Bart Nolles volgt Wilfred Genee op in Tour-talkshow RTL

Bart Nolles wordt de nieuwe presentator van Tour Du Jour, de wielertalkshow van RTL 7. Hij volgt Wilfred Genee op, die naar Veronica vertrekt. Dat heeft de zender laten weten. Nolles begint al op 7 juli aan de klus. “Na jaren een talkshow bij de regionale omroep en verschillende programma’s bij RTL te hebben gepresenteerd, is dit een geweldige kans. Al van kinds af aan volg ik alles wat met wielrennen te maken heeft op de voet“, zegt de 36-jarige sportjournalist in een persbericht.

Hij vervolgt: “Ik heb als liefhebber vaak langs de kant gestaan bij etappes van de Tour de France. Dit jaar denk ik dat we met grote Nederlandse renners als Dumoulin, Mollema en Groenewegen een Tour krijgen die enorm gaat leven. Daar maak ik graag een scherp programma over met spraakmakende tafelgasten die bakken wielerkennis over de kijker uitstorten.”

Marco Zwaneveld, programmacoördinator van RTL 7, zegt: “Bart heeft een hele eigenzinnige en scherpe manier van presenteren. Hij is een sportfreak, inhoudelijk sterk, weet altijd de humor te vinden in welk gesprek dan ook en hij lijkt keurig, maar zoekt altijd de grens op. Dat is precies wat we nodig hebben bij RTL 7 en ik denk dat hij de wielerfans gaat verrassen.

Michael Boogerd is elke dag van de partij. Wisselend nemen Stef Clement, Maarten Tjallingii, Frank Evenblij, Erik Dijkstra en Eric Corton plaats aan tafel en wordt er een andere wielerkenner uitgenodigd om de tafel compleet te maken. Filemon Wesselink verzorgt de reportages.

De eerste aflevering is op 7 juli om 20.30 uur op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen