Volkskrant vindt potbakshow SBS 6 best rustgevend

De nieuwe BN’er-show Stelletje Pottenbakkers! die Kim-Lian van der Meij presenteert op de zondagavond van SBS 6 is weliswaar niet bijster origineel, maar op de een of andere manier wel lekker rustgevend. Dat vindt tv-recensent Julien Althuisius van de Volkskrant. SBS 6 wil overduidelijk inhaken op het succes van Heel Holland Bakt, meent hij. “Stelletje Pottenbakkers is een vrij schaamteloze en platte kopie van Heel Holland Bakt, alleen dan met klei“, luidt zijn keiharde oordeel.

De overeenkomsten zijn overduidelijk, aldus Althuisius. “Er wordt gebakken, er is een zonnig muziekje, een tweekoppige vakjury en een presentatrice die gezellig langs de kandidaten gaat.”

Toch is Althuisius niet alleen maar kritisch. “Dat gezegd: een programma over pottenbakken – dat, tot bloedens toe wordt benadrukt, ‘een oer-Hollandse traditie’ is – is helemaal geen slecht idee. Je steekt er misschien wat van op en het kijken naar de ronddraaiende, slingerende, amorfe stukken klei heeft zelfs iets rustgevends.”

Liever had hij het wel met gewone mensen gezien, net zoals bij Heel Holland Bakt. “Waarom nou weer die BN’ers?

De Volkskrant-column van Julien Althuisius kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen