BBC legt miljoenenclaim neer bij Gerard Joling

Geplaatst op Sun 08 Apr 2018 om 12:18

De BBC heeft een miljoenenclaim neergelegd bij Gerard Joling vanwege zijn T-shirtlijn TOPGEER. Dat onthult de zanger deze week in entertainmentblad Story. Joling presenteerde de shirtjes vorig jaar, maar de BBC vond ze te veel geïnspireerd op de titel van zijn wereldberoemde autoshow Top Gear. “De BBC vond dat ik met mijn T-shirtlijn Top Geer teerde op het succes van Top Gear. Ik werd door hen verplicht om de hele lijn waarop Top Geer voorkwam per meteen uit de handel te nemen.

De entertainer moest alle vermeldingen naar Top Geer verwijderen. “Als ik dat niet zou doen, zouden ze me voor de rechter slepen en miljoenen eisen. Ik kan je verzekeren dat je dan wel even schrikt.”

Het management heeft eerst nog wekenlang geprobeerd om de grap uit te leggen aan BBC. “Om hen te overtuigen dat ik geen oplichter of een gewiekste zakenman ben, stuurde mijn management ze alle dvd’s van de Toppers en bijna al mijn tv-programma’s, in de hoop dat ze zouden inzien dat ik niets kwaads in de zin had.”

Maar ze waren niet te vermurwen, aldus Joling. Hij haalde de shirts uit de handel. “We hadden de beste advocaten in merkenrecht in Nederland geconsulteerd met de vraag of we enige kans maakten als dit een rechtszaak zou worden. Ze hebben de zaak van alle kanten bekeken en kwamen tot de conclusie dat het bij lange na niet zeker was dat ik deze zaak zou winnen.”

En mocht ik het gevecht met die machtige BBC zijn aangegaan, dan zou me dat alleen al aan advocaatkosten een vermogen hebben gekost. Dan heb ik het nog niet eens over die miljoenen die ik kwijt zou zijn als ik in het ongelijk zou worden gesteld. Ik heb me er dus maar bij neergelegd dat ik Top Geer niet meer mag gebruiken.”

Een groot interview met Gerard Joling, waarin hij ook ingaat op zijn ruzie met Gordon, kunt u deze week lezen in de Story of via Blendle.

Foto: BNNVARA
21 Reacties op “BBC legt miljoenenclaim neer bij Gerard Joling”


 1. Jeroen

  Hij is natuurlijk wel een zakenman met die lelijke shirts met die stompzinnige teksten.

 2. KingAlert

  Opsluiten en sleutel weggooien

 3. Farao

  Zeikerds bij de BBC. Je moet wel een onderscheid kunnen maken tussen schadelijk — bijvoorbeeld het merk Hell, met het Shell-logo uitgebeeld als doodskop — en luchtige zaken als Top Geer.

 4. Gerard

  Joling moet meteen shirts laten maken met het opschrift ‘BBZielig’.

 5. kaatje

  Eerst nadenken Gerard !

 6. Gerard

  @ kaatje

  Pas maar op, straks heb je een claim aan je broek van restaurant Kaat Mossel.

 7. Weg Ermee

  Ook deze staats omroep (BBC) is een griezelige sekte geworden.

  @Gerard12:45,
  Hahaha goeie!

 8. Jan

  T-shirts met ‘topgeer’ leven hem misschien een paar duizend euro netto op, dan heb je het wel gehad denk ik….

  Krankzinnig dat de BBC daarvoor advocaten laat uitrukken…

 9. Henk

  Zo zie je maar. Als je te gierig bent raak je jouw geld toch kwijt. Gordon helpt graag anderen (ook buiten camera’s) en krijgt alleen maar meer terug.
  Heb begrepen dat de baas van facebook ook zo’n gierigaard was, zie nu wat hij in een paar weken tijd al kwijt is een claims. Je kunt beter jou medemens helpen.

 10. tim

  wereldnieuws!!!!

 11. Simon

  Topgear Autoservice bestaat ook in NL. Dat is notabe dezelfde branche.Het lijkt mij helemaal niet zo’n sterke zaak voor de BBC maar ik ben dan ook geen advocaat.

 12. Pirouetje van Dongelen

  Met een beetje geluk maakt Gerard failliet en zij wij van dit wezen verlost.

 13. Maria

  Zal wel een verzonnen verhaal zijn….

 14. Gerard

  Ik hoorde dit gisteren al…. geen oog dicht gedaan vanacht.

 15. Joop55

  De Britten worden met de dag zieliger, natuurlijkis Gerard een aandachtsho er , maar ga jij je even lekker druk maken om een Nederlands hoomootje met een B-shirtmerk.

 16. Peter

  Zeikerds bij de BBC. Ze hebben het merk Top Gear zelf al naar de gallemiezen geholpen na het vertrek van Clarkson, May en Hammond met die wanstaltige opvolgers. Top Gear is dood.

 17. Qwerty

  Kan best dat Joling gelijk heeft hoor dat de BBC een miljoenenclaim heeft neergelegd voor die shirtjes.
  Maar toch MC ooit gehoord van hoor en wederhoor? Dus niet wat Joling heeft gezegd neerkalken maar ook de reactie van de BBC plaatsen. Weer het zoveelste bewijs dat MC is afgegleden tot ordinaire roddelsite..

 18. critikast

  Dokken Gerard! Hoe meer hoe liever !

 19. SOLANGE

  Joling moet ook van zn geld af……

 20. Lorelei Johanson

  Goedzo, BBC. Een proleet als Jolink heeft niet de goede naam van een gerenommeerde omroep als de BBC de bezoedelen. En dan die leugen: Top Geer. Heel gay Amsterdam weet dat dat mokkel van een Jolink lekker in het kussen bijt. Geen molekuul aan dat wijf is dus top, maar juist hartstikke bottom.

 21. BRAAK

  Prima gedaan BBC. leer die copycat maar eens een goede les, die arrogante aap.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.