‘Depressie Bouwman veroorzaakt door sfeer bij Qmusic’

De depressie van Qmusic-dj Stephan Bouwman zal mede te maken hebben met de enge werksfeer bij de radiozender, die het meest doet denken aan de instagramcultuur waarbij de een pretendeert een nog geweldiger leven te hebben dan de ander. Dat stelt oud-Veronica-dj Patrick Kicken in gesprek met Spreekbuis.nl. Er hangt nogal een ziekelijke sfeer bij Qmusic, weet Kicken. “Ik weet uit de wandelgangen dat er bij Qmusic wel een sfeertje hangt van perfectionisme“, zegt hij.

De radiomaker vervolgt: “Iedereen loopt daar met de nieuwste sneakers aan de hipste van de klas te zijn. Geen ruimte voor negativiteit. Als je mondhoeken een keer niet naar boven staan vraagt iedereen of het wel goed met je gaat. Bij de eerste rimpels word je doorverwezen naar de botoxkliniek.”

Het is bij Qmusic een beetje Instagram, maar dan in het echt, zegt hij. “Typisch zo’n millennialomgeving waar je alleen je positieve kant mag laten zien. Instagram in het echte leven. Dat vraagt nogal wat van je en kan je knap onzeker maken als je toevallig lang haar hebt en niet de juiste jeans aan je kont.”

Kicken wijst erop dat Bouwmans voorganger, Niek van der Bruggen, een burn-out kreeg. “Het zegt ook wel iets over hoe daar gecoached wordt. Van programmadirecteur Iwan Reuvekamp is bekend dat hij je echt probeert in een Qmusic-jasje te krijgen.

Bouwman kan maar beter de vrijheid en authenticiteit van 3FM opzoeken, denkt Kicken. “Stephan zou echt perfect bij 3FM passen. Ga zo snel mogelijk eens met hun praten. Weg uit die steriele omgeving van Q en naar een plek waar je echt jezelf mag zijn.

Muziekbaas Rob Ester van Qmusic reageert woest op Twitter: “Patrick, echt alsjeblieft, hou op met je misplaatste ongevraagde adviezen, louter gebaseerd op aannames. Hier help je niemand mee. Integendeel. Je kent Stephan niet, je kent Q niet, je kent Iwan niet, dus alsjeblieft… neem even afstand.

Kicken: “Hoor wie het zegt :) Ben jij niet de man van de ongevraagde adviezen die me steeds direct messages stuurde tijdens mijn radioshows om me onzeker te maken?

Ester: “Hmm jammer dat dat jouw perceptie is van wat ik zag als boeiende radiodiscussies, maar prima. Voor nu wil ik je alleen maar vragen: neem even afstand. That’s all.

Kicken: “Dan wil ik je vragen om eens wat liever te zijn voor de mensen die iedere dag hun nek uitsteken op de radio voor je. That’s ook all.

Het hele interview met Patrick Kicken op Spreekbuis.nl kunt u hier lezen.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen