Rico Verhoeven weigerde homorol in tv-serie Smeris

Kickbokser Rico Verhoeven droomt van een acteercarrière, maar sloeg een rol in de NPO 3-serie Smeris af omdat zijn personage homoseksueel zou zijn. Dat gaf hij zondagavond toe in het programma College Tour. Verhoeven verheugde zich juist zo op zijn acteerdebuut. “Ik heb goed contact met Jeroen van Koningsbrugge. Hij vertelde me: ‘Ik denk dat ik een leuke rol voor je heb als huurmoordenaar. Dan gaan wij in een gevecht.’ Ik zei: ‘Top, laat de regisseur maar bellen.‘”

Zijn verwachtingen waren hooggespannen. “Het zou mijn eerste grote dingetje zijn in Nederland. Toen belde de regisseur mij en ik was helemaal aan gewoon. Hij zei: ‘Je mag Jeroen oppakken en door een glazen tafel heen gooien en zo.’ Ik dacht: dit wordt top! Jeroen is mijn maatje, maar dat zijn toch leuke dingen.”

Vlak daarna kwam voor Verhoeven de dealbreaker. “Hij zei: ‘Maar één ding: de huurmoordenaar is homoseksueel en het is een punt dat het moet lijken alsof jij met een man aan het zoenen bent.’ Ik zeg: ‘Oké.’ Dat ging een soort van tegen mijn gevoel in, want in mijn sport is het echt een egoding. Wij hebben echt een groot ego.”

Ik heb helemaal niks tegen homoseksuele mannen, maar ik was bang dat als dat mijn eerste rol zou zijn, dat het zou worden: ‘Daar heb je Rico, die homoseksuele kickbokser.’ Als ik al vijf dingen gedaan heb én dan dit doe, dan is het: hé, hij kan dit ook, super tof. Maar als eerste ding, voelde het voor mij niet goed.

Foto: NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen