Jeroen Nieuwenhuize (45) van Radio 538 naar Radio 10

Geplaatst op Fri 18 May 2018 om 17:39

Dj Jeroen Nieuwenhuize (45) stopt na twintig jaar met de presentatie van de Top 40 op Radio 538. Hij stapt over naar zusterzender Radio 10, dat een iets ouder luisteraarsprofiel heeft. Dat heeft Talpa Radio laten weten. Nieuwenhuize gaat vanaf 25 juni een dagelijkse radioshow presenteren tussen 10.00 en 13.00 uur. Hij zit in het tijdslot ná Goeiemorgen Lex, de ochtendshow van Lex Gaarthuis. Die presentator wordt in september opgevolgd door NPO-radioster Gerard Ekdom

Jeroen Nieuwenhuize: “Dit is voor mij het juiste moment om over te stappen naar Radio 10. Mensen entertainen is wat ik het liefste doe en daarom is het waanzinnig dat ik dat bij Radio 10 nu weer op dagelijkse basis kan gaan doen. Helaas is het presenteren van de Top 40 bij 538 niet meer te combineren met mijn nieuwe dagelijkse programma bij Radio 10. Ik heb twintig jaar met veel plezier de Top 40 gepresenteerd en vind het fijn om binnenkort het stokje door te geven en te starten bij Radio 10.

Roland Snoeijer, radiobaas van Radio 10, zegt: “Wij zijn erg blij dat Jeroen Nieuwenhuize binnenkort te horen zal zijn op Radio 10! Jeroen is al twintig jaar een vertrouwde stem op de radio. En hij is als ‘mister Top 40’ een perfecte match voor de zender die de grootste Top 40 hits aller tijden draait.

De programmering van Radio 10 van maandag tot en met vrijdag vanaf maandag 25 juni:
06:00u – 10:00u – Goeiemorgen Lex
10:00u – 13:00u – Jeroen Nieuwenhuize
13:00u – 16:00u – Edwin Diergaarde
16:00u – 19:00u – Somertijd

Foto: Talpa Radio
29 Reacties op “Jeroen Nieuwenhuize (45) van Radio 538 naar Radio 10”


 1. Simon

  Dus daar krijg je straks 6 uur lang Ekdom en van Nieuwenhuize achter elkaar… Beetje veel van hetzelfde niet?

 2. Whitedog

  Simon, luister jij wel eens naar beiden? Nee he? Ze hebben namelijk niets weg van elkaar qua presenteren.

 3. Simon

  Nee, ze lijken (vooruit leken) heel erg op elkaar. Dat was het grapje.

 4. Ron

  Al die nietszeggende dominees van de zender af zo lijkt het. JdM houdt huis. Dit is nog maar het begin…

 5. Herman

  Radio?
  Top 40?
  In 2018?
  Hahahaha!!!

 6. Sjaak de Sjaak

  met als slot van Zoomeren met zijn irritante lachzak, kan evers nog een puntje aan zuigen.

  die man is echt NIET leuk, maar de kudde hobbelt achter elkaar dat het zo geweldig is.

 7. Wolter

  Radio Veronica doet het beter!

 8. Daan de Zwaan

  Waarom kon Jeroen wél ─ al was het tijdelijk ─ op Veronica én 538 samen presenteren en nu met Radio 10 en 538 niet?

  Op Veronica zat hij volgens mij ook horizontaal dagelijks en dan op vrijdag even terug op 538 voor de Top 40, die combinatie zou toch nog steeds kunnen met nu dan dus Radio 10 doordeweeks in de ochtend en 538 Top 40 op vrijdagmiddag van 2 tot 6 ? Ik snap ‘t ergens niet.

  Wat ik ook niet begrijp: deze overstap van Jeroen wordt dan wel met enige bombarie verspreid, maar in de praktijk is het voor Jeroen eigenlijk alleen maar een andere ingang binnenlopen, want al die Talpa-radiozenders zitten volgens mij in één gebouw. En de omschrijving op Jeroen’s loonstrookje verandert ook niets: alstublieft hier is uw salaris, overgemaakt door en Mvg, John de Mol.

 9. Wollter

  Omdat hij op Veronica 10 uur per week presenteerde en op Radio 10 15 uur gaat presenteren.

 10. Anoniemantwoord

  Radio 10 van Talpa gaat hiermee volop de strijd aan met NPO Radio 2. We zullen zien hoever de luistercijfers van 10 gaan doorstijgen.

 11. Wauter

  Ben benieuwd of we Lex Gaarthuis en Robert Feller nog terug gaan horen.

 12. De Enige Echte

  Deze “mister Top 40” (ahum) heeft zo’n 11,5 jaar de Top 40 gepresenteerd. Daarvoor misschien weleens een invalbeurt gedaan. Dus: wat nou 20 jaar?

 13. RaymondVL

  Kuch… enige echte…. tel even de jaren er bij dat Jeroen de top 40 op tv presenteerde bij SBS6 en later TMF.

 14. Bart

  Barend van Deelen doet toch al een hele tijd de TOP 40?

 15. Robin

  Er is maar 1 Mr Top 40, en dat is Erik de Zwart

 16. Henkie983425

  Wie is deze geep?

 17. Wolter de Echte

  Robert Feller is een beetje de Paul Rabbering toen die nog op 3FM zat; nikszeggende radio. Geen verhaal, geen rode draad geen identiteit. Gewoon plaatjes draaien en beetje praten, heel dun allemaal.

 18. Dirk

  Tamelijk humorloze presentator

  538 zal er niet veel aan missen, en dat doen ze met evers wel

 19. Wauter

  Bioscooooop

 20. Elvis

  Dit soort lui worden veel te groot gemaakt.

 21. David

  @ Bart, dat is Ivo van Breukelen. Die presenteert de Top 40 in het weekend. Hij lijkt ook een logische keuze om de opvolger van Jeroen. Het klopt dat hij 20 jaar te maken heeft gehad met de Top 40. Hij begon in 1998 met de TV versie op SBS6 en later TMF. In 2006 werd hij de opvolger van Wessel van Diepen en op de radio heeft hij 12 jaar de Top 40 gepresenteert.

 22. Martin

  Ivo van Breukelen heeft diverse keren voor Jeroen Nieuwenhuize ingevallen en op zondag de Top 40 gepresenteerd, maar de Top 40 wordt sinds kort nog maar 1 keer per week uitgezonden op de vertrouwde vrijdagmiddag.
  Erg jammer dat Jeroen weg gaat en benieuwd wie de opvolger wordt, voor de hand liggend 2 personen: Ivo van Breukelen of Barend van Deelen.

 23. pieter

  dramatische cijfers voor RTL

 24. Ad Roland

  Gvd zeg wat wat heeft die gozer een graftakkestem. Daar kwam je vroeger niet mee bij de radio. Werkt hij doordeweeks in een spookhuis met die stem.

 25. Hugo van Gelder

  21.57 pardon?.. Robert Feller is de enige goede op Radio10 de rest is echt waardeloos. Stumper Rob met zijn Amsterdamse zeikmoppen, wow dat is goed hoor, not. De ochtend is bizar slecht op 10. Alleen de middag met Feller is een normaal en aanvaardbaar programma de rest is puin.

 26. aammehoela

  Het lijkt me haast dat ze eerder met radio 5 de concurrentie aangaan. Radio 2 zend nieuwe muziek uit naast de oudere hits en heeft veel meer actualiteit.

 27. Fred

  Rene verkerk en Dennis verheugd komen dus niet terug in de weekprogrammering. Jeroen stopt met het presenteren van de top 40. Bij Veronica toen hij het tijdslot 10:00 12:00 had toen was daar geen sprake van. Als je zo n legendarisch programma presenteert dan stopt je je daar niet zomaar mee.
  Die vele overdreven branding ik hoop dat het eens word los gelaten.

 28. Bart

  @David Oh ja dat is Ivo van Breukelen. Die doet het al een tijdje toch?
  De TOP40 zou eigenlijk weer terug op tv moeten bij SBS6. Kan met Ivo of Barend. Zaterdag en/of zondagmiddag. Countdown zou ook leuk zijn met Gerard Ekdom en Shelly Sterk vanaf dit najaar. Tevens kan Talpa een dagelijks programma maken rondom de De TOP 4000 van Radio 10.

 29. Joep uit Tilburg

  @Hugo van Gelder.

  Volgens mij is het bij het grote publiek toch echt net effe anders. Zomeren is top en Feller flop. Jij snapt het gewoon niet of wil het niet snappen. Luistercijfers zeggen immers genoeg.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.