SBS 6 zet Yolanthe op ‘sexy politieserie’ DNA

Geplaatst op Thu 24 May 2018 om 8:41

SBS 6 komt in 2019 met een ‘spannende, sexy en humorvolle’ politieserie waarin één van de drie hoofdrollen wordt gespeeld door Yolanthe Sneijder-Cabau. Ze vormt in ‘DNA’ een trio met Belinda van der Stoep en Loes Haverkort. Dat heeft de zender laten weten. De drie actrices spelen ‘een ijzersterk trio bestaande uit een Officier van Justitie en twee rechercheurs’. “In elke aflevering lossen zij een moord op, maar ook de privélevens van deze drie vrouwen krijgen alle aandacht.”

Rechercheurs Lara Noort (Yolanthe) en Eliz Alvero (Belinda) hebben elkaar jaren geleden leren kennen op de politieacademie en zijn sindsdien onafscheidelijk. Als het moet, gaan ze voor elkaar door het vuur. Officier van Justitie Kate Daans (Loes) hebben ze pas later ontmoet, maar het klikte meteen.

Op een politiebureau in Amsterdam-Oost werken ze samen aan het oplossen van moorden. “Hun werk is letterlijk een zaak van leven en dood en grijpt je altijd bij de keel. Dit omdat men met zowel het slachtoffer als de dader kan meeleven. Beiden hebben een heel begrijpelijk en menselijk verhaal, hoewel de kant van de dader uiteraard pas aan het eind van elke aflevering echt duidelijk wordt.”

DNA draait om deze drie vrouwen en hun werk, maar ook om hun vriendschap en hun leven naast het bestrijden van de misdaad. “Seks, relaties, verlangens en ambities; alles komt voorbij en wordt onverbloemd besproken. Op alle vlakken komen ze voor uitdagingen en (herkenbare) dilemma’s te staan.”

Belinda en Loes hebben beiden ook in de SBS 6-serie Celblok H gespeeld. Voor Yolanthe is het haar debuut als actrice op SBS 6; eerder speelde ze in de RTL-series Voetbalvrouwen en Bluf.

Andere vaste rollen zijn er weggelegd voor Matteo van der Grijn (als rechercheur Moordzaken Jos van Dongen), Hans Kesting (als schouwarts Maurice Jonker) en Sinan Eroglu (als rechercheur Moordzaken Rodan Celik).

DNA wordt geproduceerd door Talpa Fictie, de makers van onder meer Gooische Vrouwen en Divorce. De opnames gaan eind mei van start.

Foto: SBS
25 Reacties op “SBS 6 zet Yolanthe op ‘sexy politieserie’ DNA”


 1. mark2

  maar yolanthe.. die kan toch totaal niet acteren? dan weet je toch meteen dat het plaatje wellicht leuk is maar de geloofwaardigheid ver te zoeken is…

 2. joh_echt?

  Mee eens … heb je die reclamespot van Yolanthe + e-bike al gezien? Niet eens 30 seconden, maar die waren al tenenkrommend …

 3. Ex van

  Wat een verkeerde keuze

 4. Joost

  En zo wordt de lijst met gecancelde series voor SBS6 weer wat langer.

 5. Mink Vaillant

  wat een ramp, heeft John dat bedacht?

 6. Wes

  En haar man zit in Qatar….. er zit een breuk aan te komen let op mijn woorden…..

 7. Bart

  Dit gaat weer een serie worden met flinterdunne flut verhaaltjes per aflevering ben ik bang. Leuk dat Loes er in zit. Tja Yolanthe? We moeten en zullen haar leuk vinden! Het gros van Nederland houd niet van types als Yolanthe en Silvie Meijs. Wanneer gaan ze dat nu eens inzien? Hans Kesting de grootste acteur van de cast in een bijrolletje. Talpa fictie had even de film Ome Henk een misdaadcomedy moeten kijken voordat men aan deze serie ging werken.

 8. Franky

  Yolanthe is de enige die betaalt om mee te doen.

 9. Michael

  De manager van Yolanthe is een goede vriendin van Linda en John de Mol. Vandaar dat ze steeds opduikt bij die inner circle ( erland, john, linda, will koopman). Dus talent of niet, zolang Xenia haar manager is, krijgt Yolanthe werk.

 10. albert

  Binnenkort op Videoland

 11. jomari

  Yolanthe als speurneus, zó jammer dat zij daaraan heeft laten knoeien was voor haar en de serie toch niet nodig geweest.

 12. Henkie9834

  Prima serie voor SBS6. Extra k3utel op een berg k@k kan echt geen kwaad.

 13. Beau ter Ham

  Yolanthe en Sylvie dat zijn de grootste nep vrouwen die zich aardig in de kijker spelen maar eigenlijk geen talent hebben voor TV land – face it programma en film makers.

 14. ycheweiz

  Totaal foute gedachte van de makers, bekend verkoopt. Nee kwaliteit van het product verkoopt, bv Vera, Hinterland en Shetland. In Hilversum, incest-city, denkt men eerst aan zichzelf en vriendenkring en dan pas aan diegene die het moet kijken of kopen. En andere voorbeeld is de Belgische makers, geweldige programma’s met een gun factor.

 15. anonymous

  De twee ‘echte’ actrices kijken Yolanthe aan zo van; moeten wij daar
  echt mee samenwerken.

 16. StefanV

  Alles aan die meid is nep. Ik behoor sowieso al niet tot de doelgroep van SBS-series, maar Yolanthe is een extra reden om niet te kijken. Geloofwaardigheid nul.

 17. SOLANGE

  Yolanthe met haar Botox gezicht….. jammer want het was een mooie vrouw…. moet zonodig weer op tv we zitten daar niet op te wachten….

 18. robb

  We zullen zien het kan niet erger dan Wendy en dat was ook een succes.

 19. Suomynona

  Uhm… Wat wil deze serie zijn: een politieserie of een vrouwenserie? Want als ik eerlijk ben gaat deze combi het niet worden – zeker niet op een familiezender als SBS6 pretendeert te zijn. Heb ik het nog niet eens over de belabberde casting of het feit dat Talpa Fictie (lees: Talpa Kopieermachine voor Fictiereeksen) achter de productie zit.

 20. Professor Zuurbal

  Yolanthe was toch prima als actrice op dreef in Turkse Chick? Daarna is het alleen mar bergafwaarts gegaan, dat is waar…

 21. mark

  Mijn man is een klusser is wel een leuk programma voor haar.

 22. Ron

  Dit zou nu een goede serie kunnen zijn om aan het Videoland aanbod toe te voegen. Nu alle oud SBS series daar toegevoegd kan worden zou dus zeker ook nieuwe content van hun toevoegen. Met deze serie is daar de ultieme kans voor. Doorpakken dus!

 23. Laurens

  Wat een kraker zou kunnen zijn is een Nederlandse remake van Commissaris Rex. Doe dit samen met de Belgen en deel de kosten. Een Nederlandse agent + 2 Belgen (of andersom) zou prima kunnen.
  Dit is leuk voor het gehele gezin.

  Of dit ‘m gaat worden ligt voornamelijk aan de uitvoering.

 24. SBS blijft een t okkiezender

  Vreselijk nu Sjon de baas loopt uit te hangen wordt het steeds erger.

  Die man heeft echt geen kwaliteitsgevoel.

  Maar goed hij maakt de programma’s voor zichzelf en dat geld ….. als je 1 miljard te verspijkeren hebt en er 4 % rente op kan vangen dan heb je jaarlijks 40 mio te verspijkeren en blijf je 1 miljard behouden.

  Dus rommel maar wat aan en die paar kijkende t okkies vinden het geweldig. Allemaal blij.

 25. aammehoela

  Yolanthe als actrice. Het is dat het geen 1 april is, anders ……. Dit wordt hem dus niet. Jammer voor Loes, maar helaas…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.