Ruud de Wild: ‘Qmusic moet zich kapót schamen’

Geplaatst op Thu 17 May 2018 om 14:03

Ruud de Wild vindt dat Qmusic zich kapot moet schamen om het feit dat dj Stephan Bouwman in februari live op de radio onthulde dat hij lijdt aan depressiviteit. Dat zegt de NPO Radio 2-dj in de Nieuwe Revu. Bouwman werd geprezen om zijn onthulling; een criticus weet zijn depressiviteit aan de werksfeer bij Q. De Wild vindt dat de zenderleiding dit helemaal nooit had moeten toelaten. “Heel moedig van hem, maar die zender moet zich natuurlijk kapót schamen“, aldus de radiomaker.

De Wild: “Zo’n radiobaas had moeten zeggen: ‘Jij bent overspannen, jij gaat lekker een paar weken thuis zitten en met iemand praten. En daarna zou je het nog een keer op de radio kunnen vertellen, maar je overweegt eerst samen met je psycholoog of dat wel handig is.’

Bouwman heeft nu een imagoprobleem, aldus De Wild. “Die jongen is nu de rest van zijn leven “die depressieve dj”. En hij is nog maar 27. Na die affaire met Mattie en Wietze had Qmusic potverdorie beter moeten weten.”

Eerst blijkt Mattie niet de biologische vader te zijn van zijn tweeling, daarna onderhandelt hij zonder Wietze over een vet vervolgcontract. En dan de depressieve dj. Wat wil je als USP voor je station?’

Reactie Qmusic

Qmusic staat nog steeds achter Bouwmans openhartigheid. “Stephan heeft met zijn luisteraars gedeeld dat hij niet lekker in zijn vel zat in de hoop het taboe rondom dit onderwerp te doorbreken. Hij heeft hier zelf voor gekozen. Het feit dat hij bedolven is onder duizenden positieve reacties toont aan dat het onderwerp enorm leeft en dat het heeft geholpen.”

We hebben achter de schermen open gesprekken en doordat Stephan aangegeven heeft veel energie te krijgen van het maken van zijn programma hebben we samen (en i.o.m. professionals) besloten om dat voort te zetten. Hier is goed over nagedacht. Bij Qmusic maken we echte radio die dichtbij de luisteraar staat en vinden we het alleen maar fijn dat dj’s zich veilig voelen om hun verhaal te delen.”

Het Nieuwe Revu-interview met Ruud de Wild kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
11 Reacties op “Ruud de Wild: ‘Qmusic moet zich kapót schamen’”


 1. Henkie983425

  unique selling point (even gegoogled)

 2. Marc

  De pot verwijt de ketel…….

  Hij deelde zelf zijn hele scheidingsdrama met zijn luisteraars.

  Dus Ruud hou gewoon je mond…..

 3. Walter

  06.05.2002

 4. Kaaskijker

  Ruud de Wild is een Erik de Zwartkijker: adviezen waar je beter niet naar moet luisteren. Stephan Bouwman kon zijn dik betaalde eikelblije collega’s niet bijbenen. Dan krijg je zo’n schuldgevoel van “ik kan eigenlijk niet dat gene leveren waar ik ontzaglijk voor betaald wordt”. Hij heeft het op zijn manier aangekaart zonder na te denken over zijn imago, het imago van het stadion of wat dan ook. Ook prima. Als hij zich er nu beter bij voelt, voelt de luisteraar dat ook aan.

 5. StefanV

  De vraag is of Q Music überhaupt op de hoogte was van de depressiviteit van Stephan Bouwman. Als dat wél het geval was en de zender heeft verder geen enkele actie ondernomen of hulp geboden, dan heeft De Wild een punt. Maar als Q Music verder niks wist, kan hen ook niks worden verweten.

  Uiteindelijk zijn DJ’s volwassen mensen die zelf bepalen welke informatie over hun privéleven ze naar buiten brengen. Ruud de Wild stond vlak naast Pim Fortuyn toen deze door Volkert van der Graaf werd doodgeschoten; de kogels misten hem ternauwernood. Dit voor De Wild een traumatische ervaring geweest en dat is niet bepaald onbesproken gebleven. Misschien dat De Wild daarom wel zo’n sterke mening heeft over Bouwman en Q Music. Toch vind ik zijn oordeel wat te voorbarig.

 6. Fox Mulder

  Iets met een verhaal over een politicus en dat maar blijven herhalen richting je luisteraars… idd om je over kapot schamen.

 7. Ano Nymous

  Alleen al van de muziek op die zender wordt je depressief…

 8. RaymondVL

  Elke dag dezelfde meuk moeten draaien…. daar wordt je inderdaad depressief van. Bij Sky Radio is dat heel anders. Daar misbruiken ze geen radiojocks. Daar maken ze alleen maar gebruik van luisteraars die geen leven hebben.

 9. Joop55

  Hij heeft wel een punt maar de acties van Q zijn nog niet zo beschamend als dat van de zenders van John de Mol.

 10. Sjaak

  Q is allang niet leuk meer.
  Geen enkel programma van Q is beter dan een gemiddeld lokaal station.
  De best-betaalde DJ is een mannetje die dat geld kreeg door zijn hele leven te delen op de radio en daarna zijn “beste vriend” te naaien.

 11. arjan

  Laat hij eerst zichzelf eens goed verzorgen want hij ziet er niet uit .
  Hij zou zomaar in een kartonnen doos onder een brug kunnen wonen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.