Tv-legende Mies Bouwman (88) overleden

Tv-legende Mies Bouwman is vandaag overleden op 88-jarige leeftijd. Dat heeft haar zoon Joost Timp bevestigd aan RTL Boulevard. Bouwman was niet echt ziek, maar was de laatste maanden wat grieperig en had ademhalingsproblemen. Vanwege die problemen is ze even naar het ziekenhuis gegaan, maar vanochtend gaf ze aan weer naar huis te willen. Daar is ze vanmiddag om half twee overleden. “Thuis lag ze nog niet in bed en keek haar familie naar haar en blies ze haar laatste adem uit.”

Dat was heel vredig, aldus Timp. Op dat moment werd Mies Bouwman omringd door familie: “Gelukkig was iedereen er bij aanwezig. Dat deden ze steeds als er weer iets met haar was.

Mies Bouwman geldt als een echte tv-legende. Ze was in 1951 voor het eerst te zien op televisie. In de jaren die volgde presenteerde ze programma’s als In De Hoofdrol, Open Het Dorp en Eén van de Acht. In 1993 stopte Bouwman definitief met haar televisiewerk. In 2013 overleed haar man Leen Timp.

In oktober 2016 stond een aflevering van De Wereld Draait Door in het teken van haar. Ze kwam als enige gast langs om over 65 jaar Nederlandse televisie te praten.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen