NOS-correspondent wil niet zeggen of hij moslim is

Mustafa Marghadi, sinds vorig jaar de nieuwe correspondent van de NOS in Italië, wil niet zeggen of hij moslim is of niet. Dat zegt de tv-journalist uit Lutjewinkel op Twitter. Marghadi werd op het sociale medium geconfronteerd met een kijker die het merkwaardig vindt dat hij als moslim op het katholieke Rome is gezet door de NOS. “Dit vind ik altijd zo geestig. Heeft ze me gevraagd of ik moslim ben? Nope. Je heet Mustafa en je bent het“, reageerde de geërgerde verslaggever daarop.

Toen deze kijker bij haar mening bleef, zei Marghadi: “Nog steeds niet vragen. Gewoon blijven vasthouden aan haar idee. Geen interesse om kennis te vergaren.”

Toen iemand anders uiteindelijk vroeg of hij moslim is, wilde Marghadi geen antwoord geven. “Gaat je geen donder aan, en het speelt geen enkele rol in hoe ik m’n werk doe.

Als iemand spotten zegt dat Marghadi kennelijk geen moslim meer is, reageert hij als volgt: “Wie zegt er dat ik GEEN moslim ben?

De verslaggever krijgt ‘deze commentaren wel vaker’, zegt hij. Waarom wil hij dan geen duidelijkheid scheppen? “Het is geen taboe. Maar het is een persoonlijke vraag, waarover ik kan besluiten of ik het met je deel. Overigens kán levensovertuiging invloed hebben op je werk, maar mijn taak is juist om dat niet te doen. Ik duid Italië, los van wat ik van de wereld denk.”

Mensen die vragen waarom hij eerst opmerkt dat niemand hem vraagt of hij moslim is en hij vervolgens weigert te antwoorden als iemand hem dat vraagt, moeten over het antwoord maar ‘een nachtje gaan slapen’, aldus Marghadi.

Vier jaar geleden kwam Marghadi in het nieuws, toen hij een kroeg ervan beschuldigde hem eruit te hebben gezet ‘omdat hij Marokkaans is’. De eigenaar bleek echter zelf vijftien Marokkaanse medewerkers in dienst te hebben.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen