Shownieuws opent wederom met technieuws

Geplaatst op ma 26 mrt 2018 om 11:00

Het lijkt erop dat Sabia Boulahrouz een winterslaapje houdt en alle designeroutfits van Meghan Markle al zijn besproken, want Shownieuws opende zondagavond voor de tweede keer in een week tijd met technieuws. Het ging over het Facebook-schandaal, net als afgelopen woensdag. Toen waarschuwde de rubriek zijn kijkers dat je het sociale medium niet meer veilig kunt gebruiken. Gelukkig kunnen gebruikers volgens het SBS 6-programma nog wel gewoon veilig over straat lopen (?!). 

Volgens presentatrice Celine Huijsmans is Facebook-baas Mark Zuckerberg na het schandaal van vorige week terecht aangepakt, zei ze gisteren. “Iemand die geen slijm over zich heen kreeg maar een hele strontkar, Maurice, is Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Hij is na het hele schandaal toch maar eens door het stof gegaan?

Maurice Wijnen ontpopt zich al de hele week tot een soort roddelzuchtige achteroom van Alexander Klöpping en had ook ditmaal weer zijn woordje klaar: “Ja, dit is toch wel een enorm PR-disaster mag je wel zeggen. Deze week werd bekend dat de gegevens van vijftig miljoen accounts op straat liggen. Die zijn onder andere misbruikt om de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 te beïnvloeden.”

Maar wat is eigenlijk de link tussen Facebook en de showbizz (Shownieuws gaat in principe over shownieuws)? Wijnen weet het: “Je begrijpt dat het enorme weerslag heeft op bekende mensen, die natuurlijk ook allemaal enorme Facebook-pages hebben. Zangeres Cher is een van de eersten die Facebook weg heeft gedaan. Jim Carrey was haar daar al in voor is gegaan. Je begrijpt dat het een drama is.

Net als op woensdag, werden ook zondag 3FM-dj Michiel Veenstra en socialmedia-deskundige Lieke Lamb opgevoerd als deskundigen. Veenstra: “Ik denk niet dat het oprecht is. Die man wil zijn bedrijf draaiende houden.” Lamb: “Het is damage control, heel duidelijk.”

Opnieuw wilde de presentatrice van dienst weten of de deskundigen van dienst al zijn gestopt met Facebook. “Hebben jullie hem al opgezegd je Facebook?

Wijnen: “Nog niet, maar ik moet ook zeggen: het is wel makkelijk om nu te zeggen dat je het gaat opzeggen. Voor heel veel wat oudere vrienden en familieleden is dit net het sociale medium wat ze wél snappen en doen. Als je het opzegt, is dat weg.”

Foto: SBS
8 Reacties op “Shownieuws opent wederom met technieuws”


 1. wer

  Ze proberen gewoon opnieuw(!) de richting van boulevard op te gaan. Wat breder qua onderwerpen.

 2. Rik

  En vervolgens zit Michiel Veenstra daar voor de 2e keer te vertellen (waarom eigenlijk?) dat hij zijn Facebookaccount heeft verwijderd, maar ondertussen zit hij wel op Instagram (onderdeel van Facebook)…

 3. Ruben

  Hoezo niet “meer” veilig? Kon je het eerder wel veilig gebruiken dan? Er zit niet voor niets alleen achterlijk volk op Facebook!

 4. Ron

  Wat een fakenieuws. Dit zijn dingen die gebeurd zijn met Amerikaanse FB users. En nu wordt daar gelijk weer zo’n hype over gemaakt. Het is jammer dat al die FB groepen nog niet in een aparte app of website zijn gezet net zoals Messenger, daar gebruik ik FB eigenlijk alleen voor. Verder niet.

 5. Pak 'm

  Ron, je bent werkelijk te dom voor woorden. Boertje.

 6. nee

  Achterlijk programma geworden.

 7. Peter

  Programmaleiding bemoeit zich ermee en het gaat kapot. Bij alles

 8. B

  Niet raar dat het zo slecht scoort.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.