Viktor Brand moest slikken van Klasgenoten-verzoek

Viktor Brand moest best even slikken toen SBS 6 hem vroeg om de tv-revival van Klasgenoten te presenteren. Dat vertelt de presentator, die vanaf vanavond te zien is in de BN’er-show, in De Telegraaf. Brand opent het programma vanavond met Rafael van der Vaart als hoofdgast. “Toen ik werd gebeld door het zendermanagement van Talpa TV dat ze het op mijn lijf geschreven vonden, dacht ik: ’slik, bedoelt ze nu dé Klasgenoten?’“, vertelt de beroemde televisiester in de krant.

De presentator wist even niet wat hij hoorde toen hij dit verzoek voorgelegd kreeg. “Dan treed ik in de voetsporen van Koos Postema, Robert ten Brink en Viola Holt, in glorietijden zeer goed in hun vak.

Toevallig kwam Brand bij Endemol zijn voorganger Ten Brink voor. “Hij zei dat ik er vooral heel erg Viktor van moet maken, en er enorm van moet genieten omdat het zo leuk is.”

De eerste gast Rafael van der Vaart haalt vanavond met zijn klasgenoten van het Maarten van Heemskerk College mooie herinneringen op uit het schooljaar 1997. “Ik had altijd één doel en dat was profvoetballer worden. School was voor mij noodzakelijk kwaad. Maar ik zeg tegen die kleine van me wel altijd dat leren belangrijk is.”

Klasgenoten is vanavond om 21.30 uur te zien op SBS 6, na Paleis voor een Prikkie.

Foto: SBS, Wessel de Groot

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen