SBS 6 zet Yolanthe op ‘sexy politieserie’ DNA

SBS 6 komt in 2019 met een ‘spannende, sexy en humorvolle’ politieserie waarin één van de drie hoofdrollen wordt gespeeld door Yolanthe Sneijder-Cabau. Ze vormt in ‘DNA’ een trio met Belinda van der Stoep en Loes Haverkort. Dat heeft de zender laten weten. De drie actrices spelen ‘een ijzersterk trio bestaande uit een Officier van Justitie en twee rechercheurs’. “In elke aflevering lossen zij een moord op, maar ook de privélevens van deze drie vrouwen krijgen alle aandacht.”

Rechercheurs Lara Noort (Yolanthe) en Eliz Alvero (Belinda) hebben elkaar jaren geleden leren kennen op de politieacademie en zijn sindsdien onafscheidelijk. Als het moet, gaan ze voor elkaar door het vuur. Officier van Justitie Kate Daans (Loes) hebben ze pas later ontmoet, maar het klikte meteen.

Op een politiebureau in Amsterdam-Oost werken ze samen aan het oplossen van moorden. “Hun werk is letterlijk een zaak van leven en dood en grijpt je altijd bij de keel. Dit omdat men met zowel het slachtoffer als de dader kan meeleven. Beiden hebben een heel begrijpelijk en menselijk verhaal, hoewel de kant van de dader uiteraard pas aan het eind van elke aflevering echt duidelijk wordt.”

DNA draait om deze drie vrouwen en hun werk, maar ook om hun vriendschap en hun leven naast het bestrijden van de misdaad. “Seks, relaties, verlangens en ambities; alles komt voorbij en wordt onverbloemd besproken. Op alle vlakken komen ze voor uitdagingen en (herkenbare) dilemma’s te staan.”

Belinda en Loes hebben beiden ook in de SBS 6-serie Celblok H gespeeld. Voor Yolanthe is het haar debuut als actrice op SBS 6; eerder speelde ze in de RTL-series Voetbalvrouwen en Bluf.

Andere vaste rollen zijn er weggelegd voor Matteo van der Grijn (als rechercheur Moordzaken Jos van Dongen), Hans Kesting (als schouwarts Maurice Jonker) en Sinan Eroglu (als rechercheur Moordzaken Rodan Celik).

DNA wordt geproduceerd door Talpa Fictie, de makers van onder meer Gooische Vrouwen en Divorce. De opnames gaan eind mei van start.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen