Bart Nolles volgt Wilfred Genee op in Tour-talkshow RTL

Geplaatst op Wed 20 Jun 2018 om 8:04

Bart Nolles wordt de nieuwe presentator van Tour Du Jour, de wielertalkshow van RTL 7. Hij volgt Wilfred Genee op, die naar Veronica vertrekt. Dat heeft de zender laten weten. Nolles begint al op 7 juli aan de klus. “Na jaren een talkshow bij de regionale omroep en verschillende programma’s bij RTL te hebben gepresenteerd, is dit een geweldige kans. Al van kinds af aan volg ik alles wat met wielrennen te maken heeft op de voet“, zegt de 36-jarige sportjournalist in een persbericht.

Hij vervolgt: “Ik heb als liefhebber vaak langs de kant gestaan bij etappes van de Tour de France. Dit jaar denk ik dat we met grote Nederlandse renners als Dumoulin, Mollema en Groenewegen een Tour krijgen die enorm gaat leven. Daar maak ik graag een scherp programma over met spraakmakende tafelgasten die bakken wielerkennis over de kijker uitstorten.”

Marco Zwaneveld, programmacoördinator van RTL 7, zegt: “Bart heeft een hele eigenzinnige en scherpe manier van presenteren. Hij is een sportfreak, inhoudelijk sterk, weet altijd de humor te vinden in welk gesprek dan ook en hij lijkt keurig, maar zoekt altijd de grens op. Dat is precies wat we nodig hebben bij RTL 7 en ik denk dat hij de wielerfans gaat verrassen.

Michael Boogerd is elke dag van de partij. Wisselend nemen Stef Clement, Maarten Tjallingii, Frank Evenblij, Erik Dijkstra en Eric Corton plaats aan tafel en wordt er een andere wielerkenner uitgenodigd om de tafel compleet te maken. Filemon Wesselink verzorgt de reportages.

De eerste aflevering is op 7 juli om 20.30 uur op RTL 4.

Foto: RTL
17 Reacties op “Bart Nolles volgt Wilfred Genee op in Tour-talkshow RTL”


 1. Bart

  Stom om weer Michael Boogert er naast te zetten. Deze man is zo weinig geliefd bij de kijker. Willen ze weer eens niet inzien bij die televisie.

 2. Flip de Beer

  Had M gekozen!

 3. critikast

  Verkeerde keuze. Dit mannetje is te overtuigd van zichzelf en weet niets van wielrennen. Michael Boogerd zal de meubelen moeten redden en zeker Clement zal dat gaan doen.

 4. Henk

  Had de show dan op RTL4 gezet, na VI Oranje

 5. Peter

  Maxim was weer lekker op dreef in VI.

 6. Diederick

  RTL4??? Er staat 7, in het artikel.

 7. Robert

  Goede en verrassende keuze, doet het niet slecht die kabouter.

 8. Dus.

  Misschien handig als ze de herhaling van Tour Du Jour zetten na VI Oranje Blijft Thuis. Daar staat nu de herhaling van Boulevard.

 9. Marloes

  Totaal overbodig programma, net zoals VI Oranje. Richt je op andere dingen als je het toernooi niet host. Kunst, cultuur, geschiedenis om maar eens wat te noemen.

 10. Regina

  ONGESCHIKT!

 11. ome H

  Zijn stukjes bij VI Oranje overtuigen me niet ..

 12. Marloes

  Totaal geen meerwaarde, net zoals VI Oranje. Laat zo’n toernooi liggen als je het niet mag uitzenden. En richt je op andere dingen. Kunst, cultuur, geschiedenis ……

 13. Ron

  Wel een risico, het is een uitstekend verslaggever en ooit begonnen bij VI Radio. En nu een groot programma met publiek erbij is toch wel van een andere orde. Maar denk wel dat hij daarin kan groeien en Tour du Jour is daar het uitstekende programma voor. Het komt weer uit Breda overigens.

 14. Adonis

  Heb helaas geen hoge verwachtingen van die Bart Nolles omdat hij altijd zo geforceerd praat met dat toontje van hem. Kan me niet voorstellen dat hij buiten de camera om ook zo spreekt tegen anderen. Beetje zoals Toine van Peperstraten ook heeft. Als een DJ uit de jaren ’80 zeg maar ;-) Heb dan al snel het idee dat ze een presentator acteren ipv zijn. Had dan bv liever Simon Zijlmans als vervanger van Wilfred Genee gehad. Die komt in elk geval bij mij wel over als iemand die zichzelf is voor de camera.

 15. toxilogic

  TV Rijnmond krijgt vast geen transfergeld, helaas. Maar goed hij kan straks mooi RTL 7 ‘s Euroleague gaan doen zal wel even wennen zijn zo’n beschaafd mannetje….

 16. Ook leuk

  Als het voor rtl begrippen goed doet dan mag Humberto geen voetbal doen (zal ie wel zeggeb dat ie daar geen tijd voor heeft).

 17. BRAAK

  Bart wie????????????????

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.