‘Sfeer bij Omroep MAX veel beter dan bij AVROTROS’

Geplaatst op Wed 25 Apr 2018 om 11:45

De sfeer bij Omroep MAX is een stuk beter dan bij AVROTROS. Dat heeft het team van de Nieuwsshow ondervonden na hun overstap van de ene naar de andere omroep, vertelt MAX-baas Jan Slagter in HP/DeTijd. Het verschil is volgens de betrokkenen enorm. “De mensen uit het team van AVROTROS die met Mieke van der Weij en Peter de Bie zijn meegekomen, vallen van hun stoel. Zo leuk vinden ze het hier“, aldus de omroepbaas, die bijval krijgt van Mieke van der Weij.

Nieuwsshow-ster Van der Weij, die samen met collega Peter de Bie uit onvrede overstapte van AVROTROS naar MAX, zegt: “Het is een plattere organisatie als je het vergelijkt met een grote, gefuseerde omroep als AVROTROS. Daar is een enorme hiërarchie. Bovenin zit de directeur, daaronder een mediadirecteur, daaronder heb je een hoofd radio, en daar is nog een laagje tussen geschoven met een hoofd Radio 1-programma’s. Dat is héél anders dan hier.”

Bij MAX gaat het er allemaal wat familiairder aan toe. “Hier komt Jan gewoon even langs. In al die jaren dat ik de Nieuwsshow presenteerde, heb ik de directeur van AVROTROS nooit op de werkvloer gezien. Zelfs het hoofd radio kwam nooit.”

Het is fijn bij MAX, aldus Van der Weij. “Je hebt hier niet het gevoel dat er allemaal rare spelletjes achter je rug om worden gespeeld, zoals ik wel heb gemerkt bij die hele Nieuwsshow-toestand. Je weet hier gewoon waar je aan toe bent. Het is niet dat ze het ene zeggen, maar eigenlijk iets heel anders hebben bekokstoofd.

Het HP/DeTijd-interview met MAX-prominenten kunt u hier lezen.

Foto: MAX, Stef den Boer
13 Reacties op “‘Sfeer bij Omroep MAX veel beter dan bij AVROTROS’”


 1. Gerard

  Zo gaat het in Hilversum dus al jaren. Allemaal “hoofden” van afdelingen die met een flink salaris alleen maar druk zijn hun eigen positie te beschermen desnoods ten koste van een ander. Tijd dat daar eens het mes in wordt gezet. Over bezuinigen gesproken…….
  Met hier en daar wat afvloeiingsregelingen is het verreweg de eenvoudigste manier van bezuinigen en geen luisteraar/kijker die er iets van merkt.

 2. Ferry

  Slagter moet dit soort dingen voor zich houden. Het wordt tijd dat hij dat zelf ook eens begrijpt. Iedereen die langer dan 2 seconden nadenkt weet dat dit altijd zo werkt. Mensen stappen over en een nieuwe omgeving geeft mensen al gauw het idee van een ‘betere sfeer’, zoals we weten uit de standaardreacties van mensen die net zijn overgestapt, ongeacht van welke partij naar welke partij. In dit geval was er ook nog eens tijd van wrevel bij de oude partij, dus is het ook nog eens een open deur dat de sfeer nu beter is. Een wijs man trapt geen open deuren in, Jan(!)

 3. Ferry

  Ik weet niet hoe het kan, maar waar ik ‘tijd’ schreef, bedoelde ik ‘sprake’.

 4. Peter

  Dat hele k u tmanagercultuurtje moeten we hoognodig vanaf.

 5. SOLANGE

  Schandalig allemaal

 6. StefanV

  Het artikel maakt duidelijk dat er binnen de NPO nog wel het nodige valt te bezuinigen wat overhead betreft.

  @ Ferry: niet met je eens. Het is goed dat Slagter zich uitspreekt, want zijn uitspraken bevorderen een andere manier van leidinggeven/aansturing bij de NPO: minder managementlagen. Uiteindelijk is dat in het belang van zowel programmamakers, tv-kijkers als belastingbetalers.

 7. Papegaaitje leef je nog

  Lieve help MC , dit verhaal stond in het maartnummer van HP. Oud nieuws dus.

 8. Hans

  AVROTROS is een rotzooitje met onbekwame tv baasjes.

 9. west

  Heb het zelf ondervonden, bij sommige omroepen denken ze dat ze heel wat zijn
  en als ze je niet aanstaan kijken ze je weg
  Je kunt ook beter bij een omroep beginnen die van 0 begint, !!

 10. Medewerker

  AVRO-TROS is een slangekuil geworden. Vooral sinds het aantreden van algemeen directeur Van Stade is de sfeer hard achteruit gegaan. Niet voor niets door veel omroepmederwerkers de meest onzichtbare omroepbaas van Hilversum genoemd. Komt nooit op de werkvloer en regeert vanuit een ivoren toren. Als hij dan het personeel toespreekt omdat het niet anders kan, zie je meteen waarom hij zo ongeschikt is voor zijn baan. Stotterend, onzeker, slecht voorbereid en inspiratieloos. Niet een directeur waarvoor het personeel door het vuur wil gaan. Hij lijkt ook zelf niet door te hebben hoe arrogant hij overkomt. Dat wordt alleen nog maar erger als hij je weer gaat vertellen ober zijn riante huis in Frankrijk.

 11. jan Olienood

  Ik moet bij deze man altijd denken aan Joop Landre (TROS)

  kwam ook te pas en onpas op tv

  slagter moet, liever slachten dan

 12. west

  @ jan Olienood iedereen wil op tv jong en oud dik den dun
  kijk ze staan in de rij bij talentenjachten spelletjes kwissen en andere programmas en de vele werkeloze bNer`s die hun uitkering krijgen van mijn belastinggeld
  zal ook nooit nee zeggen tegen een tv schnabbel
  Wat mij altijd opvalt als je met die werkloze bNers in gesprek gaat is… dat er altijd iet groots aankomt, of er zijn grootste plannen , maar in feite hebben ze meestal niets !!!

 13. arie

  Sfeer beter, salaris beter, dát bedoelen de gedateerde de Weij en de Bie !

  Hun programma wordt met de week saaier. Een soort boekenrubriek.
  Al die boekjes waar ze het over hebben, leest geen mens.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.