Petra Grijzen stapt over van BNR naar NPO Radio 1

Petra Grijzen maakt de overstap van BNR Nieuwsradio naar NPO Radio 1. Ze komt vanaf half juni het team van Nieuws en Co versterken, het dagelijkse nieuwsprogramma van NOS en NTR. Ze gaat tussen 16 en 19 uur de rechtstreekse concurrentie aan met haar vroegere BNR-show Spitsuur. Dat hebben de omroepen laten weten. Grijzen gaat bij Nieuws en Co presenteren op vrijdagen en op de andere dagen is ze actief als verslaggever van De Bus, waarmee ze het land ingaat.

Ze vervangt in die dubbelrol Nadia Moussaid, die naar Brandpunt+ vertrok. Lara Rense blijft de vaste presentator van Nieuws en Co.

De NTR/NOS is heel blij een ervaren presentator als Petra Grijzen toe te kunnen voegen aan het Nieuws en Co team. Eindredacteur Barbara van der Klis: “Petra is een goede interviewer en maakt al jaren met veel liefde en energie actuele aansprekende radio. Kortom een aanwinst voor de show.

Petra Grijzen verheugt zich op haar nieuwe functie: “Bij BNR ben ik opgegroeid en heb ik met veel plezier het interviewen vanuit de studio geleerd. Bij Nieuws en Co ga ik nu het studiowerk combineren met De Bus, naar buiten. Iets wat ik al langer méér wilde doen. Mooi dus om die vormen van radiomaken te combineren. In een nieuwe journalistieke wereld waar ik andere journalistieke kanten kan ontwikkelen en nieuwe mensen ga ontmoeten. Ik kijk er naar uit!

Bij BNR Spitsuur wordt Grijzen per 22 mei opgevolgd door Roos Abelman. Zij is op dit moment de host van ‘Newsroom’, de dagelijkse nieuwspodcast van FD en BNR.

Abelman: “Dit is een geweldige kans die ik met beide handen aangrijp. Ik heb er enorm veel zin in om samen met nieuwskick Thomas van Groningen onze luisteraars elke dag door de avondspits te loodsen. Dat is BNR op zijn best.

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich is erg blij met Roos Abelman op Spitsuur: “Roos heeft zich vorig jaar tijdens het zwangerschapsverlof van Petra al bewezen als een uitstekende nieuwspresentator. Bovendien heeft ze de afgelopen periode onze dagelijkse nieuwspodcast ‘Newsroom’ heel goed op de kaart gezet. Ik heb dus veel vertrouwen in het duo Roos en Thomas op Spitsuur en wens Petra enorm veel succes bij de collega’s van de NTR.

Nieuws en Co én BNR Spitsuur zijn elke dag vanaf 16.00 uur te horen.

Foto: NTR

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen