Simone Weimans ergert zich aan ‘zwarte vragen’ Parool

Simone Weimans ergert zich tijdens een interview met Het Parool behoorlijk aan de ‘zwarte vragen’ die ze gesteld krijgt door de krant. Dat is te lezen in het dagblad. Het Parool merkt dit weekend in een vraaggesprek met Weimans op dat ze zich bij het Journaal eens uitsprak voor een item over de Amsterdamse Roetveegpiet. “Die discussies hebben we de hele dag, hoor. Dat gaat niet alleen over diversiteit. Wat doen we wel, wat doen we niet?“, zegt de presentatrice van het Journaal.

Dan onderbreekt ze het interview opeens en geeft ze aan: “Ik vind het vervelend om telkens dezelfde anekdotes te moeten vertellen over diversiteit. Ik heb sowieso eigenlijk wel genoeg gezegd over dit thema.

De journalist: “U wilt naar een ander onderwerp?

Weimans: “Laten we dat doen. Ik word er echt een beetje moe van. De discussie over meer diversiteit in de media wordt al jaren gevoerd en ís er continu. Op een gegeven moment loop je in rondjes. Het is ook niet altijd makkelijk voor nieuwsbedrijven om meer diversiteit op de nieuwsvloer te krijgen – ook als ze het wel proberen.

Wat ik vervelend vind, is dat wanneer Annechien Steenhuizen wordt geïnterviewd, dit geen item is. Zwarte mensen moeten altijd het verhaal vertellen. Ik vind: het ligt nu bij andere mensen. ‘Wij’ hebben ons ding gedaan. Ik ben uitgeluld hierover.

Het gehele Parool-interview, waarin Weimans over veel meer praat dan diversiteit, kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen