Viktor Brand slaat aanbod RTL 4 af

SBS 6-superster Viktor Brand is gevraagd om voor RTL 4 te komen werken, maar hij heeft dat aanbod naast zich neergelegd. “De presentator heeft al een aantal aanbiedingen gekregen van andere tv-zenders, waaronder RTL, maar hij is niet van plan daar iets mee te doen“, meldt het goed ingevoerde showblad Weekend in een interview met Brand. Daarop zegt de presentator zelf: “Ik zit al jaren hartstikke goed bij SBS 6. Daar zit ik misschien wel lekkerder in mijn vel dan ooit.

Brand voelt zich heel erg prettig bij SBS 6. “Dus een overstap naar een andere zender is op dit moment absoluut niet aan de orde.”

Wellicht zou hij met een overstap een beter programmapakket kunnen bedingen. “Nee, ik ben niet zoals sommige collega’s dat ik een verlanglijstje heb van programma’s die ik nog zou willen doen. Ik heb nog nooit een sollicitatiebrief geschreven in mijn leven, zeg ik altijd. Er komt iedere keer zomaar weer een nieuw programma op m’n pad, waarvan ik denk: wow.

Binnenkort mag hij voor SBS 6 het programma Klasgenoten nieuw leven inblazen. “Ik vind het een heel gave en spannende klus. Het is een programma dat ooit op de kaart is gezet door Koos Postema, een man waar iedereen tegen op kijkt in televisieland. In de nieuwe eeuw werd het gepresenteerd door twee andere instituten, Viola Holt en Robert ten Brink. Nu mag ik het doen en dat vind ik toch wel een eer.”

Hij is er wel een beetje onzeker over. “Heel arrogant, zelfverzekerd en over de top doen, zo van: dat doen we wel eventjes, is niet mijn stijl. Er is op alle vlakken altijd verbetering mogelijk, maar het belangrijkste vind ik dat je jezelf blijft.”

Foto: SBS, Wessel de Groot

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen