Leonie ter Braak heeft geen spijt van vertrek bij WNL

Leonie ter Braak heeft er geen spijt van dat ze is vertrokken bij Goedemorgen Nederland, ondanks dat de ochtendshow te zien op ’s lands meest bekeken zender NPO 1. Dat laat ze weten in de Avrobode. Ter Braak is overgestapt naar SBS 6, waar ze een van de presentatoren van Marktplaats is en het komende jaar werkt aan een human-interest-programma voor op prime time. “Het vervelendste aan Goedemorgen Nederland vond ik dat ik doordeweeks altijd om vier uur mijn bed uit moest.”

Dat brak Ter Braak op. Toch ging ze niet over één nacht ijs. “Het leukste was dat ik al die politici mocht interviewen. Ik volg de politiek nog steeds op de voet en van nieuws blijft mijn hart sneller kloppen. Dat maakte mijn beslissing om te vertrekken lastig.”

Haar wens om op locatie te draaien gaf de doorslag. “Het programma had een vast format en ik hou er ook van om wat meer bewegingsruimte te hebben. Ik wilde graag weer zelf op pad voor reportages, zoals ik dat vroeger bij RTV Oost ook deed. En ik hou ervan om meer betrokken te zijn bij de creatieve kant van het televisie maken. Bij Marktplaats denk en regisseer ik zelf ook mee. Heel erg leuk.

Heeft ze al afstand kunnen nemen van Goedemorgen Nederland? “Jazeker. Dat gaat sneller dan je denkt. Komt ook doordat ik ontzettend druk ben met mijn nieuwe baan die mij helemaal in beslag neemt. Maar ik heb nog bijna dagelijks contact met mijn ex-collega’s.

Foto: Wessel de Groot, SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen