Mark Koster vindt dat BLVD aan Paay-knuffelen doet

Quote-journalist Mark Koster uitte gisteren in een item van RTL Boulevard felle kritiek op de manier waarop de showrubriek verslag doet van de plasseks-gate rond de tv-diva. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Paay is momenteel in een rechtszaak verwikkeld met GeenStijl, dat een link plaatste naar haar plasseksvideo. “Patricia Paay heeft een filmpje gemaakt waarin een plasseksmoment zit. Dat filmpje is in een groep verspreid, een groep van swingers“, zegt Koster.

Koster is stellig over zijn bewering dat Paay het filmpje zelf heeft verspreid. “Dat kunnen we wel vaststellen, want dat blijkt uit politieverklaringen. Via die groep van swingers is dat naar buiten gegaan en van alle kanten uitgelekt.”

Eigen schuld, dikke bult, vindt Koster. “Paay kan wel zeggen dat ze afschuwelijk behandeld is, maar ze heeft wel zelf dat filmpje opgenomen. Nu is het zo dat dat in de beslotenheid moet blijven, maar dan moet je het niet zelf aan heel veel mensen gaan doorsturen. Dan houdt het een keer op toch?

Paay is een leugenachtige vrouw, stelt hij. “De eerste leugen is dat haar telefoon gehackt is, maar de politie heeft dat onderzocht en dat is niet waar: leugen één. Leugen twee is dat ze zou zijn gechanteerd door de buurman, maar dat is ook bewezen niet waar. Leugen drie is dat de buurman het zou hebben doorgestuurd, maar hij heeft het niet doorgestuurd – ook bewezen.”

De journalist leeft mee met haar buurman. “Als je hoort hoe die man op een vreselijke manier belasterd is door haar… Dan kun je je afvragen of deze vrouw wel goed bij haar hoofd is?

Te vaak krijgt Paay een serieus platform van de media, vindt Koster. “Ook jullie wel een beetje, want jullie doen er jaar in jaar uit aan mee om te doen alsof het allemaal serieus is. Ik vind ook dat Peter R. de Vries en John van den Heuvel hadden moeten zeggen: jongen, wegwezen, je hebt het zelf gedaan, opsodemieteren.”

Reactie John

John van den Heuvel reageerde hierop in de studio. “Hij kent duidelijk de hoed en de rand niet van het hele verhaal. Het begint al met zijn eerste opmerking waarmee hij suggereert dat zij zelf dat filmpje in een groepsapp heeft verspreid, maar daar is geen enkel bewijs voor.”

Het kan heel goed zo zijn dat zij dat misschien aan bepaalde mensen heeft laten zien en dat die dat hebben doorgestuurd, dat kan. Je moet nooit lichtvaardig zijn met dit soort beschuldigingen. Ik vind het nogal kwalijk en ik vind het vrij ver gaande opmerkingen die hij nu maakt. Ik hoop eigenlijk – en daar wil ik het bij laten – dat de rust zo snel mogelijk terugkeert in haar leven.”

Ruben Nicolai: “Zijn punt is eigenlijk: heb jij kritisch genoeg gekeken naar de aanvraag van Patricia Paay?

Van den Heuvel: “Ja, natuurlijk. Je kunt van alles van haar vinden en denken, maar het feit dat zij op deze manier aan de schandpaal is genageld, vind ik heel kwalijk. Wat Mark Koster nu zegt slaat de plank behoorlijk mis vind ik.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen