John van den Heuvel wordt 24 uur per dag beveiligd

Geplaatst op Thu 15 Mar 2018 om 10:15

John van den Heuvel vindt het vervelend dat hij moet leven met continue bewaking om zich heen. Dat heeft de misdaadjournalist gisteren gezegd in RTL Boulevard. Niet veel mensen weten dat Van den Heuvel niet kan gaan en staan waar hij wil; hij wordt constant bewaakt. “Vanuit een bepaalde motorclub is er op een enig moment vergaderd en binnen die vergadering is aan de orde geweest dat er een hoog geldbedrag zou worden uitgeloofd voor degene die mij iets zou aandoen.”

Die dreiging is reden voor de inperking van Van den Heuvels vrijheid. “Dat is buitengewoon vervelend als je zo’n boodschap krijgt. Dat, in combinatie met andere onderzoeksresultaten en feiten, heeft de overheid doen besluiten om mij extra te beveiligen.”

Het gaat om permanente beveiliging. “Ik heb in feite 24/7 mensen om me heen die op mijn veiligheid passen, zo algemeen zal ik het dan maar houden. Ik ben buitengewoon blij op de wijze waarop dat wordt uitgevoerd door die DKDB, maar het geeft aan de andere kant ook een beetje een onbestemd, naar en vervelend gevoel dat het nodig is.”

Het is jammer dat dit nodig is in een land als Nederland, vindt Van den Heuvel. “Ik hoop uiteindelijk dat degenen die verantwoordelijk zijn voor deze dreiging ook wel inzien dat op het moment dat je een journalist iets aan doet, dat het niet betekent dat het werk van journalisten niet meer gedaan zal worden.”

Volgens Peter van der Vorst overdrijft Van den Heuvel hier niet. “Het is heel heftig ook als wij John hier in de studio meemaken. Dan lopen er een aantal mensen omheen.”

Foto: RTL
13 Reacties op “John van den Heuvel wordt 24 uur per dag beveiligd”


 1. Richard Groenenheuvel

  Wat een geldklopperij

 2. Paulus

  Het is niet zo vreemd dat ze een prijs op zijn hoofd zetten.
  Heuvel is, net als De Vries, informant van de politie.

 3. Appelsap

  Kijk nou hoe belangrijk hij denkt te zijn… pure geldverspilling…. dat krijg je nou als je onzin schrijft in een krant

 4. Ferdinand.

  Ja Johny boy je moet die cellen die zitten tussen je oren eeens in werking zetten. De propaganda die Telegraaf, jouw bedrijf, pleegt voor de VVD is onbeschrijflijk. En volgens Ivo en Mark is er amper criminaliteitbin Nederland en mocht er criminaliteit zijn dan zit het bij mensen tussen de oren. De woorden van Ivo en de VVD, bijna dagelijks in dat wegkijkende bagger krantje te vinden.
  Ja en ik geloof echt de VVD hoor. Dat doet de Telegraaf ook. Dus m.a.w. je valt je eigen broodheer af? Misschien eens gaan schrijven over de giga corruptie bij de Amsterdamse politie. Er js geen politie korps buiten A’dam die gegevens met die popie jopies wil uitwisselen. Dat is realiteit die iedereen weet in de politie-wereld. Maar wacht even dat is natuurlijk ook niet waar. Het zit tussen je oren. Dus ik geloof er helemaal niets van Johny boy.

 5. Local Hero

  Dit is voor niemand leuk, goed dat hij zijn werk gewoon doorzet.

 6. KingetjeAlert

  Betaald de marrokaanse staat ook mee voor deze halve mocro?

 7. bah

  Vindt Petertje niet erg dat al die mannen daar rondlopen.

 8. DAAN

  Kunnen de belgen dat niet zelf betalen, Nu wordt het betaald door Nederlandse belastinggeld van de Nederlandse overheid!

  TMG – Telegaaf.nl is een Belgische media bedrijf!

  Hadden dat geld ook kunnen geven aan de NPO.

 9. Voorlezer

  Begrijp hier niets van John vd Heuvel heeft niets nieuws te vertellen leest / draagt alleen maar voor uit andermans werk. Of is dit een geval van je interessanter voordoen en de bewakers uit eigen zak betalen?

 10. SOLANGE

  Weet ie ook eens hoe dat voelt!!!

 11. Jeffrey

  Hij kan wel lekker in de binnenstad bij Boulevard enz aanschuiven, dat lijkt me wel een risico, die je niet perse hoeft te nemen. Blijf dan gewoon lekker thuis ofzo. Daarbij vind ik dat hij zelf net als de Vries sancties van de onderwereld op zijn hals haalt door al het fake news dat hun verspreiden.

 12. Poenwasi

  Dit noemt men K A R M A

 13. Patrick

  John als je in de stront gaat staan weet je dat het gaat stinken.

  Als je veel geld wilt verdienen door criminelen aan te
  vallen, dan weet je ook dat je bedreigingen krijgt.

  Dus je kiest voor het geld en daarme een hoop gezeik.
  Eigenlijk een verkeerde baan voor iemand met een gezin.

  Laat mij dan maar niks verdienen maar wel lekker kunnen slapen.
  De hele dag omkijken is toch geen leven?.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.