RVD nodigt Boulevard uit; BLVD zet koning te kijk

Koning Willem-Alexander bracht gisteren een werkbezoek aan de Politieacademie Apeldoorn en zijn Rijksvoorlichtingsdienst had RTL Boulevard als een van de weinige media uitgenodigd om aanwezig te zijn. Met het item dat ’s avonds volgde in de uitzending zal de koning vermoedelijk niet heel blij zijn geweest. De showrubriek liet een politiemeneer aan het woord die de koning ‘een norse man’ noemde. En toen moest de norse man van Boulevard, Peter R. de Vries, nog zijn zegje doen.

RTL Boulevard zond beelden uit waarop te zien is hoe een politiemeneer met zijn fiets omgaat. Het gesprekje met de koning dat daarop volgt verloopt stroef. “Het is denk ik een beetje een norse man“, zei de politiemeneer vervolgens voor de RTL-camera.

De politiemeneer: “Het gesprek kwam heel moeizaam op het gang, had ik het idee. Gedurende het gesprek stelde hij wel de vragen die nodig waren om het gesprek lopende te houden en de informatie te krijgen die hij eigenlijk in zo’n korte tijd van mij kan inwinnen.”

Het bezoek van de koning werd een uur van tevoren aangekondigd op de politieacademie, waardoor niemand voorbereid was. Peter van der Vorst: “Niemand is ook geïnstrueerd hoe je over de koning moet praten. ‘Een beetje norse man’, dat vind ik heel leuk om te horen.

Royaltykenner Marc van der Linden: “Je hoort de echte meningen. De ene was positief, de ander wat minder. De media worden selectief benaderd. Boulevard was dit keer de gelukkige, wij mochten mee. We zijn zelf gebeld. Niet door de koning, maar door de RVD. Dat er een werkbezoek aan komt en dat je mee kunt. Omdat er weinig media is, kun je op veel meer plekken meelopen en de koning echt aan het werk zien.”

Luuk Ikink: “Wat is nou het doel? De koning weet toch ook wel wat de politie doet?

Marc van der Linden: “Het doel is dat de koning weet wat er in de maatschappij gebeurt, zodat hij echt op de hoogte is.”

En toen kwam Peter R. de Vries met zijn kritische mening. “Echt op de hoogte? Hij krijgt een demonstratie hoe je op een fiets moet remmen. Kom op zeg! Dat is toch kinderlijk gewoon?

Marc van der Linden: “Hij krijgt een demonstratie hoe politiemensen worden opgeleid.”

Peter R. de Vries: “Hij krijgt een demonstratie hoe je op een fiets moet remmen.”

Marc van der Linden: “Er zijn meer demonstraties geweest. Ook van een arrestatie.”

Als Peter van der Vorst aangeeft dat het ook een beetje om de aandacht voor de politie gaat, zegt Peter R. de Vries: “Als dit de aandacht die ze nodig hebben, dan is het droevig gesteld. Als dit soort demonstratietjes het imago van de politie op moet vijzelen… Ik denk dat de koning zich misschien eens zou kunnen verdiepen in de echte problematiek. De tekorten bij de recherche. Overbelast, onderbemand, mensen die geen aangiftes meer doen op grote schaal. Dat soort dingen.”

Marc van der Linden: “Je ziet hoe ze blijven bijgespijkerd worden, want je leert alles in een korte tijd.”

Peter R. de Vries: “Hoe je moet remmen op een fiets?

Marc van der Linden: “We kunnen doen alsof hij hier niks ziet, maar hij ziet mensen in opleiding. Voor hen is het ook leuk dat de koning interesse toont.”

Later vertelde Marc van der Linden nog dat Willem-Alexander wel eens in de gracht is gereden in Leiden.

Peter R. de Vries: “Hij weet dus inderdaad niet hoe hij moet remmen.”

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen