Koos houdt altijd rekening met aanslag op Songfestival

Geplaatst op Sat 21 Apr 2018 om 10:30

Koos van Plateringen, showkenner van Shownieuws, is niet verrast over het nieuws dat er aanslagen zijn verijdeld op het Eurovisie Songfestival van 2012 in Azerbeidzjan. Hij houdt altijd al rekening met terreur op het liedjesfestijn. Dat heeft hij gezegd in de uitzending op SBS 6. Van Plateringen was er destijds ook bij. De hele Israëlische delegatie zou bijna zijn ontvoerd naar Iran. “We hebben het er destijds wel over gehad dat we vonden dat het extréém beveiligd was“, zo laat hij weten.

Het was niet normaal, aldus show-Koos. “Die hal lag op een soort schiereiland en er waren ook echt duikboten en zwaar bewapende mensen. Ik had het nog nooit zo heftig bewaakt gezien.”

Volgende maand vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Portugal en ook dan is er weer strenge beveiliging. Het kan eigenlijk altíjd gebeuren, weet Van Plateringen. “Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar eigenlijk overal waar ik kom waar veel mensen zijn, gaat het toch door je hoofd heen: het zou maar zo kunnen. Bij zo’n Songfestival ook.”

Toch gaat Van Plateringen er dit jaar weer gewoon heen. “We horen het onze expert ook al zeggen in de reportage dat het iets is wat echt heel erg goed beveiligd is. Ook die pleinen buiten worden helemaal afgeschermd. Je moet door detectiepoortjes heen.”

Foto: SBS Shownieuws
6 Reacties op “Koos houdt altijd rekening met aanslag op Songfestival”


 1. Jelle de Joekel

  ‘Koos van Plateringen, showkenner van Shownieuws’

  Dan heb je al teveel gelezen. Tijd voor koffie.

 2. scott_0

  SBS, de achterbuurt van mijn TV

 3. KingAlert

  Koos helpt altijd als ik obstipatie heb.

 4. Joop55

  Koos Werkeloos, hoewel het LHBT-gehalte hoog is op het Songfestival en daar sommige extreme figuren niet zo tegen kunnen, is wel triest.

 5. Mark

  Elk jaar weer een aanslag… op je trommelvliezen.

 6. Schommelstoelwaanzin

  Er kijken 200 miljoen mensen over de hele wereld naar het songfestival, en er is enorm veel media aanwezig, dus kan me voorstellen dat het voor terroristen een lucratief evenement is. Maar volgens mij is er in 63 jaar songfestival nog nooit een dode gevallen, er is ook nog geen jaar geweest dat het is afgelast.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.