PowNed: ‘We wilden zelf stoppen met PowNews Flits’

Geplaatst op Thu 18 Jan 2018 om 16:30

Omroep PowNed wilde zélf stoppen met de zeven minuten durende PowNews Flits op de late avond van NPO 3. Dat zegt algemeen directeur Lucas Goes van de omroep tegen NPO Radio 1. Vanochtend werd duidelijk dat PowNeds laatst overgebleven programma van de buis is gehaald; er is nu alleen nog een twee uur durende radioshow van Prem Radhakishun over. “We hebben een online strategie en het tv-programma zat ons daarbij in de weg“, aldus Goes in een reactie.

De PowNews Flits was een compilatie van de YouTube-filmpjes die de omroep die dag had gemaakt. “Online hebben we veel meer ruimte om de diepte in te gaan. Internet is het belangrijkste platform voor de omroep.

Op televisie was het programma voor kijkers slecht vindbaar, vindt Goes, omdat het geen vaste begintijd had.

De 2,5 miljoen euro subsidie die PowNed naar verluidt krijgt wordt niet alleen in YouTube-filmpjes gestoken. Er komt ook weer lineair aan, meent Goes. “We hebben de ambitie om op NPO 1 en 3 uit te blijven zenden.

Waar PowNed nog altijd vooral bekend is van het vroegere dagelijkse nieuwsprogramma PowNews, richt de omroep zich lineair voortaan op ‘documentaire-achtige slots’ en korte series. Voorbeelden zijn de recente docu Oud en Nieuw en de docuserie Captain Henk.

Overigens is het goed mogelijk dat PowNed in 2020 van de buis gaat. Dan verloopt hun concessie en voor verlenging hebben ze 150.000 leden nodig.

Foto: BNN-persfoto
30 Reacties op “PowNed: ‘We wilden zelf stoppen met PowNews Flits’”


 1. Andreas

  Het zou logischer zijn als die nieuwsflits na Nieuwsuur op NPO2 zou worden geprogrammeerd. Als je die man zo leest lijkt Powned meer op een hobbyclubje dan op een professionele omroep.

 2. Bramel

  Ik hoop wel echt dat deze stomme omroep verdwijnt.

 3. Kees

  @bramel Want iemand dwingt je op hardhandige wijze om de hele dag door Powned te kijken?

 4. Odin

  Powned liegt weer eens dat het gedrukt staat. Geef anders nog een paar duizend weg aan criminelen. Kunnen ze daar ook weer over liegen.

 5. Peter

  PowNed is zonde van het belastinggeld

 6. SOLANGE

  Jammer vond het wel leuk

 7. Jables

  Hahahaha online kunnen ze meer de diepte in. Wat een diepte op dat youtubekanaal zeg. Provocerende vraagjes op straat stellen kan natuurlijk niet op televisie

 8. Bart

  @Odin Ze liegen niet want dit riep Powned al voor de komst van de flits. NPO3 moest zo nodig toch een programmatje en toen is de Pownews flits er gekomen. Als de intentie op online ligt dan hadden ze nooit het publieke bestel ingehoeven.
  Naar mijn mening hadden ze nooit met het eerste Pownews moeten stoppen maar dat juist meer moeten uitbreiden. En ze hadden beter moeten kijken naar hoe BNN het in het begin deed.

 9. arie

  Nu nog die heel vervelende Prem weg op de zondagavond van Powned , waar geen touw aan vast te knopen is .

  Ook dat bespaart geld. Zelden zo’n waardeloze radio gehoord.

 10. Twan

  Ze hebben 2 jaar geleden al aangegeven om alleen via internet te willen uitzenden.

 11. frans

  Die 2,5 miljoen wordt dus opgedeeld aan salarissen. In het bedrijfsleven wordt je daar kei hard op afgerekend. Maar belastinggeld wordt zo verkwanseld

 12. Egbert

  Profiteurs die van onze centen hun hobby bedrijven. En dan ook nog waardeloze, amateuristische troep.

 13. Meneer van Beheer

  Echt een Trumpiaanse bewering.

 14. Erik

  Ik dacht dat PowNed rechtse gedachtengangen had maar er zit wel een uiterst links karakter dus op de radio…Prem (o.a. tegen zwarte piet)

 15. Bokito

  Weer Trump bashen in Jinek, strontvervelend op deze manier. Weer die Groenhuizen erbij. Misselijkmakend.

 16. critikast

  Tuurlijk wilden ze zelf al stoppen…Nu Prem nog de deur wijzen en we zijn weer van een hoop gezwets verlost met dat PowNed!

 17. MK

  @Bokito 23:14:

  Jinek kan het niet verkroppen dat 1. haar grote heldin Hillary Clinton geen president is geworden 2. ze als Amerika-kenner het niet zag aankomen 3. ze daardoor (als Trump-basher en Clinton-liefhebber) enorm gezichtsverlies heeft geleden.

  Trump moet en zal ELKE DAG gebasht worden. Alles waar de NPO-kliek het niet mee eens is, is daarom ook meteen fake news.

 18. Steven

  Hahahaha droeftoeters. Dit is net als dat een meisje het met je uitmaakt en je tegen je vrienden vertelt : ‘Ja maar het was toch een k*twijf ik wilde het zelf al lang uitmaken’. Hoe sneu, dit. Nog twee jaar gelukkig en zijn we van ze af. Mag Dominique Weesie weer een echte baan gaan zoeken.

 19. @ MK

  Noem eens het goede dat Trump tot nu toe heeft gedaan.

 20. MK

  @23:52:

  Dus je denkt dat omdat ik tegen het niet aflatende Trump-gebash ben, ik dus per se voor Trump ben? Wat schattig. Goed ik zal happen. En eentje noemen:

  Het terugtrekken van de VS uit het Trans-Pacific Partnership (TTP). Ook wel de f**k-de-consument-wet genoemd.

  Verder vind ik Trump een narcistische, kinderachtige dropl*l.

  Toedeledoki.

 21. Watcher

  @MK: Apple is weer terug in het land met 20.000 nieuwe banen en goede fiscusvoorwaarden. maar niet alleen Apple ook tig andere bedrijven. Jammer dat je al het nieuws van één kant hoort. Over de schandalen van Clinton nog maar niet te spreken….

 22. Watcher

  Sneu dat Jinek elke avond weer zo negatief uit de hoek komt over Trump.

 23. @ MK

  Trump is iedere dag in het nieuws met alleen maar onzinnigheden.
  Logisch dat een talkshow (met de urgentie van het nieuws) dan ook aandacht besteedt aan de onzinnigheden.

 24. Watcher

  Vreemd dat dan de onzinnigheden worden benoemd en niet de goede cijfers die het land nu heeft qua Dow Jones e.d. De onzinnigheden worden voornamelijk gezocht door speciale bureaus in Amerika waar gigantische teams opzitten die niks anders doen dan ‘slecht’ nieuws creeeren over Trump. Natuurlijk is het niet een frisse man maar iedereen wist dat vantevoren. Het is een goede zakenman.

  En bij Jinek aan tafel wordt helaas nauwelijks iemand uitgenodigd die eens tegengas kan of wil geven. Links gebeuren waarbij Groenhuijzen zijn zakken lekker aan het vullen is.

 25. @ Watcher

  Je bent niet helemaal goed geïnformeerd.
  – Groenhuijsen is niet links.
  – Trumps onzinnigheden, inclusief zijn tegenstrijdige uitspraken (lees: leugens) worden gewoon live door iedereen vastgelegd.
  Of je het nu leuk vindt of niet: jouw held is president-onwaardig.

 26. Watcher

  Wie zegt dat het mijn held is?

  Ik verwacht onafhankelijke journalistiek en niet dag in dag uit Trump bashing. Een paar weken geleden een ernstige volksopstand in Iran en daar wordt niet over gesproken. In die uitzending zat de heer Groenhuizen ook al negatief te lullen met zijn ongenuanceerde mening.

  En bij deze durf ik gerust te stellen dat Jinek zorgt voor polarisatie in de samenleving. Welterusten.

 27. GW

  00:08:

  Je maakt een denkfout. Tijdens de campagne twitterde hij echt niet minder krasse teksten. Echter, een groot deel van de media ging er toen nog van uit dat Clinton zou winnen. Onderschatten en negeren = nul ophef. Want het deed er toch niet toe.

  Nadat de shock van zijn overwinnig enigszins verwerkt was (soms vraag je je als kijker af of dat überhaupt wel gebeurd is) werd alles wat hij wel/niet zei onder een vergrootglas gelegd. Terecht natuurlijk (want president) maar de niet aflatende, rancuneuze obsessie met alles wat Trump stelt en doet neemt inmiddels extreem sneue vormen aan.

  Voorbeeld: Obama heeft Jeruzalem in 2008 al tot hoofdstad van Israël verklaard. Ophef? Nul komma nul. Trump doet hetzelfde… OPHEF!

  Nogmaals, Trump is vaker wel dan niet een groot kind. Neemt niet weg dat de hypocrisie en het meten met twee maten van de media stuitend is.

 28. Kaaskijker

  Veel plezier jullie met de Goverment Shutdown in de VS. Er is te weinig geld in kas onder Trump.

 29. @ GW

  Zonder aanleiding is er geen gevolg.
  Van het meten met 2 maten is geen sprake, er wordt slechts vastgesteld.

 30. GW

  07:00 Aha. Geloofwaardig. *zoekt met een vergrootglas naar ophef in 2008 over de uitspraken van Obama* Oh wacht…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.