AD-sterren Angela en Paul kritisch over Studio Rusland

Geplaatst op Tue 19 Jun 2018 om 10:30

AD-columnisten Angela de Jong en Paul de Leeuw zijn kritisch over Studio Rusland, het NOS-programma dat voor en na de wedstrijden van het WK Voetbal wordt uitgezonden op NPO 1. Dat is te lezen in de krant en op Twitter. Studio Rusland is een behoorlijk serieus programma en in die zin zo ongeveer het tegenovergestelde van het concurrerende VI Oranje Blijft Thuis. Voor De Jong en De Leeuw is het programma van de NOS iets te droog. De Leeuw kiest tijdens het WK zelfs voor De Belg.

De Leeuw op Twitter: “We zijn natuurlijk fan van NOS maar vanaf nu kijken we naar de Vlaamse tv op één want leuke voor en na gesprekken, geen gehang op de bank, zemelend over de videoscheidsrechter en zowaar een vrouw die meepraat!

De Jong sluit zich daar in een kritische column bij aan. “Mag het (…) toch een beetje leuk zijn om naar te kijken? Een klein beetje maar. Gewoon, iets minder slaapverwekkend saai“, zegt ze. “Mag het gewoon iets losser, speelser, onderhoudender?

Ze zit naar eigen zeggen niet te wachten op een presentator die de hele tijd geluidsfragmentjes van vieze boeren instart (een sneer naar VI Oranje Blijft Thuis, red.), maar: “Wat ik mis is een leuk programmaà la Villa BvD, dat serieuze wedstrijdanalyses combineert met amusement van niveau.

Foto: WNL
49 Reacties op “AD-sterren Angela en Paul kritisch over Studio Rusland”


 1. Ron

  Alleen teckel Messi steelt de show, meer niet. En dan zat daar ook nog Daniël de Ridder op de bank, ja dat is het toppunt van saaiheid. Die neemt zich wel erg serieus, en Halina zeker ook….

 2. Erik

  Villa bvd inderdaad…..wat was dat top destijds zeg!!! Geweldige sfeer destijds

 3. Kamikaze

  Precies. Wie vieze boeren wil horen, kijkt maar naar BZV!

 4. HansrZ

  Deze 2 mensen die beide 0,0 verstand van voetbal hebben moeten maar naar de poep, pies en bef top-show gaan kijken.
  We wisten dat Oranje geen WK had afgedwongen, nu moeten we het doen zonder enthousiast publiek, ook onze straten zijn niet gekleurd.
  Emigreren zou ik zeggen naar een land dat meedoet.
  Voor mij is Studio Rusland prima! Aangepast met bescheidenheid van een B-voetballand. Maar van Panama hadden wij ook gewonnen!!!

 5. J

  Twee figuren die eigenlijk niks om voetbal geven gaan lopen zeuren hoe een voetbalprogramma er uit moet zien…..

 6. Remi

  Villa BvD, WK 1998.

  Geweldige televisie was het, op dat pleintje in Zuid Frankrijk.
  Guus Hiddink die af en toe eens aanschoof,
  en wat me ook nog levendig bijstaat is een optreden van Van Dik Hout, met
  ‘De stilte valt zo hard’.

 7. Bart

  Het kan ook alleen maar slaapverwekkend worden als je als anchorman Henry Schut in gaat zetten. Onbegrijpelijk dat deze man al een paar de sporttalkshows rondom grote evenementen voor zijn rekening mag nemen. Voor de eerst volgende keer laat Wilfried de Jong en Matthijs van Nieuwkerk het doen. Naast de normale verslaggevers o.a. Frank Evenblij en Eric Dijkstra voor bijdragen op locatie. Headlines in de studio Rivka op het Veld.

 8. Enzo Voort

  Alles wat kan praten is van harte welkom, als het maar nergens over gaat.

 9. Rubicon

  Prima programma Studio Rusland. Ga vooral niet VI na doen. Mee met de massa en mevr. De Jong wil graag in goede aarde vallen bij paljassen van VI. Met af en toe grappen over beffen en kutscheten. Want dat is onderhoudend, luchtig, losser en speelser. Maar de grote meerderheid, die gewoon voetbal wil kijken en gedegen analyse wil horen kijkt gewoon Studio Rusland.

 10. Ad

  Misschien moeten ze bij de NPO eens kijken naar hoe de VRT het aanpakt. Akkoord, onze zuiderburen doen wel mee, maar in hun speciale studio zie je de perfecte match tussen de tafel met de ‘deskundigen’ en presentatie, en het publiek. Bij de NOS straalt de steriliteit er te veel van af, ondanks een knuffelhond en de deskundigheid. En nog een tip voor de NOS, de emotie ná afloop van de wedstrijd is voor een kijker ook aardig, dus niet bij het laatste fluitsignaal, hup, over naar de studio.

 11. Robert

  Als Henry Schut een vraag wil stellen lijkt het wel of hij eerst een aanloop moet nemen.
  Dat duurt allemaal zo lang, dan heb je nog die Sjoerd of zo, komt ook niks uit.

 12. Dinsdag

  Vind het een top programma.

  Zit niet te wachten op Hartman zijn gezeik zoals 4 jaar geleden

 13. Joris

  Zoals in Vlaanderen inderdaad: een speciale studio, neergepoot aan de gebouwen van de omroep met meer beleving. Zelfs in 2010, toen de Belgen er niet bij waren, hanteerden ze deze formule. Het is alleen nog meer gefinetuned tegenwoordig.

 14. critikast

  De NOS kiest weer voor de veilige studio. Hoeven ze niet met het “volk” in contact te komen. Is er nu werkelijk niemand in die grote club die vindt dat saaiheid heel gemakkelijk doorbroken kan worden met gasten, die niet neerkijken op anderen, die niet zelfingenomen zijn en die zinnige dingen zeggen. Jan en Youri Mulder bij de VRT zou mijn keuze ook niet zijn, maar ze zitten wel in een relaxte, deskundige omgeving met een pintje in de hand en toeschouwers die de tafel omringen. Pik gewoon dat format NOS, zoals je al jaren formats steelt van onze zuiderburen (Slimste Mens, Mag ik u kussen etc.)

 15. critikast

  Henry Schut en Hugo Borst als anchormen. Het belangrijkste ingrediënt om een programma om zeep te helpen !

 16. Jan

  Er zit weinig ontwikkeling in Henry Schut. Het blijft gortdroge, oersaaie kost…. Hoe kan iemand zo ontstellend braaf zijn?

 17. Henk

  Ook in iedere bovenhoek van het beeld een loeigroot logo bij de NPO is erg storend. De VRT snapt dat 1 klein transparant logo in een hoek meer dan genoeg is. !

 18. Paul Goudsmit

  Henry Schut is gewoon …

 19. Rubicon

  Henry Schut keizer. Eindelijk iemand die zichzelf niet op de voorgrond zet. Doorgaan zo. Aanhouder wint

 20. Ikke

  Studio Rusland lijkt wel programma van Russische staatstelevisie: Saai, koud en kil. Waar is de warmte en emotie die bij voetbal hoort? Doen ze bij NPO aan energie besparing? Testbeeld is warmer. En goedkoper dan quasi experts die niets brengen.

 21. ycheweiz

  Van het volk voor het volk, men (NPO en politiek) heeft gewoon schijt aan het volk. Er is ook geen concurrentie, ivm beelden, daarom zijn de kijkcijfers zo hoog. Kijk liever naar de Belg, publiek dichtbij met de bekende Belgische gezelligheid. Bij de NPO hebben ze ook de slechtste presentatoren, Tom Egbers en Henry Schut en ook de pot Rivka, die je kunt bedenken.

 22. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Ben blij als dat onzinnige voetbalgedoe weer voorbij is.

 23. Michel

  Je hebt inderdaad wel twee enorme tegenpolen tegenover elkaar staan: Studio Rusland is extreem rustig, analyserend en misschien inderdaad een tikje saai. Dat laatste hoeft geen nadeel te zijn: daar is ook publiek voor. Maar echt “schwung” zit er niet in. Past ook niet bij Schut, die van nature beter bij deze invulling van een programma past. Ik kijk er tussen de wedstrijden naar, maar eerlijk gezegd soms ook bij gebrek aan beter.

 24. den dirk

  Hugo Borst is dé dissonant.

  Onderuitgezakt met daar die blote voeten in zijn schoenen etalerend en vooral hélemaal niets toevoegen aan de gesprekken.
  Borst kan alleen over Sparta praten.
  Zelf heeft hij gevoetbald in “Bal op Dak 4 ” en matigt zich een houding aan die gewoon vervelend is, zo was hij al in tijd als klein verslaggevertje bij Voetbal International.
  De oude garde daar dekt elkaar nog steeds, ons kent ons, nietwaar Jansma?
  Studio Rusland saai, saai en nog eens saai.
  Teveel mensen zitten daar ook en praten maar door elkaar heen.

 25. Matroos

  Ik kan het rustige, formele van NOS juist wel waarderen. Ik vind dat de NOS te vaak te algemeen inzet: ze willen iedereen bereiken, maken daarom een mengelmoesje van van alles en nog wat en bereiken daarmee eigenlijk niemand. Nu is het redelijk duidelijk wie ze aantrekken. Mensen die geen hippe prietpraat of grapjes hoeven te hebben, of scherpe diepzinnige irrelevante onzin van Derksen, maar gewoon voetbal willen kijken. Lekker saai. Eigenlijk heel gewoon.

 26. anymousin

  Waar is die Angela de Jong nou niet kritisch of negatief over. Totaal niet meer geloofwaardig als AD-tv-recensent.

  Overigens mag graag kijken naar Studio Rusland. Praten tenminste over voetbal en kraken geen anderen af (die ook nog eens niets met voetbal van doen hebben)

 27. Peter

  Die belgen hebben inderdaad een veel beter programma en die bas nijhuis videoscheids expert wordt veelste groot gemaakt. Gaat hij een beetje uitleggen waarom het wel of geen penalty is. Misschien zijn ze daar in de studio blind, maar de mensen thuis zien toch duidelijk dat er een overtreding wordt gemaakt met dank aan de cameras. Daar hoeft bas niet voor op te draven, voegt dus niks toe en dan heb ik het nog niet eens gehad over die gast die iedere keer filmpjes laat zien. Dat kan die schut zelf toch ook. Die voegt dus ook niks toe.

 28. arie

  @ den dirk.

  Met je eens en dan nog eens die Borst met zijn hele vervelende, onbegrijpelijke flauwe kwisjes. Flauw !

  En maar vervelend doen met dat hondje. Heeft niks met voetbal te maken.

 29. RaymondVL

  Angela? Ik zou d’r doen!!

 30. weethetbeter

  NPO is altijd saai, zelfs studio voetbal. Maar dat boeren bij RTL gaat mij ook irriteren ze moeten RTL vermaken en dat valt op het laatste moment niet mee !!!!!

 31. anonymous

  Ze moet toch haar pruik eens goed op haar hoofd zetten.

 32. ali

  Ze hadden beter Erik Dijkstra en Frank Evenblij t moeten laten presenteren zijn veel beterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

 33. robb

  Henry Schut blijf zoals je bent trek je niks aan van van de twee bnners de kijker verkiest jou ver boven bv oranje .

 34. HansrZ

  ik vraag mij af wat Angela daar in het keukentje heeft gerommeld???
  valt op dat RTL met harde boeren en veel beffen ineens wel deugd!

 35. johan

  Die schut ie een zeikerd Belg prima

 36. valerie

  NOS is rete saai, VI steeds meer platvloers alsof ze in de poep en plasfase zijn blijven hangen en op de Belgische TV maken ze er inderdaad een inhoudelijk goed programma van.

 37. chris

  Angela en Paul moeten hun mond houden. Hebben n.b. geen verstand van voetballen.
  Overigens het aantal kijkers betreft verre dat programma van RTL, de toekomstige baas van de Leeuw.

 38. chris

  Bij de Belgen zie ik te vaak die smoelen van de firma Mulder en Zonen. Zonder die 2 best een goed programma

 39. chris

  Merkwaardig al die kriticie maar ze kijken wel. De kijkcijfers vermelden altijd in deze voetbalperiode NPO 1 met pakweg 5 programma’s met de hoogste kijkcijfers.

 40. chris

  De Leeuw en de Jong tegenwoordig 4 handen op één buik. Is wel eens anders geweest.

 41. Deadly Viper

  Waarom besteden we nog steeds aandacht aan die mislukte zeug Angela de Jong?

 42. chris

  Nog even dit: de Jong en de Leeuw AD sterren ? De Jong denkt het en de Leeuw schrijft alleen maar over man, kinderen, vader, moeder enz. en af en toe nog stukjes over dokter’s bezoek. Tijd dat AD deze columnist bedankt voor zijn bewezen diensten.

 43. toxilogic

  Hmm wat een geklaag over studio rusland, zelf kijk ik er totaal niet na, bij de ARD/ZDF en BBC goed commentaar en niet omgeven door reklame, Belg ook wel leuk-zolang het niet over het nationale team gaat.

 44. Rani

  Alsof dat Vlaamse programma niet saai is.

 45. Jules

  Bij studio Rusland zijn ze ooj behoorlijk denigrerend.
  Driss Boussata is ook grens overschredend ook. Tijdends zijn analyse op dewedstrijd Senegal tegen Polen had hij echt respectloze uitspraken. Hij had het Senegalees team biteteld als een team uit ” dat zo landen” wat bedoel je nouw Driss met dit uitspraak? Hoe zo dat zo landen?
  Ik vind dit niet kunnen op de Tv. En jij maakt je druk over hoe in nederland je naar hoekje wordt geduid. Hoe moet ik me gaan voelen als Senegalees als ik dit hoor. Ik ben behoorlijk pissig op jpuw Driss. Dit vind ik geen stijl.

 46. FAWAKA

  MAXIM HARTMAN WAST WILFRED GENEE DE OREN IN VI ORANJE BLIJFT THUIS op Dinsdag.
  Eindelijk iemand die de zwakheden van Wilfred Genee als gespreksleider blootlegde en hij kreeg geen vat op Maxim. Ook de terechte opmerking van Maxim dat Genee duidelijk het overwicht mist op Derksen & de Gijp als bij herhaling de tone & niveau tot een bedenkelijk laag peil zakt. “De beste presentator van Nederland” (volgens Derksen dus) is hiermee volledig door het ijs gezakt. Als een Lulletje Roosewater zat Genee naast Maxim en Wilfred had geen Kut in te brengen(Begrijpt Gijppie het ook) Na afloop zat Wilfred wat ongemakkelijk met Maxim na te babbelen over het programma en Wilfred kreeg wederom een veeg uit de pan en lachtte flauwtjes maar amused was “Willy” zeker niet. Dus maw als je denkt dat je het als presentator helemaal gemaakt hebt…..nodig je gewoon Maxim Hartman uit en sta je zo weer met beide pootjes op de grond. Morgen/vandaag ff met Derksen en Gijppie evalueren…..Goed voor de cijfertjes Wilfred en ik ga zeker kijken. Laters

 47. critikast

  Hartman is een plaag voor zichzelf ! En dat is het ergste dat een mens kan overkomen !

 48. René

  Villa BVD waar André Hazes er volledig naast zong toen hij doof begon te worden.

 49. Renee

  Hugo Borst is vreselijk om naar te kijken geenszins interessante teksten en zit daar maar gewoon te zitten. Henry tracht er nog iets van te maken. Haal Borst van de t.v.!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.