PowNed: ‘We wilden zelf stoppen met PowNews Flits’

Omroep PowNed wilde zélf stoppen met de zeven minuten durende PowNews Flits op de late avond van NPO 3. Dat zegt algemeen directeur Lucas Goes van de omroep tegen NPO Radio 1. Vanochtend werd duidelijk dat PowNeds laatst overgebleven programma van de buis is gehaald; er is nu alleen nog een twee uur durende radioshow van Prem Radhakishun over. “We hebben een online strategie en het tv-programma zat ons daarbij in de weg“, aldus Goes in een reactie.

De PowNews Flits was een compilatie van de YouTube-filmpjes die de omroep die dag had gemaakt. “Online hebben we veel meer ruimte om de diepte in te gaan. Internet is het belangrijkste platform voor de omroep.

Op televisie was het programma voor kijkers slecht vindbaar, vindt Goes, omdat het geen vaste begintijd had.

De 2,5 miljoen euro subsidie die PowNed naar verluidt krijgt wordt niet alleen in YouTube-filmpjes gestoken. Er komt ook weer lineair aan, meent Goes. “We hebben de ambitie om op NPO 1 en 3 uit te blijven zenden.

Waar PowNed nog altijd vooral bekend is van het vroegere dagelijkse nieuwsprogramma PowNews, richt de omroep zich lineair voortaan op ‘documentaire-achtige slots’ en korte series. Voorbeelden zijn de recente docu Oud en Nieuw en de docuserie Captain Henk.

Overigens is het goed mogelijk dat PowNed in 2020 van de buis gaat. Dan verloopt hun concessie en voor verlenging hebben ze 150.000 leden nodig.

Foto: BNN-persfoto

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen