Radio 2 stijgt naar torenhoge 17 procent marktaandeel

Traditiegetrouw neemt NPO Radio 2 in de feestdagenperiode het marktleiderschap over van Radio 538, maar momenteel gaat het de publieke zender wel heel erg voor de wind. In de periode december-januari komt ze uit op een torenhoge 17,1 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal LuisterOnderzoek. Voor Radio 538 is de situatie minder rooskleurig, want die wordt ingehaald door Sky Radio en zakt van de tweede naar de derde plek. Sky pakt 10,9 procent en 538 10,7 procent.

Het is de hoogste score sinds het begin van de jaren 90 voor NPO Radio 2. De top drie van hoogste marktaandelen van Radio 2 in deze eeuw worden afgemaakt door 14,8 procent in december-januari 2017 en 14,5 procent in december-januari 2007.

NPO Radio 2 heeft behoorlijk de wind in de zeilen. Ruud de Wild, die bij Radio 538 ontslagen werd omdat die zender wilde verjongen met Coen & Sander, is op NPO Radio 2 nu groter dan Coen & Sander op Radio 538.

Radioliefhebber Luuk Ikink vindt het een spannende ontwikkeling. “Radio 2 scoort 17,1 (!) deze meting. Komende metingen zijn interessant.. benieuwd of ze het vast gaan houden of dat 538 de leiding weer gaat pakken.

Vorige maand noteerde NPO Radio 2 ook al de hoogste score sinds het begin van de jaren 90, tot grote trots van NPO-baas Shula Rijxman: “Het zit inmiddels 538 aardig op de hielen in de strijd om de kop van het peloton.

Een volledig overzicht van de luistercijfers in december-januari vindt op de radiosite Radiofreak.nl.

Lees ook: Radio 2 met hoogste marktaandeel sinds begin jaren 90 (vorige maand)

Foto: KRO-NCRV

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen