John de Mol benaderde Johnny via zijn management

John de Mol heeft zijn zoon Johnny de Mol niet persoonlijk gevraagd om voor zijn zender SBS 6 te komen werken. Hij legde het verzoek neer bij zijn manager. Dat vertelt Johnny vandaag in het AD. Je zou denken dat John het zijn zoon Johnny gevraagd heeft tijdens een familiediner of via WhatsApp, maar niets is minder waar. “Via het management. Ja, echt waar, heel netjes deed hij dat, maar daarna zaten we al gauw bij elkaar, hoor. Mijn eerste gevoel was ’tuurlijk ouwe, dat gaan we doen’.

Johnny wist niet zeker of hij RTL 4 wilde verlaten. Hij was daar misschien wel dé grote ster in wording. “Ik heb best lang nagedacht, maar eigenlijk waren we er snel uit. Hij zei: wat ligt er, wat wil je? Nou, ik ga geen dingen doen die niet bij me passen. Hij weet wat voor programma’s ik maak. Dat kan daar dus ook, ook productioneel.

Het is uiteraard de bedoeling dat Johnny meehelpt met het in de lift duwen van SBS 6. “We hoeven er geen doekjes om te winden. SBS ligt onder vuur, dat gaat niet goed daar. Ik hoop hem te helpen. En hoe mooi is het dan om met die ouwe te werken, zolang het nog kan.”

Het is familiegevoel, een loyaliteitsdingetje. En ik ben niet zo zendergebonden. Ik wil mooie programma’s maken en heb wel eens iemand horen zeggen dat die ook op de publieke omroep zouden kunnen. En bij SBS uiteraard ook.

Het AD-interview met Johnny de Mol kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen