John van den Heuvel wordt 24 uur per dag beveiligd

John van den Heuvel vindt het vervelend dat hij moet leven met continue bewaking om zich heen. Dat heeft de misdaadjournalist gisteren gezegd in RTL Boulevard. Niet veel mensen weten dat Van den Heuvel niet kan gaan en staan waar hij wil; hij wordt constant bewaakt. “Vanuit een bepaalde motorclub is er op een enig moment vergaderd en binnen die vergadering is aan de orde geweest dat er een hoog geldbedrag zou worden uitgeloofd voor degene die mij iets zou aandoen.”

Die dreiging is reden voor de inperking van Van den Heuvels vrijheid. “Dat is buitengewoon vervelend als je zo’n boodschap krijgt. Dat, in combinatie met andere onderzoeksresultaten en feiten, heeft de overheid doen besluiten om mij extra te beveiligen.”

Het gaat om permanente beveiliging. “Ik heb in feite 24/7 mensen om me heen die op mijn veiligheid passen, zo algemeen zal ik het dan maar houden. Ik ben buitengewoon blij op de wijze waarop dat wordt uitgevoerd door die DKDB, maar het geeft aan de andere kant ook een beetje een onbestemd, naar en vervelend gevoel dat het nodig is.”

Het is jammer dat dit nodig is in een land als Nederland, vindt Van den Heuvel. “Ik hoop uiteindelijk dat degenen die verantwoordelijk zijn voor deze dreiging ook wel inzien dat op het moment dat je een journalist iets aan doet, dat het niet betekent dat het werk van journalisten niet meer gedaan zal worden.”

Volgens Peter van der Vorst overdrijft Van den Heuvel hier niet. “Het is heel heftig ook als wij John hier in de studio meemaken. Dan lopen er een aantal mensen omheen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen