‘Sfeer bij Omroep MAX veel beter dan bij AVROTROS’

De sfeer bij Omroep MAX is een stuk beter dan bij AVROTROS. Dat heeft het team van de Nieuwsshow ondervonden na hun overstap van de ene naar de andere omroep, vertelt MAX-baas Jan Slagter in HP/DeTijd. Het verschil is volgens de betrokkenen enorm. “De mensen uit het team van AVROTROS die met Mieke van der Weij en Peter de Bie zijn meegekomen, vallen van hun stoel. Zo leuk vinden ze het hier“, aldus de omroepbaas, die bijval krijgt van Mieke van der Weij.

Nieuwsshow-ster Van der Weij, die samen met collega Peter de Bie uit onvrede overstapte van AVROTROS naar MAX, zegt: “Het is een plattere organisatie als je het vergelijkt met een grote, gefuseerde omroep als AVROTROS. Daar is een enorme hiërarchie. Bovenin zit de directeur, daaronder een mediadirecteur, daaronder heb je een hoofd radio, en daar is nog een laagje tussen geschoven met een hoofd Radio 1-programma’s. Dat is héél anders dan hier.”

Bij MAX gaat het er allemaal wat familiairder aan toe. “Hier komt Jan gewoon even langs. In al die jaren dat ik de Nieuwsshow presenteerde, heb ik de directeur van AVROTROS nooit op de werkvloer gezien. Zelfs het hoofd radio kwam nooit.”

Het is fijn bij MAX, aldus Van der Weij. “Je hebt hier niet het gevoel dat er allemaal rare spelletjes achter je rug om worden gespeeld, zoals ik wel heb gemerkt bij die hele Nieuwsshow-toestand. Je weet hier gewoon waar je aan toe bent. Het is niet dat ze het ene zeggen, maar eigenlijk iets heel anders hebben bekokstoofd.

Het HP/DeTijd-interview met MAX-prominenten kunt u hier lezen.

Foto: MAX, Stef den Boer

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen