogen aanschuiven in talkshows of zogenaamd bij allerlei gameshows om hun cafe/borrelpraat-mening te komen geven op grond van zogenaamde expertise, terwijl dit gelden zijn die d.m.v. subsidies door ons de gemiddelde Belastingbetaler wordt opgehoest en niet bedoelt is om commerciele BN’ers aan een inkomen te helpen. Waarom wordt dat niet eens aan de kaak gesteld.

 12. Wil

  BN’s ers dat woord moet juist vertaald worden in BELACHELIJKE NEDERLANDERS

 13. Jantine

  Jan Slagter heeft echt iets nieuws gedaan. Powned en GS bestaan enkel dankzij reaguurders.

 14. Martijn

  De slimste jongens weten hoe ze het geld binnenharken terwijl ze doen of ze volks zijn. Net als GeenStijl. En linkse en rechtse partijen/omroepen/clubjes, voordat iedereen weer begint te janken.

 15. slechtste zender van Nederland bached NPO

  RTL blijft een onbetrouwbare zender. De zender is bijna geminimaliseerd tot een onbelangrijk zendertje en dan de NPO bachen.

  De cultuur van Erland Galjaard is nog lang niet uitgeroeid.

 16. De Absolute Waarheid.

  Afschaffen die publieke omroep, alleen amoeben kijken nog naar die goedkope onzin.

 17. Charles

  Alle aandacht gaat uit naar Weesie. Niemand heeft het over de grootste zakkenvuller Matthijs van Nieuwkerk. Blijf jij ook maar weg grote Graaier. Vreselijke linkse grachtengordel eikel.

 18. Harold

  Kijk maar eens wie op dezelfde middelbare school hebben gezeten als Weesie. Zit daar soms iets in het water?

 19. weethetbeter

  NPO belachelijk !!!!!!!!!!!!!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.