Telegraaf-voorpagina: ‘Stop met klagen, Sylvana!’

De grootste controverse rondom Sylvana Simons ligt al achter ons, maar De Telegraaf pakt haar vandaag op de voorpagina toch weer even aan. ‘Oproep aan Sylvana Simons: STOP MET KLAGEN’, staat erop te lezen. Het gaat om een verwijzing naar een artikel van sterjournalist Wierd Duk waarin gewone Nederlanders met een diverse achtergrond Simons oproepen te stoppen met klagen. “Het is niet gezond de hele dag bezig te zijn met je huidskleur“, zegt de 25-jarige Pamela.

Als donkere Nederlander wil Pamela een tegengeluid laten horen. “Ik heb veel mensen om mij heen die zo denken als ik. Maar ze hebben geen zin in gedoe.

Waarom doet Pamela haar verhaal in de krant? “Ik wil laten zien dat de gekleurde gemeenschap in Nederland heel divers is en dat niet iedereen met een donkere huid zo denkt als Sylvana en die antiracisme-activisten.

Ook de Surinaams-Hindoestaanse Nora komt aan het woord: “Het ligt toch echt aan jezelf als je de hele tijd rondloopt met een etiket op je voorhoofd: ’Ik ben zwart’. Dan zet je jezelf in een kast.

Het hele Telegraaf-artikel kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen