Relatieperikelen helpen Hazes niet aan kijkcijferboost

Het gerucht gaat dat André Hazes jr. en zijn Monique Westenberg hun huidige relatieperikelen in scène hebben gezet om de kijkcijfers van hun soapserie op SBS 6 te stuwen, maar áls dat zo is, dan hebben ze daar niet veel succes mee. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Hazes-soap begon twee weken geleden met 660.000 kijkers (13 procent), vorige week waren dat er 571.000 (10 procent) en gisteren – na de vele media-aandacht voor hun ‘breuk’ – 652.000 (12 procent).

André en Monique bespraken hun relatieproblemen in de uitzending van gisteren. André is ergens anders gaan wonen: “Het botst gewoon. We gaan even uit elkaar. We gaan even los van elkaar wonen, ook om de goede vrede te houden. We willen wel lief voor elkaar blijven. We hopen dat we misschien over zes maanden weer bij elkaar komen.

Waarom het botst? Hazes vindt zijn muziekcarrière en zijn werk voor SBS 6 te leuk. “Monique en ik gaan niet lekker, nee. Dat vinden we allebei heel kut. Maar het is nou eenmaal zo. Ik denk dat er teveel is gebeurd. We hebben zoveel meegemaakt in korte tijd. Ik ben ook een beetje verdwaald geraakt in deze wereld. Ik vind mijn werkleven heel erg leuk.

Monique: “We hebben het afgelopen jaar veel spanning gehad. Ook omdat André heel druk is. Ik merk aan André dat hij die druk niet zo aankan. Ik denk niet dat hij het zo door heeft. Er is sprake van veel spanning, hij is weinig thuis, eigenlijk heeft hij weinig tijd voor het gezin. Dan ga je als vrouw zeuren, tenminste zo wordt dat dan genoemd. Want je wilt toch tijd met elkaar doorbrengen en voor zijn band met het kind is aandacht nodig.”

De situatie is nu dat André heeft besloten ergens anders te gaan wonen. Ik denk dat het allemaal een beetje teveel geworden is. Zijn agenda is ontzettend vol gepropt. Hij heeft nauwelijks tijd voor zichzelf, laat staan voor zijn gezin. Normaal als je die druk niet aankan, neem je een pauze van je werk.”

Alleen in André’s geval is het onmogelijk om pauze van zijn werk te nemen. En kiest hij ervoor om pauze van zijn gezin te nemen.

Foto: William Rutten, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen