Johan Derksen noemt Sylvana ‘chocoladevriendin’

Johan Derksen blijft zich op onhandige wijze uitspreken over Sylvana Simons. Ditmaal sprak hij in zijn talkshow Voetbal Inside over zijn ‘chocoladevriendin’. Dat was te zien in de uitzending op RTL 7. Derksen en collega’s spraken kort over de verkiezingen in Amsterdam, waarbij zowel Simons als Forum voor Democratie in de raad zijn beland. “Theo Hiddema vind ik een kostelijke man, maar ik zou tegen hem zeggen: ‘Ga lekker gek doen bij de studentenvereniging‘”, begon Derksen zijn relaas.

Derksen: “Hij had gedacht dat hij in Amsterdam behoorlijk zou scoren, maar hij heeft twee zeteltjes en niemand wil met hem samenwerken.”

Wilfred Genee: “Nou, misschien jouw vriendin… Ik kan dit beter niet doen trouwens. Laat ik dit nou maar niet doen, want dit zou zeker op deze avond helemaal mis kunnen lopen...”

Derksen, die uiteraard wist dat het hier over Simons gaat: “Ik wil hier van deze gelegenheid wel gebruikmaken om haar van harte te feliciteren met die zetel...”

Vervolgens kwam op de achtergrond Lilian Ploumen in beeld, die vlak daarvoor op de hak was genomen. “Nee, die andere“, zei Derksen.

Genee: “Sylvana, bedoel je?

Derksen: “Die chocoladevriendin van me.”

Vervolgens vulde de studio zich met bulderend gelach.

Derksen: “Dat zal ongetwijfeld racistisch zijn.”

Genee: “Ja, daarom. Dat is niet zo handig inderdaad. Je bedoelt gewoon: ‘Sylvana, gefeliciteerd.’ Dat wil je eigenlijk zeggen.”

Derksen: “Ze heeft er heel hard voor gewerkt en ze heeft zichzelf wijsgemaakt dat ze Nederland ook wat te bieden heeft. Dat is een misvatting, maar ze zit er. En met DENK willen ze niet samenwerken en met Baudet ook niet. Maar ik denk dat ze met haar ook niet willen samenwerken, want er komt alleen maar onzin uit.”

Genee: “Dat chocola was een beetje onhandig, maar je bedoelt…

Derksen: “Nee, nee, jij moet het niet altijd afzwakken. Dat zeg ik en dat bedoel ik niet racistisch, maar ze is mooi chocoladebruin en dat vind ik helemaal niet racistisch. Als Nederland morgen over me heen valt, interesseert het me geen reet. Ik heb het gezegd en daar sta ik voor.”

Het fragment ziet u onderstaand:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen