‘Erik Dijkstra wordt nieuwe host Per Seconde Wijzer’

Geplaatst op Sat 10 Feb 2018 om 8:30

Erik Dijkstra, bekend van programma’s als Bureau Sport en De Wereld Draait Door, is de beoogde nieuwe presentator van Per Seconde Wijzer. Hij heeft al een proefaflevering opgenomen. Dat vertellen ingewijden aan het AD, zo meldt het dagblad. De uitzendende omroep BNNVARA laat desgevraagd weten ‘in de pilot-fase nooit uitspraken te doen over wie wel of niet een test doet’ en Erik Dijkstra zegt in de krant: “Ik kan daar niets over zeggen, daarvoor moet je bij BNNVARA zijn.”

Eind januari bereikte Nederland het onthutsende nieuws dat Kees Driehuis na 29 jaar stopt met de presentatie van het quizprogramma op NPO 2. Op 1 maart is zijn allerlaatste aflevering.

Driehuis nam onlangs formeel afscheid van BNNVARA vanwege de pensioengerechtigde leeftijd. Zelf had hij nog graag doorgegaan, onthulde hij onlangs bij Omroep MAX. “De omroep heeft de behoefte een nieuwe generatie de kans te geven, zoals dat formeel klinkt. Dat snap ik ook best, maar als je het al 29 jaar presenteert is het wel wat zuur. Ik had het nog wel een paar jaar gedaan.

Dat het programma doorgaat zonder hem, was al bekend. “Zodra bekend is wie vanaf het najaar van 2018 de presentatie van Per Seconde Wijzer gaat overnemen, laat BNNVARA dat weten“, meldde de omroep eerder.

Die opvolger wordt volgens het AD dus ‘hoogstwaarschijnlijk’ Erik Dijkstra. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen is komend najaar op NPO 2.

Foto: BNNVARA, Frank Ruiter
15 Reacties op “‘Erik Dijkstra wordt nieuwe host Per Seconde Wijzer’”


 1. Angela het Jong

  uitstekelbaars….

 2. nou

  Dat hoef ik ook niet meer te zien dan

 3. media

  Goede keus… ze hadden ook Jan Versteegh of Tim Hofman erop kunnen zetten. Fijn dat dat NIET gebeurd is.
  Menno Bentveld had ook nog gekund, maar dan had je misschien over een aantal jaar weer naar een andere presentator moeten gaan kijken.

 4. Diderick

  Oh, dat is verrassend. Goede keus.

 5. Annoniemus

  Dit is een quizprogramma waar enige intelligentie een rol speelt , dat lijkt me voor een bierflessen gooier met één hersencel toch wat te hoog gegrepen !!!!!!

 6. Uuuh

  Verrassend goede keuze!

 7. jomari

  Dan wel graag met ondertiteling.

 8. F.

  Hij kan daar goed in worden- we hopen er t beste van succes!

 9. Annewil Blazer

  Maar het wordt Pieter Derks

 10. Japie

  Geen uitstraling!!

 11. Tim20 MJ

  Dit zei Driehuis twee weken geleden al in de uitzending.

 12. kaatje

  Leuke vent, goeie uitstraling !!

 13. insider

  slechte keus. de vara lekt zelf want dan is er geen weg terug.
  wel fijn dat kees weg is.

 14. Flits Bom

  Koek met koffie..

 15. Hein

  Kees Driehuis moet blijven!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.